reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ana No gdybym wiedziała ze tak szybko miałam owulacje napewno byśmy się nie starali. Bym czekała na @ i wtedy. Akurat dzisiaj bym miała płodne a tak to dupa czekam na poronienie. Ah No mam nadzieje ze się unormuje wszystko fajnie zrobię badania krwi w pl i wtedy pójdę po ten progesteron i będzie Ok i utrzyma się ta fasoleczka.
U mnie bliźniaków nie ma wiec to napewno po poronieniu. Zreszta to tez było bardzo szynko jak poszłam na usg a czytałam ze dużo dziewczyn ma dwa pecherzyki ale tez bardzo dużo jednak nie wytrwa i zostaje poprostu jeden jak się idzie na pierwsze usg.
Ważne ze Tobie się już wkoncu udało. Ja to w sumie za każdym strzałem trafiam i mam nadzieje ze chociaż z tym nie będzie problemów.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
no ja mialam parcie ze wzgledu na wiek, chcialam jak najszybciej teraz i nie mialam problemow z zajsciem w ciaze wczesniej ,teraz to sama nie wiem co bylo powodem moze to ze karmilam do lutego prawie, pewnie hormony nie wrocily do normy, a i maz zawiodl dwa razy w ciagu tego polrocza w kazdym razie mam tylko zyczenie zeby donosic, aby wszystko bylo ok, aby najmlodszy doczekal sie towarzystwa, bo najstarszy sie sam wychowywal nie chce tego dla najmlodszego.
Ty jestes mlodsza co wcale nie znaczy ze mniej pragniesz, dojdziesz do siebie wrocisz z pl pelna sil i pewnosci zobaczysz, ja wierze ze bedzie ok u ciebie, bo skoro zachodzisz tak predko moze powod twego problemu jest błachy np. to ze organizm potrzebuje czasu na regeneracje i powrot do pelni witalnosci po karmeniu, ze nie byl gotowy na kolejna ciaze.

Kitqa uważam ze czuje się co się nosi w brzuszku. Ja czułam z drugim synem ze syn ale tak chciałam córki ze sobie wmawiałam. Życzę zdrowego synusia bo na takim etapie to się nie dowiesz. W 15 tc już super widać wiec pewnie ci potty shot zrobi i jak syn to widać jajka i siurka.
Ana No strach jest jak takie coś mi się przytrafia. Chciałam się wyrobić z 3 przed 30sstka. Ale muszę myśleć optymistycznie wiec się nie załamuje. I tak zbytnio nic nie zmienię. Mogę tylko faktycznie zbadać ten progesteron i ewentualnie wsiąść leki.
Jona Buniczek poczekajcie na te opisy jak się potwierdzi jaka płeć i wtedy można analizować. Ostatnio długi i wyczerpujący opis odnośnie diety itd dała Airfix musicie poszukać.

Hej ale Wy tu drukujecie nadrobic nie moge:-)

Igusia gratuluje dzidzi wg mnie to chlopiec troche nubow sie naogladalam i ten na chlopiecy wyglada.

Kitqa u Ciebie znow bym obstawila raczej dziewczynke.Ja tez mam planowane cc termin wg Om mam na 1.07 a CC bede miec 22.06 wiec ponad tydzien wczesniej

Imama super ze sie nie zalamujesz tylko chcesz dzialac dalej mnie to wyglada wlasnie na problemy z progesteronem bo ciaza bardzo szybko sie konczy..tak jakby zarodek nie potrafil sie prawidlowo zagniezdzic.Oby to bylo to bo to akurat pikus dostaniesz progesteron i tyle.

Majircia no wiadomo ale w 90% do 9dpo juz jest po implantacji u mbie byla w 8dpo a po 24h sie beta wytwarza.My staraczki wiemy kiedy sie to dzieje bo najszczescie przed @ juz mamy bladziocha i mozna zbadac przyrost.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej ale Wy tu drukujecie nadrobic nie moge:-)

Igusia gratuluje dzidzi wg mnie to chlopiec troche nubow sie naogladalam i ten na chlopiecy wyglada.

Kitqa u Ciebie znow bym obstawila raczej dziewczynke.Ja tez mam planowane cc termin wg Om mam na 1.07 a CC bede miec 22.06 wiec ponad tydzien wczesniej

Imama super ze sie nie zalamujesz tylko chcesz dzialac dalej mnie to wyglada wlasnie na problemy z progesteronem bo ciaza bardzo szybko sie konczy..tak jakby zarodek nie potrafil sie prawidlowo zagniezdzic.Oby to bylo to bo to akurat pikus dostaniesz progesteron i tyle.

Majircia no wiadomo ale w 90% do 9dpo juz jest po implantacji u mbie byla w 8dpo a po 24h sie beta wytwarza.My staraczki wiemy kiedy sie to dzieje bo najszczescie przed @ juz mamy bladziocha i mozna zbadac przyrost.

A ja mam do ciebie takie pytanko , bo ty chodzisz do gina na nfz?
Jak mialas wizyty na początku co 3tyg , a od którego tyg powinno się mieć co 2 ?

U mnie cc robią od 37tc - zależy od wagi dziecka .

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171]
Lenka 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 24t0d [emoji594]

Bum ja mialam wizyty co 4-5 tyg nawet.Wizyt co 2tyg nie mialam w zasadzie wcale.
Tylko raz bo poszlam na wziyte i mialam wysokie cisnienie i kazala mi przyjsc pokazac sie za 2 tygodnie.
Teraz ostatnia wizyta we wtorek bedzie po 3 tygodniach.A w czwartek CC.

Wszystko zalezy od przebiegu ciazy u mnie raczej wzorowo bez boli brzucha , rozwarcia itp.

reklama
Mikallo. Imama. Maziajka. Dzieki za wasze spekulacje co do płci mojego dziecka.
Gdy tylko się dowiem dam Wam znać:)
Fajnie że cc robią wczesniej [emoji1303] bo przed swietami bedziemy juz w domu i w komplecie :)

Do góry