reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dokladnie tak jak Maziajka pisze... Ja z pierwsza corka zaszlam w ciaze gdy sex byl 2 dni przed owulacja z druga byl codziennie od 9 do 18 dnia cyklu owulacja w 17 dniu a z 3 byl sex w owulacje po 3 dniowej abstynencji... Nikt Ci nie doradzi, kiedy odbyc stosunek by byla okreslona plec bo odstep od owulacji nie daje zadnej gwarancji. Gdyby tak bylo, kazdy mialby dzieci tej plci jakiej by chcial bo latwo bylo by to zaplanowac..

reklama
Antonia no pewnie ze tak.Szkoda ze nie widzialas moze sprzet czy cos.Ja w 13 tc widzialam wszystko dokladnie - chodzi mi o nuba.
Sprzęt super. Większość w moim mieście robi tu genetyczne. Babeczka też specjalista. Widocznie za wcześnie albo nie ma ptaka ;)

xnw40tc7sy506vxn.png

Antonina super wiesci :) Mam nadzieje, ze to upragniona corcia Ci sie tak chowa w brzuszku ;) Wazne ze zdrwowe.
Dziewczyny a co to jest ten "NUB"?

Ja juz po meczacym weekendzie, mam nadzieje ze w tyg. odpoczne :)
Pogoda u nas super, oby sie utrzymala ;)

@Antonia2016 ciesze sie, ze dzidzius zdrowy to najwazniejsze.
a ja dopiero zaczynam nowy cykl dzis, bo dopiero zawiatala @ i znow ostatnia bede w kolejce. nic nie biore, tylko kwas foliowy i siemie, dzis zmierzylam jeszcze temp i juz wiedzialam , ze bedzie @ bo spadek, takze od dzis tez termometr w odstawke idzie, zaczne po @ mierzyc.
@ajlak jak tam u ciebie ? ty chyba po owulce dopiero?

@Antonia2016 ciesze sie, ze dzidzius zdrowy to najwazniejsze.
a ja dopiero zaczynam nowy cykl dzis dopiero zawiatala @ i znow ostatnia bede w kolejce.
@ajlak jak tam u ciebie ? ty chyba po owulce dopiero?
To teraz ana. dużo luzu, co dwa dni i wyjdą dwie kreski :-)
U mnie już 14tc leci. Kolejne badanie na które liczę odkrycie płci to 2 czerwiec :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

To teraz ana. dużo luzu, co dwa dni i wyjdą dwie kreski :-)
U mnie już 14tc leci. Kolejne badanie na które liczę odkrycie płci to 2 czerwiec :-)

xnw40tc7sy506vxn.png
taki mam zamiar wlasnie, trzymajcie kciuki mocnooo
antonia 14 tydzien, kiedy to zlecialo, masz juz po mdlosciach teraz zaczna sie inne uroki ociezalosc, zgaga itd. hihi no i ruchy, te motylki w brzuchu :) ale to piekny okres przeciez :)

taki mam zamiar wlasnie, trzymajcie kciuki mocnooo
antonia 14 tydzien, kiedy to zlecialo, masz juz po mdlosciach teraz zaczna sie inne uroki ociezalosc, zgaga itd. hihi no i ruchy, te motylki w brzuchu :) ale to piekny okres przeciez :)
Narazie mdłości minęły i nie mam kolejnych dolegliwości.oby jak najdłużej :-). Brzuszek jeszcze rano niewidoczny, wieczorami już większy :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

Mikallo nub to wyrostrk plciowy ;) u obu plci do ok 13-14 tyg ciazy jest podobny, chlopiecy jest pod katem 30st do kregoslupa a dziewczecy jest rownolegly do kregislupa ;) po nachyleniu tego wyristja - nuba mozna rozpoznac plec na usg penatalnym ;)
Ana jakiej dlugosci masz faze lutealna?

reklama
Mikallo nub to wyrostrk plciowy ;) u obu plci do ok 13-14 tyg ciazy jest podobny, chlopiecy jest pod katem 30st do kregoslupa a dziewczecy jest rownolegly do kregislupa ;) po nachyleniu tego wyristja - nuba mozna rozpoznac plec na usg penatalnym ;)
Ana jakiej dlugosci masz faze lutealna?
14 dni na to wychodzi, teraz porownuje swoje wykresy i zawsze 14 dnia po owul mam @ jedynie w biochemicznej trwalo to dluzej wiadomo i wedlug mnie teraz o jeden dzien sie chyba przesunelo, ale nie jestem pewna.

Ostatnia edycja:
Do góry