reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Andzelisia przykro mi:(kurde felerne testy..

Leeleeth masz 4 chlopczyków? I jacie:)ale banda!Czad!!Opowiedz cos i nich:)Trzymaja sie razem?

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tak sobie czytam o tych metodach planowania płci, i jedni naukowcy zaprzeczają innym i jeden galimatias jest [emoji6]

U mnie wyglada to tak z jednego stosunku mam chłopca, z samej owulki mam chłopca, z przerwy cztery -piec dni przed owulka mam chlopca i jednego ze stosunki po owulce [emoji3]
Fakt, że w żadnym wypadku nie suplementowałam sie niczym. Ostatnio tylko wapń i magnez ale to miesiąc przed poczęciem.

W necie przeczytałam, że o chłopca trudniej bo łatwiej uszkodzić męskie żołnierzyki [emoji848] hmmm to muszę mieć środowisko bardzo przyjazne, dobrze kalkuluje?
Czyli zmiana pH mi zostaje ? [emoji23]
Albo adopcja [emoji41]
Czy nie uwarzacie, że to grzech, że chciałabym spróbować choć raz na dziewczynkę ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
A ja mysle ze poprostu twoj parnter ma predyspozycje do posiadania synow i niczym tego nie zmienisz :-) ja przegladajac te wszystkie fora twierdze ze wszysyko zalezy od faceta.Jak to mowia jak jest forma na cegle to pustaka z tego nie bedzie :-).Chcialabym sie mylic bo tak bardzo marzy mi sie coreczka.A trzecie dziecko bedzie o ile bozia da moim ostatnim dzieciatkiem :-)

Leeleeth masz 4 chlopczyków? I jacie:)ale banda!Czad!!Opowiedz cos i nich:)Trzymaja sie razem?

Millo czyli mowisz ze raczej felerne testy niz ciaza biochemiczna.Wole myslec ze jednak testy sie pomylily niz w to ze jednak stracilam ciaze....

Millo w zasadzie pięciu [emoji23][emoji1320]bo adoptowałam jednego chłopczyka [emoji23][emoji12]
Najstarszy właśnie maturę pisze, zaraz nam na studia wybywa ale bardzo opiekuje sie rodzeństwem. Drugi ma 12 lat i wchodzi w okres pyskowania i zainteresowania seksem,ku przerażeniu męża bo musi "rozmowy" przeprowadzać [emoji6]
Potem mamy adoptusia 4,5 roku, takie szczęście zezowate. Wiele przeżył, nadal walczymy z Jego problemami ale to bardzo moje dziecko jest. I najmłodszy dwuletni łobuz. Maluchy bardzo trzymają sie razem, dzieła sie wszystkim, biją i kochają. Niemal jak bliźniaki. Nawet ubieram ich podobnie
1494437693-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

dziekuje wam za slowa lepiej juz mi
@andzelisia nie masz co sie juz zastanawiac czy to byla bioch, lepiej mysl ze jakis felerny test miałaś i poprostu za często sie staraliscie, dlatego nie wyszło, wyjdzie na pewno nastepnym razem.
@Mikallo widzisz ja tez sadziłam, że uda wam sie tym razem ,no niestety dalej jedziemy razem :) ty tez mialas problem z testami owu. w tym cyklu, tez sie zastanawiam czy zamawiac troche to jest stresujace wypatrywac kiedy bedzie w koncu pozytywny, a potem wychodzi jak ostatnio, ze nie ma piku LH i nerwy, ale z drugiej strony to jakas informacja dla mnie mysle, i np dla lekarza pozniej, bo czytalam jak nie ma wyzutu LH to nie ma poprostu owulacji i tyle., a @ moze przyjsc w terminie i nawet nie masz pojecia ze cykl byl bez owul. co oczywiscie moze sie zdazyc zdrowej kobiecie dwa razy w roku ja starsza to statystycznie co trzeci cykl :/ chyba ze sie bzdur naczytalam.
Temp zaczne mierzyc dopiero po @ nie ma sensu wczesniej mierze juz kilka cykli to wiem jak to u mnie jest z temp. a po owul tez odpuszcze bo nijak to ma sie do ciazy, teraz temp wysoka, a ciazy tez brak, wiec tez nie potrzebny stres, doszukiwanie sie z wykresu czy ciaza czy nie
i tez zadecydowalam brak suplementow tylko kwas foliowy i siemie lniane, bo poprawily mi sie włosy.
mąz naprawiony w sypialni potrafi działac cuda, wiec moze w koncu sie uda :)
@Monia0281 ooo super to mam nadzieje, ze uda sie wam wtedy podziałac i bedzie z tego mała fasolinka :)
@leeleeth zazdroszcze takiej gromadki, naprawde :)

Hej Kobitki,
Nie chcialabym Was tu zostawiac chociaz zadko podczytuje. Trzymam kciuki za planujace i starajace sie. Usciski dla ciezaroweczek :)
Ja jestem obecnie w 32 tygodniu ciazy, moja Coreczka wazy 1700g, czuje sie ogolnie dobrze ale ta koncowka zaczyna mi doskwierac. Plecy nogi.. :) golenie sie graniczy z cudem juz, a co bedzie do porodu :) kompletuje wyprawke, zamowilam mebelki. Za tydzien jedziemy wypoczac nad morze- dla mnie to 6 godzin drogi, ale zalezy nam zeby synus przed narodzinami siostry jeszcze skorzystal z dobrodziejstw morza, jodu.
Sciskam !!
Katja
Uważaj na siebie, dbaj o siebie i daj czasami o sobie znać. Ja też nie zaglądam za często, bo przy 2 maluchów ciężko (zwłaszcza na początku).
Buziole I miłego wypoczynku [emoji8]

w5wqdf9hy55kkqak.png

Millo w zasadzie pięciu [emoji23][emoji1320]bo adoptowałam jednego chłopczyka [emoji23][emoji12]
Najstarszy właśnie maturę pisze, zaraz nam na studia wybywa ale bardzo opiekuje sie rodzeństwem. Drugi ma 12 lat i wchodzi w okres pyskowania i zainteresowania seksem,ku przerażeniu męża bo musi "rozmowy" przeprowadzać [emoji6]
Potem mamy adoptusia 4,5 roku, takie szczęście zezowate. Wiele przeżył, nadal walczymy z Jego problemami ale to bardzo moje dziecko jest. I najmłodszy dwuletni łobuz. Maluchy bardzo trzymają sie razem, dzieła sie wszystkim, biją i kochają. Niemal jak bliźniaki. Nawet ubieram ich podobnie
1494437693-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Leeleeth nie zła drużyna, super chłopaki [emoji123]. Córeczka przydałaby się w tym męskim świecie [emoji6]. Trzymam kciuki [emoji106]

w5wqdf9hy55kkqak.png

Dziewczyny czy Tynka urodziła? Pewnie tak[emoji6].
My walczymy z zoltaczka, zbyt długo się utrzymuje. Jak nie przejdzie do przyszłego czwartku to sprawdzenie w szpitalu. Mała ma aż białka żółte .
W dzień pięknie śpi za to noc masakra, chyba chce mnie wykończyć [emoji6].
Trzymam kciuki za starania i pozytywne testy [emoji8]

w5wqdf9hy55kkqak.png

@leeleeth super gromadka!
@ana. to wywrozylam, ze bedziemy razem w ciazy chodzic, moze juz od przyszlego miesiaca ;)
Tez sie zastanawiam, czy jest sens robic te wykresy, testy i inne obserwacje. Mam jeszcze okolo 5 dni na zastanowienie bo wlasnie dostalam @, wiec ten cykl calkowicie sie rozjechal :/ Ciekawe co jutro ginekolog powie...

reklama
Do góry