reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Andzelisia u mnie między czwartkiem a niedziela ma być owu! Także działamy razem [emoji7] staranka mamy co 4 dzień. Następne wychodź a w środę. Wiec ciekawe czy się wstrzele! A wy jak staranka, częsty czy abstynencja?
Aha a do testowania to wylatujemy na wakacje 5 maja o wtedy mam dostać @ także i tak myśle ze zatestuje po spodziewanej @ może będę miała prezent na urodzinki swoje bo mam 11 maja

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć Dziewczyny!
@andzelisia, @Imama trzymam kciuki za Wasze starania :)

Dziewczyny przypomnijcie mi proszę jakie kroki powinno się powziąć by począć chłopca, tj. suplementy, częstotliwość starań, w jakim czasie? Wiem, że to było już poruszane ale większość z Was stara się o córcię i nie mogę w tym ogromie wiadomości odszukać potrzebnych mi informacji. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź :)
Musimy coś zmienić w sposobie staranek bo tak jak teraz to nam się chyba nigdy nie uda. Mąż bardzo chce się stosować do zasad, które mają ułatwić poczęcie syna i zrzuca to na mnie:( Czuję się pod presją i to też nie pomaga w zaciążeniu...

Dziewczyny, które teraz w kolejce do testowania?

u nas swieta spokojnie w domu z rodzinka pogoda nie rozpieszczała niestety i u nas.
@Imama tak mam vitex w tabletkach swansona, rodzice dowiezli biore od 3dni , dzis dopiero dostalam @wrrr wiedzialam ze sie spozni. ale nie bolal mnie nawet brzuch, ani glowa jak zawsze, a tu dzis rano temp. Spadla sporo, patrze oooo @ malo lozka nie zalalam, moze brak objawow zblizajacej sie @ to ten vitex zalatwil? bo zawsze peka glowa dwa dni predzej i brzuch boli, a tu cisza.
i obserwujac swoje cykle kiedy sie przytulalismy to mi wychodzi ze ciaza bioch w ktorej sie udalo byly przytulanki najblizej owulacji w tej sam dzien, a w innych cyklach zawsze przypadalo, albo dzien predzej, albo dwa i nigdy nic z tego nie bylo, wiec musimy staranka robic dzien po dniu, gdy testy pokaza owulacje. pamietam jak @Maziajka pisala ze musieli sie przytulac codziennie w dniach plodnych, bo inaczej nic nie wychodziło.
wiec albo moj sluz jest za agresywny, ale nie mam jak sprawdzic, albo maz ma slabe nasionka, wiec jego juz zaczelam faszerowac argininą, zen szeniem i cynkiem i wit D wszystko na zwiekszenie i ruchliwosc nasienia. tutaj nic wiecej na wlasna reke nie dostane.
a moze @Imama wiesz cos wiecej zeby zwiekszyc liczbe zolnierzykow i sile ich.
@Mikallo ja nie pomoge.
@Imama kciuki za dwie kreseczki na urodzinki @andzelisia kciuki tez trzymam za owocne staranka.

Ostatnia edycja:
Andzelisia u mnie między czwartkiem a niedziela ma być owu! Także działamy razem [emoji7] staranka mamy co 4 dzień. Następne wychodź a w środę. Wiec ciekawe czy się wstrzele! A wy jak staranka, częsty czy abstynencja?
Aha a do testowania to wylatujemy na wakacje 5 maja o wtedy mam dostać @ także i tak myśle ze zatestuje po spodziewanej @ może będę miała prezent na urodzinki swoje bo mam 11 maja

My zaczelismy staranka 9 kwietnia.2 dwa dni w sumie nie bylo jak. A od soboty jest codziennie i mam nadzieje ze juz tak zostanie do owulacji :-)

Mikallo z tego co ja wyczytałam o chłopczyku i z moich dwóch to dieta bogata w proteiny takie jak mięso czerwone, zdrowe tłuszcze takie jak oliwa z oliwek avokado podwyższają testosteron. Nasiona chia bądź siemię lniane ja to bardzo dużo tego jadłam z dwoma synami. Do tego ogólnie częste posiłki podjadanie żeby poziom cukru był wyższy przy dziewczynce na odwrót tylko 2-3 posiłki dziennie. Suplementy to z tego olej z wiesiołka ogólnie jakieś bogate w omegę 3, olej rybi, vit E i chyba D, oraz Q10. Tak piszą na gendredreaming wiem ze tu na forum to bardziej zalecenia z ingender ale nie wiem. Napisałam ci te co ja przy okazji moich staranek patrzyłam. A co do czestotliowavi to 4-5 staranek w dni płodne. Wiem wiem ja mam synów z jednych staranek ale i tak będę stosować się do jednych przy dziewczynce. A dziewczyny na chłopca właśnie robią staranka po pozytywnym owu pare razy.
Andzelisia No to ostro działacie!
Ana No napewno jedz dobrze, właśnie siemię lniane ogólnie wysokobiałkowe i pelnotluszczowe produkty bo one właśnie poprawiaja płodność. Przy dziewczynce zalecają unikać żeby właśnie ta płodność zaburzyć. Mąż tez niech jąder nie przegrzewa i kąpiele przed staraniami zimne na jajka stosują pary które maja problemy z płodnością. Zimna woda podobno zwiększa ilość nasienia i właśnie możecie spróbować. Ty Mikallo tez. Na chłopczyka zimne prysznice przed. Ana dobrze żeby mąż miał luźne bokserki a nie opinajace

@Imama dziekuje :* Jestes moja bohaterka!

Ja przed staraniem o corcie jadlam duzo cynamonu, ponoc wspomaga pkodnosc. Kilku osoba z mojej rodziny, ponoc wlasnie dzieki jedzeniu cynamonu udalo sie poczac upragniona corcie. Mysle, ze jak ktos lubi te przyprawe to czemu nie sprobowac :)))

imama dzieki o zimnych kapielach nie slyszalam,siemie zajadam juz dawno chyba zwieksze w tym cyklu ciut,a meza to ja raczej nie przekonam do wypicia gluta z sienienia :/ aaa co do tego vitexu u mnie pisze na ulotce zeby nie brac w czasie ciazy to wtedy co lykac do owulacji ? Hmmm nie wiem. I mysle o tej argininie dla siebie bo poprawia sluz tez i tym samym ulatwia zaplodnienie oraz zapobiega przedwczesnemu starzeniu sie komorki jajowej to moze przylacze sie i z mezulkiem bede tez lykac ja. I chyba pojde twoim tropem seksy co 4 dni a jak pokaze pozytyw owulacyjny to po 12h seksy dzien po dniu aby oproznic plemniczki i te starsze i mlodsze.

reklama
Do góry