reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ptasiorek ja mieszkam na Porębie :-) mam koleznakę która mieszka w Twojej okolicy na ul. willowej :tak:
Ja chodzę do Luxmedu na Radziwiłłowskiej do dr Swatowskiego (pracuje w szpitalu na Staszica), podobno dobry specjalista, prowadzi kobiety w ciaży, a poza tym zajmuje się leczeniem bezpłodności u par. Ludzie go sobie chwalą. Na necie można bardzo dużo o nim znaleźć. Zresztą podpytałam raz w poczekalni ciężarną dziewczynę (była w 8mym miesiącu) i bardzo sobie chwaliła jego opiekę. A jeśli chodzi o usg i monitoring, to podobno dr Krzyżanowski i dr Chołubek są dobrzy - obaj w Luxmedzie pracują i chyba też są ze Staszica :tak:

Margaritta witaj w poniedziałkowe popołudnie! :-);-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ptasiorek ja chyba moge to potwierdzic co napisałas...
Mam świetnego połoznika i za nic nie zamieniłabym go na innego...odbierał obu moich cłopców ale z moimi niepękajacymi pęcherzykami kompletnie sobie nie radził...właściwie nic sobie z nich nie robił...tylko dał mi luteine i uwazał ze nastepny cykl bedzie ok...a nie był....wiec...znalazłąm specjaliste od problemów z zajsciem i pęcherzyk pękł...pewnie gdybym go posłuchała i serduchowała wtedy kiedy mi kazał byłabym w ciązy ...ale z chłopcem na 100% a tak to zobaczymy...

PYSZCZEK ja też słyszałm bardzo dobre opinie od moich znajomych o drSwatowskim. Były same pozytywy. Zarówno dotyczące problemów z płodnością jak i prowadzenia samej ciąży. Powiem ci, że się zastanawiał, czy nie zapisać się do niego na wizytę. O drKrzyżanowskim też dobrze wypowiadał się moja sąsiadka, 2 dzieci z nim urodziła. Ale ona nigdy nie miała problemów z zajściem w ciażę, więc jaki on jest od tej strony, nie wiem...

To twoja koleżana mieszka koło mnie, ja na rogu Poligonej i Willowej

anufifi dlatego,zes ukryła suwaczek, zeby się na imprezke nikt nie wkręcil :confused::-D:-D:-D
W kazdym razie specjalnie dla niego :tak:

Niech Mu słonko ciepło gra,
niech Jego uśmiech długo trwa,
nie nie traci swej wesołej minki,
dziś są Jego urodzinki!

Ptasiorek no widzisz, skoro Ty równiez słyszałaś o dr Swatowskim pochlebne opinie, to może warto żebyś Ty równiez się do niego zapisała? Ja jeszcze nie mam za bardzo z nim doświadczeń jeśli chodzi o leczenie problemów w starankach, bo to "dopiero" (dla mnie aż) nasz 5ty cykl starań i dopiero własnie w sobotę idziemy z M do niego, bo jeśli w tym cyklu się nie udało, to kazał nam razem przyjść. Mówił mi że tak naprawdę to dopiero gdzies po roku staran w dni plodne można zacząć się martwić i robić badania, ale on zaleca takie badania już po 6 miesiącach starań. Bo po co czekać w nieskończoność, lepiej wcześniej zdiagnozowac ewentualny problem i zacząć z nim walczyć. Więc jeśli teraz nam się nie udało, to idziemy żeby nam wszystko wyjaśnił w jakie kolejne dni cyklu mam robić badania hormonów, zaleci na pewno badanie nasienia mojego M i ogólnie chcemy jeszcze zapytać kilka spraw. Jestem też zapisana na monitoring w przyszłym cyklu. Zapisałam się na 3 razy, ale niestety dopiero ten 3ci raz do Swatowskiego, a dwa wcześniejsze do innego lekarza, bo Swatowski idzie od 2go do 12go lutego na urlop :baffled::tak: akurat jak mi jest potrzebny ...:-D

A ta moja koleżanka mieszka jakoś na rogu Willowa/Tarasowa - bo nigdy nie wiem jaki jest jej adres, ale chyba tak nawet na bloku jest napisane :-D

Anufifi wszystkiego najlepszego dla Filipka!!!! :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Czesc Babochy... to znowy Ja:-p
Poranny moj post moze i faktycznie nie brzmial optymistycznie ale juz Ok.
Przestraszylam sie bo zauwazylam u dziecka na migdalach mele plamki (wiecie takie jak nie raz są przy anginie) a dopiero co dziecko mi wyzdrowialo...zadzwonilam do lekarza ale mam sie nie denerwowac bo u Synka to jest przewlekle..i psiukac mu tantum Verde.
Powiem Wam ze jak mi dziecko choruje to zyc mi sie nie chce....ale dzieki Bogu jest Oki
Mlody nie ma goraczki, nie kaszle i normalnie sie zachowuje...ale do lekarza to chyba ja sie kwalifikuje...w dodatku Psychiatry bo mam schizy:-D:-D:-D:-D:-D:-D
anufifi STO LAT DLA FILIPKA:)))))

Ostatnia edycja:
reklama
hallo halllo:-):-):-)

FILIPKU !!!

W pierwszym wagonie olbrzymie słonie.:-):-)

Dalej żyrafy... lisy... niedźwiedzie...:-):-):-)

Na samym końcu pyszny tort jedzie...:-):-)

Zające z miną uśmiechniętą wołają::-):-)
"Dziś jest Twoje święto...":-):-)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
BUZIAKI OD E-CIOTKI
:-):-):-):-):-)

Do góry