reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
@Arya mi tez sposoby, ktore wymienialas nie skutkowaly, ruszylo sie dopiero po plackach ziemniaczanych, ktore uwielbiam, ale sie ich w ciazy wystrzegalam ;) Z tego co zauwazylam to pomaga zjedzenie czegos ciezkostrawnego ale pewnosci nie mam ;)

@ana. Ja tez mam przeczucie, ze w tym cyklu raczej nic z tego :( Dzis sasiadka namawiala mnie na wczesnuejsze testowanie ale jestem nieugieta, bedzie co ma byc albo @ albo test ;)

Chyba coś w tym jest bo ja gruszek się najadłam i ruszyło ekspresem [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@ana. Ja chyba wogole nie bede testowac bo dzis temp. spadla, zobaczymy czy sie podniesie...

Co do porodu to ja rodzilam sn bez znieczulenia i drugie tez bym chciala w ten sposob urodzic. Mnie bolaly plecy i uda jak sie rozchodzila miednica ale dalo sie zniesc gdy siedzialam na pilce. Lezac bym tego nie wytrzymala. 2h po porodzie bylam juz na nogach. Kolezanka z sali po cesarce nie mogla sie podniesc przez 3 dni, moja bratowa po cc tez dochodzila do siebie bardzo dlugo.

Ostatnia edycja:
Mikallo moze to implantacja?ile jestes dpo?

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Dzis jest 10dpo, planowany termin @ na sobote 15.04. Po cichu licze, ze to implantacja ale oprocz mdlosci to nawet mnie piersi nie bola, wiec sie nie nastawiam. Zobacze jaka temp. bedzie jutro. A Ty lub ktoras z Was dziewczyny odnotowalyscie spadek temperatury przy implantacji?

Kochana owszem:[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7])
Screenshot_2017-04-11-10-08-34.png

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• Screenshot_2017-04-11-10-08-34.png
    Screenshot_2017-04-11-10-08-34.png
    65,4 KB · Wyświetleń: 197
Maziajka to już ładnie Jagodka waży :-)

Millo kciuki zaciskam za dobre wieści z wizyty.

Antonia a nie lepiej wybrać szpital gdzie będziesz miała pewność że dadzą Ci znieczulenie? Ja przy obu porodach brałam znieczulenie przy czym przy pierwszym spowolnilo mi to poród i raptem przez 2 h trwania znieczulenia z 5 cm zrobilo się 7 cm. Ale teraz znieczulenie przyspieszyło poród i z 4 cm nagle zrobilo się 6 potem 10 i nawet parcie było przy trwającym znieczuleniu. I naprawdę komfort pierwsza klasa :-)
Ja poprostu już nie chce przez to przechodzić :(

xnw40tc7sy506vxn.png

@Maziajka nie mała babeczka ci rosnie tam w brzuszku:), najwazniejsze ze wszystko ok.

Co do cesarki ja miałam jeden naturalny. drugi cc nie planowany i powiem gdybym miala wybierac to wolalabym cesarke, tak jak @Antonia2016 . Mimo ze starsza byłam, to szybciej jakos przeszlam rekonwalescencje po cc, niz sn moze dlatego, ze mialam nacinane krocze dla mnie sn byl gorszym porodem wszelkie sprawy w toalecie masakra, szczypało, ciagneło, długo nie uprawialismy seksow, bo balam sie bolu, plusem cc dla mnie to wlasnie ten komfort jak pisze Antonia masz zaplanowana date nie czekasz az sie rozkręci.
@Arya w sobote planuje testowac 12 dpo albo pozniej zalezy ile wytrwam.:)a co do przyspieszania to ja w swieta bozego narodzenia obżarłam sie niemiłosiernie i w drugi dzien swiat poznym wieczorem mnie chwyciło, a seksy, orgazmy, schody, sprzatanie przed swiateczne nic nie pomogło.
@Mikallo nie testuj predzej jesli nie idziesz na bete, po co ci stres, wiem łatwo sie pisze, gorzej wykonać:) tez testowalam przed @ wiec do doradzania w tej kwestii to nie jestem dobrym przykladem, tyle ze ostatnie przedwczesne testowanie zakonczylo sie dla mnie bardzo nie miło, co wcale nie musi byc tak u ciebie, dasz rade, damy rade razem do soboty .:)
Wiadomo ten temat to rzeka i każda ma swoje zdanie na ten temat. Wolę mieć rane na brzuchu niż rane - kolejną na pipce :-) tymbardziej że to trzeci poród więc wysiłek, obniżenie macicy, nietrzymanie moczu itp. Mam tylko nadzieję że dogadam się z gin.

xnw40tc7sy506vxn.png

Antonia jak wstawic ten pasek pod postem w ktorym tyg sie jest bo probowalam juz wszystkiegoooo :(
Widze ze zaczal sie temat okoloporodowy ohohoooo :)

Maziajko ale Ci silna dziewucha rosnie, superowo :) ja wizyte mam 21.04 ,
Czy tylko ja tu sie nastawiam na kolejny porod sn mimo traumatycznego pierwszego?:) mnie wizja cc przeraza, jakos tak ..
U nas nadal problem z imieniem. Synus walczy wiecznie mowi ze ma byc Bianka a my chcemy Liwie i co teraz :)..
Weszlam na stronę suwaczek.pl ,wybralam co chciałam, wybrałam ze ma pasować do forum babyboom i samo już się wgrało

xnw40tc7sy506vxn.png

reklama
Do góry