reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ana może masz racje. W sumie pewnie za bardzo panikuje. Narazie karmie tyle ile chce. Ale już w nocy wieczorem i rano bo w dzień to on się wszystkich rozprasza i wtedy się nim bawi a nie pije hehe
Maziajka super ze się wszystko udało! Daj znać po wizycie
Millo ja miałam tak samo właśnie do 16 tc czyli dłużej ale ogólnie już po 12 tc było lepiej bo pamietam ze na sylwestra się już lepiej czułam. Później niestety sporadycznie wraca ale to do wytrzymania. Teraz dziewczyny się pomeczycie. Naprawdę współczuje! To bardzo ciężkie!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ale urodzinowy wysyp :) wszystkiego naj naj dla wszystkich chopaków i mniejszych i wiekszych, bo jak dobrze doczytalam sami chłopcy swietują :) :*
@Mikallo no wlasnie cos mi nie spieszno do testowania, moze dlatego ze to dopiero poniedzialek do sobaoty daleko, ale i nie mam zadnych objawow moze dlatego ze nie szukam ich i jakos moja podswiadomosc podpowiada mi ze nie udało sie w tym cyklu i chyba mam stracha testować, przykro mi chyba bedzie jak okaze sie w sobote ,ze nic z tego, moze swiat nie bede sobie psuc i poczekam do wtorku, zawsze to ta iskierka nadziei przez swieta bedzie, no chyba ze przyjdzie @ :/
@Imama to juz dobry znak, skoro w dzien juz nie zainteresowany cycusiem, zmniejszaj powoli ilosc karmien i probuj z ta woda na poczatek dobry i łyczek.

Maziajko super ze urodzinki sie udaly:))Piekny dzien:))
I tak pamietalas:*Dziekuje w imieniu Leosia za zyczenia:)Wlasnie powoli sie zbieramy na świętowanie:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Andzelisia to spoznionenajlepszegow dla Twoich chlopcow:-)
Wspolczuje ospy:-( moj Jas mial w wieku 2.5l i przeszedl bardzo spokojnie cale 20 kropek.

Melduje po wizycie opoznienie duze maskra ledwo zyje bo mnie tak wszystko boli te stolki mega nie wygodne...

Jagodka wychodzi o tydzien- 1.5 tygodnia wieksza ale rosnie proporcjonalnie jest po prostu starsza albo wielka:D
Wg OM mam dzis 28.4 a wg Usg 30 .Od poczatku tez tak bylo.

Waga malej 1400 wiec juz kawal babska:D

Szyjka pozamykana 28mm wiec ginka powiedziala ze jak na ten tydzien super.

Wizyta nastepna za 5 tyg...bo wyjezdza na urlop ale jakby cos sie dzialo lub mnie niepokoilo to w kazda srode przyjmuje inna lekarka i mnie przyjmie.

Na krew dostalam zelazo.
Waga 5.5kg na plus[emoji123][emoji123][emoji123]od startowej wiec bardzo ok.

Mala lezy dalej poprzecznie.

Andzelisia to spoznionenajlepszegow dla Twoich chlopcow:-)
Wspolczuje ospy:-( moj Jas mial w wieku 2.5l i przeszedl bardzo spokojnie cale 20 kropek.

Melduje po wizycie opoznienie duze maskra ledwo zyje bo mnie tak wszystko boli te stolki mega nie wygodne...

Jagodka wychodzi o tydzien- 1.5 tygodnia wieksza ale rosnie proporcjonalnie jest po prostu starsza albo wielka:D
Wg OM mam dzis 28.4 a wg Usg 30 .Od poczatku tez tak bylo.

Waga malej 1400 wiec juz kawal babska:D

Szyjka pozamykana 28mm wiec ginka powiedziala ze jak na ten tydzien super.

Wizyta nastepna za 5 tyg...bo wyjezdza na urlop ale jakby cos sie dzialo lub mnie niepokoilo to w kazda srode przyjmuje inna lekarka i mnie przyjmie.

Na krew dostalam zelazo.
Waga 5.5kg na plus[emoji123][emoji123][emoji123]od startowej wiec bardzo ok.

Mala lezy dalej poprzecznie.
Super wieści :-) zdrowa babeczka z córeczki :-) a czy nie powinna się już główką obracać? Przewidujesz cc?

xnw40tc7sy506vxn.png

Antonia i tak mam cc niby powinna juz sie obrocic ale jak juz to raczej posladkowo sie ulozy bo ona tak bardziej na skos lezy glowka jest wyzej pod zebrami z lewej a nozki przy prawym jajniku ostatnio mi wpadla nozkami w szyjke myslalam ze ocipieje..mysle ze glowkowo sie nie ulozy..a najlepiej by bylo .Lezy tak juz od 20tc.

Maziajka super! Ale duża [emoji171] to tam pewnie ma ciasno jak masz tylko 5,5kg na plusie wiec to waga brzuszka hehe normalnie pozazdrościć czyli pewnie przybierzesz książkowo! Dobrze ze masz cc i tak jak Mala tak ułożona.
Antonia Millo sto lat dla chłopaków!
Millo na która jutro wizyta?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Millo, Antonia wszystkiego najlepszego dla chłopców [emoji5]️

Maziajko, Jagoda ślicznie rośnie.

Ana, kiedy testujesz?

Ja w połowie przyszłego tyg zaczynam starania o poród [emoji6] chcę zacząć sama rodzic, żeby mi nie wywoływali. Pielegniarka też mi mówiła, że lepiej żeby akcja sama się zaczęła.
Macie jakieś dobre sposoby? Sex, spacery, kąpiele nie działały ostatnio [emoji6][emoji6]

thgf3e3kjpl39djw.png

Imama brzuch mam raczej taki wymiarowy jak na ten tydzien po prostu nigdzie indziej waga mi sie nie rozklada tak jak to bylo z jasiem...szlo mi dupsko...nogii..maskra.Ale teraz zaczynalam z zupelnie inna waga bo 57kg a chce za rok miec max 50 .Niska jestem wiec wazylam za duzo.

Araya u nas siostre wzielo po fasolce bo bretonsku:p urodzila 2 tyg przed terminem.

reklama
@Arya mi tez sposoby, ktore wymienialas nie skutkowaly, ruszylo sie dopiero po plackach ziemniaczanych, ktore uwielbiam, ale sie ich w ciazy wystrzegalam ;) Z tego co zauwazylam to pomaga zjedzenie czegos ciezkostrawnego ale pewnosci nie mam ;)

@ana. Ja tez mam przeczucie, ze w tym cyklu raczej nic z tego :( Dzis sasiadka namawiala mnie na wczesnuejsze testowanie ale jestem nieugieta, bedzie co ma byc albo @ albo test ;)

Do góry