reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antonia i tak mam cc niby powinna juz sie obrocic ale jak juz to raczej posladkowo sie ulozy bo ona tak bardziej na skos lezy glowka jest wyzej pod zebrami z lewej a nozki przy prawym jajniku ostatnio mi wpadla nozkami w szyjke myslalam ze ocipieje..mysle ze glowkowo sie nie ulozy..a najlepiej by bylo .Lezy tak juz od 20tc.
A dlaczego i tak? Być może już pytałam ale zapomniałam :-) interesuje mnie bo sama chce wybrać tą metodę porodu mimo ze dwa miałam sn

xnw40tc7sy506vxn.png

reklama
Maziajka jasne! Lepiej dla nas samych dużo nie przytyć. Zreszta wiadomo te 10 kg więcej to przeważnie ciężarne waza. Ja przytyłam z ostatnim 20 i napewno już do tego nie dopuszczę- No raczej postaram się hehe
Arya a może lewatywa? Myśle ze właśnie opróżnienie jelit poprzez biegunkę- która często towarzyszy i zapowiada poród to klucz. Jednak jest pusto w jelitach i główka spokojnie może opaść do kanału rodnego. To samo właśnie olej rycynowy powoduje, właśnie przeczyszczenie. Ja bym spróbowała np dzień dwa przed wywołaniem domowej lewatywy. Jak schody, sex czy takie tam nie zadziałają.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Imama ja w 1 przytylam 16 czyli jakies 6 ponadprogram ale wczesniej bylam zachuda wiec akurat mi to nie przeszkadzalo szkoda tylko ze uda i posladki w rozstepach ...teraz juz sa biale wiec git.na brzuchu mialam 1...

Antonia wada wzroku, schorzenie rdzenia kregowego i neurochirurgiczne wiec duzo tego...moglabym oddac ze 2 wady.

A czemu sie nad cc zastanawiasz?

Imama ja w 1 przytylam 16 czyli jakies 6 ponadprogram ale wczesniej bylam zachuda wiec akurat mi to nie przeszkadzalo szkoda tylko ze uda i posladki w rozstepach ...teraz juz sa biale wiec git.na brzuchu mialam 1...

Antonia wada wzroku, schorzenie rdzenia kregowego i neurochirurgiczne wiec duzo tego...moglabym oddac ze 2 wady.

A czemu sie nad cc zastanawiasz?
Nie zastanawiam się :-) jestem zdecydowana, tylko muszę jakoś przekonać mojego prowadzącego. Przeżyłam już dwa sn, bez znieczulen. Nie chce więcej, stres że pójdzie coś nie tak. Najlepszy scenariusz dla mnie to taki że idę na wyznaczoną datę cc.

xnw40tc7sy506vxn.png

Maziajka to już ładnie Jagodka waży :-)

Millo kciuki zaciskam za dobre wieści z wizyty.

Antonia a nie lepiej wybrać szpital gdzie będziesz miała pewność że dadzą Ci znieczulenie? Ja przy obu porodach brałam znieczulenie przy czym przy pierwszym spowolnilo mi to poród i raptem przez 2 h trwania znieczulenia z 5 cm zrobilo się 7 cm. Ale teraz znieczulenie przyspieszyło poród i z 4 cm nagle zrobilo się 6 potem 10 i nawet parcie było przy trwającym znieczuleniu. I naprawdę komfort pierwsza klasa :-)

@Maziajka nie mała babeczka ci rosnie tam w brzuszku:), najwazniejsze ze wszystko ok.

Co do cesarki ja miałam jeden naturalny. drugi cc nie planowany i powiem gdybym miala wybierac to wolalabym cesarke, tak jak @Antonia2016 . Mimo ze starsza byłam, to szybciej jakos przeszlam rekonwalescencje po cc, niz sn moze dlatego, ze mialam nacinane krocze dla mnie sn byl gorszym porodem wszelkie sprawy w toalecie masakra, szczypało, ciagneło, długo nie uprawialismy seksow, bo balam sie bolu, plusem cc dla mnie to wlasnie ten komfort jak pisze Antonia masz zaplanowana date nie czekasz az sie rozkręci.
@Arya w sobote planuje testowac 12 dpo albo pozniej zalezy ile wytrwam.:)a co do przyspieszania to ja w swieta bozego narodzenia obżarłam sie niemiłosiernie i w drugi dzien swiat poznym wieczorem mnie chwyciło, a seksy, orgazmy, schody, sprzatanie przed swiateczne nic nie pomogło.
@Mikallo nie testuj predzej jesli nie idziesz na bete, po co ci stres, wiem łatwo sie pisze, gorzej wykonać:) tez testowalam przed @ wiec do doradzania w tej kwestii to nie jestem dobrym przykladem, tyle ze ostatnie przedwczesne testowanie zakonczylo sie dla mnie bardzo nie miło, co wcale nie musi byc tak u ciebie, dasz rade, damy rade razem do soboty .:)

Maziajko superowe wiesci:)Taki duzy Bączek Ci tam rosnie a Ty tylko plus 5 :)bomba!Ja w 1 przytylam 15 kg :)ale szybko zrzucilam.

Imama na 16:20.Juz od rana mam rozwolnienie ze stresu.Zawioze L do tesciowej i chyba pojde pozniej spac zeby szybciej zlecialo..

Antonia ja za to odradzam CC choc nie mam porownania z sn ale widzialam jak ja to przechodze a jak inne babeczki co po sn same na 2 dzien juz smigaly,prysznic braly itp.Ja codziennie wieczorem plakalam z bolu.. ciezko bylo podnosic sie z lozka do dziecka .. po tygodniu dopiero zaczelam chodzic w pelni wyprostowana.Rana ciagnela,parzyła..seksu sie balam bardzo dlugo i chyba z 7 msc maz nie mogl mnie podnosic do gory.Kazda inaczej przechodzi:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajko slicznie mala rosnie.
Millo dzis wizyta? Trzymam kciuki.

Ja mialam porod sn, szybko doszlam do siebie mimo ze nacieta bylam i mlody wazyl 4200. Na druga dobe to juz sama wszystko robilam, nic nie bolalo. A przyjaciolka po cc miala masakrę. Ja odpowiednio szybko niewstaniesz to kaplica. Nie moglam patrzec jak sie meczyla i do tego jakies paskudztwo w rane sie dostalo i 10 dni w szpitalu byla. Brrr

Antonia w wojewodzkim daja znieczulenie ale mi np przedluzylo porod do 10 h.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Antonia jak wstawic ten pasek pod postem w ktorym tyg sie jest bo probowalam juz wszystkiegoooo :(
Widze ze zaczal sie temat okoloporodowy ohohoooo :)

Maziajko ale Ci silna dziewucha rosnie, superowo :) ja wizyte mam 21.04 ,
Czy tylko ja tu sie nastawiam na kolejny porod sn mimo traumatycznego pierwszego?:) mnie wizja cc przeraza, jakos tak ..
U nas nadal problem z imieniem. Synus walczy wiecznie mowi ze ma byc Bianka a my chcemy Liwie i co teraz :)..

reklama
Widze ze dziewczyny poruszyly temat porodu.Powiem wam ze ja po dwoch naturalnych i chcialabym aby trzeci tez taki byl.Nie wiem czemu ale boje sie cesarki...Ja mam naczyniaka ale neurolog mowi ze moge rodzic naturalnie, dodatkowo mam wade wzroku 3.25 i astygmatyzm ale to pewnie slaba wada zeby kwalifikowac sie na cc.Pierwsze dziecko to 12 godz rodzilam.Ale jesli chodzi o bole to jakies 5 godz.Z tym ze bole byly straszne i krzyżowe.Natomiast z drugim dzieciem o 16.10 zegnalam sie z mezem bo nie moglbyc przy mnie a o 17.35 urodzilam drugiego synka.Wiec ekspresowo.Mialam cukrzyce ciazowa.a moja gin mowila ze porody z cukrzyca szybko przebiegaja no i miala racje ;-).No i od dwoch dni ostro pracujemy nad 3 :-).Wczoraj bylo ciezko bo maly zlapal ospe i non stop sie budzil...A gdzie to do owulacji ktora ma byc jakos 24 kwietnia :-)

Do góry