reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ja 2 porody siłami natury. Jeden w pl drugi w uk. Pierwszy trauma oxy źle na mnie działa. Myślałam tylko żeby umrzeć [emoji6]. Drugi miło nie było ale za to szybciej i czułam się dobrze traktowana a nie jak następna na taśmie [emoji53]. Obydwa bez znieczulenia. Trzeci niedługo i mam zamiar wziąć zzo jeśli dam radę.

thgf3e3kjpl39djw.png

Hej dzieki dziewczyny za mile slowa rosnie mi kluska to fakt juz 3 lekarzy to stwierdzilo...,ze jest o tydzien wieksza.Ale wszystkie narzady rosną prawidlowo rowno wiec jest ok.Pewnie z 4kg bedzie ważyc haha juz nic na 56 nie kupuje.Sadze ze podala sie na rodzine meza bo tam sa tacy wielcy;D jego siostry jedna 190 a druga 182.

Andzelisia same dioptrie nie sa wskazaniem.Ja tez mam astygmatyzm.Ale u mnie dodatkowo mam dziurę przy siatkowce i jest obawa ,ze przy parciu moglaby sie siatkowka odkleic ,zadne gin nie ryzykowal porodu sn.

Milloo trzymamy kciuki bardzo mocno!!!

Mikallo ja co prawda nie mierzylam tempki , ale w dzien implantacji czulam sie maskrycznie normalnie zimne poty mialam ,dreszcze zmierzylam sobie temp normalnie w dzien pod pach i mialam 35,4....wiec cos w tym jest.

Co do cc ja bardzo dobrze wspominam nie bolalo mnie szybko sie spionizowalam z karmieniem problemu nie bylo seks byl uwaga po 10 dniach, rownie przyjemny jak zawsze.Jedynie co wspominam zle to cewnik.........;/

@Mikallo może byc spadek implantacyjny i nie musi ,podgladalam w zeszłym cyklu na owufreind wykresy kobitek co zaszły i roznie to z tą temperatura było, nie denerwuj sie z temp nie wyczytasz czy to ciaza czy nie, najwazniejsze ze jest roznica i widac na wykresie jak u ciebie fazy nizszych temp i wyzszych po owul. wszystko jest ok :) na pocieszenie powiem ci, ze mój wykres tez nie ma kosmicznych temp. i sa spadki też.
No własnie kazdy ma inne zdanie na temat porodu, wszystko chyba zalezy od przebiegu wczesniejszych ,ja szybko wstalam po cc tego samego dnia ,gdy tylko mnie przewiezli na sale poporodową, bo wczesniej na obserwacji 2 godziny na pooperacyjnej to wiadomo nie wolno bylo.
@Millo powodzenia no i chwal sie swoja fasolka szybko :)

Ostatnia edycja:
Łooo a ja nie dosc ze dzisiaj kiepska bo nagla zmiana pogody to mi moj Trzy i pol latek teraz dostal goraczki :/ no to bedzie jazda.... podalam czopek. Moze ktoras przy okazji powie co podaje jeszcze ? Ja czopek nurofen i wit c.

Katja uuu wspolczuje ...co do goraczki ja podaje dopiero jak mlodemu dochodzi pod 38,5-39 wczesniej lezenie i oklady zmieniam co 30 min i kontroluje temperature.U nas sie to sprawdza organizm musi walczyc z goraczką.Kiedys czytalam ze jesli dziecku od razu podajewmy cos przeciw goraczce to mu bardziej szkodzimy bo dziecko dzieki tabletce dostaje sil i zaczyna sie bawic,itp dziecko jak ma goracazke ma lezec i probowac samemu zwalczyc infekcje.

Mlody przewaznie ma taki jeden dzien a na drugi dzien po goraczce nie ma sladu.

Katja uuu wspolczuje ...co do goraczki ja podaje dopiero jak mlodemu dochodzi pod 38,5-39 wczesniej lezenie i oklady zmieniam co 30 min i kontroluje temperature.U nas sie to sprawdza organizm musi walczyc z goraczką.Kiedys czytalam ze jesli dziecku od razu podajewmy cos przeciw goraczce to mu bardziej szkodzimy bo dziecko dzieki tabletce dostaje sil i zaczyna sie bawic,itp dziecko jak ma goracazke ma lezec i probowac samemu zwalczyc infekcje.

Mlody przewaznie ma taki jeden dzien a na drugi dzien po goraczce nie ma sladu.
Kurvze no fakt moze nie do konca dobrze robie ale jak on ma 38,3 to juz podalam bo on miewa do 40'.. boje sie zeby sie nie rozchulala poprostu. Ma organizm po swoim tatusiu, odazu bardzo wysoko gorączkują, a tu dalam tez dlatego akurat nurofen bo on przeciwzapalny. Nie byl rok chory a to juz sukces. Mam nadzieje ze to nie bedzie nic powaznego i w pore sie zatrzyma. Pewnie zawalimy nocki, a te w ciazy i tak bywaja trudne. eh.

Katja moj tez bardzo wysoko goraczkuje nawet i 41 mial maZ MA DOKLADNIE TO SAMO.Byle infekcja i od razu goraczka 1 dzien a potem zdrowy.Ja sie nachoruje ledwo stan podgoraczkowy i trzyma mnie tydzien.Wg mojej wiedzy lepiej jak czlowiek goraczkuje niz nie.

Millo trzymam kciuki mocno! Daj znać odrazu po wizycie. Dzisiaj od rana o Tobie myśle [emoji8]
Antonia myśle ze jak jesteś nastawiona na cc i miałaś faktycznie przejścia przy pierwszych dwóch to spróbuj pokombinować. Ja dwa porody ekspresowe chociaż bardzoooo naprawdę paranoicznie bałam się porodów. Nadal się boje! Wiadomo to nic przyjemnego. Mam znajoma co super szybko doszła po cc wiec jasne ze się da [emoji6]
Andzielisia to kciuki za staranka. My wczoraj pierwsze staranka i w jutro następne i później co 4 dni bo kurde muszę się wstrzelić jak my na wyjeździe jesteśmy żeby pasowało.
Mikallo może faktycznie implantacja! Wiec nie trać nadzieji.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Katja zrowka dla dziecka:**Ja tak Maziajka podaje dopiero po 38,5 nurofen w syropie.Czopkow nie chce i po nich mial od razu rozwolnienie.Chociaz moj to dopiero 2 razy w zyciu mial 38,5..38,8.Ja z tych co rzadko goraczkuja ale tez mnie dluzej trzyma a maz to okaz zdrowia.Choruje co iles lat!!

Dziekuje dziewczyny za kciuki!Przydadzą się!Chcialam pospac by czas szybcie zlecial ale nie da sie..

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry