reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Millo dobrze Maziajka mówi, odejmij tylko 5 dni :) ale dzidziuś moze szybko nadrobić te kilka dni. Ja owulacje miałam w obu ciązach 2-3 dni później, a wg usg genetycznego dzieciaki zawsze zgodne z OM i w sumie na kazdym usg zawsze są zgodne z OM. A Ty wydaje mi się, że mimo później owulacji to miałaś szybko implantacje wiec maleństwo na pewno nie będzie te 5 dni do tyłu niz z OM, może mniej :-)

reklama
Dzieki Dziewczyny:*ten bellybestfriend mnie zmylil bo zle pokazuje w takim razie
Screenshot_2017-03-23-13-33-48.png

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• Screenshot_2017-03-23-13-33-48.png
    Screenshot_2017-03-23-13-33-48.png
    49,1 KB · Wyświetleń: 186
Millo serduszko bedzie mniej wiecej jak wg om bedzie 6t6d. Ja w pierwszej ciazy bylam wg om6t6d a wg usg maly byl mlodszy o 5 dni i serduszko juz bylo. Wiec spokojnie mozesz isc w takim terminie. Maziajka dobrze mowi. Lekarz nie bedzie pytal kiedy mialas owu, tylko kiedy ostatnia @ i ilu dniowe cykle.
Teraz na pierwszym usg male 2 dni mlodsze niz z om. Bo owu bylo ok 16 -15 dc tak mi sie wydaje. Ale juz na wszystkich kolejnych wychodzi takie samo jak wg om takze nadgonilo . Wg om bylo 6t6d a wg usg 6t4d serduszko tez juz bylo.
Antonia super ze stąd jestes.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Millo a dzwoniłaś już się zapisać? Bo ja nie pamietam jak w Polsce z synem było ale teraz turaj to jak się zapisywałem to powiedziałam ze testy wyszedł pozytywny to pytały kiedy @ miałam i ilu dniowe cykle i wtedy sami na recepcji ustalali termin właśnie w 6 tc to było.
Ana nie przejmuj się aż tak. Naprawdę teraz ten wiek jak Millo pisze się przesunął i naprawdę masa kobiet po 30 decyduje się na dziecko. A teraz niestety ale znam pare dziewczyn co z zespołem downa urodziły a przed 30. Nigdy nic nie wolno uogólniać. A najgorsze jest za dużo czytać i później tylko kombinowanie.

@Imama masz racje z tym czytaniem, im wiecej kobieta czyta tym bardziej sie nakreca, wczoraj @Maziajka radziła Millo zeby nie czytała za duzo, sama poparłam, a wieczorem sie naczytałam statystyk i oooo sie naroiło wgłowie niepotrzebnie ,ale co wyczytałam ciekawego, że najczęsciej sie rodza dzieci z ZD starszych matek wlasnie wtedy gdy sa płodzone w miesiacach listopad-marzec ze wzgledu na braki makroelementow i mikro. uboga diete itp. ale to tylko czastkowe dane na grupie ilus tam kobiet. Nie czytam juz bo naprawde idzie dostac na głowe.
A mnie mdli dzis okropnie i leci nadal ze mnie, mialam nadzieje ze to juz niebawem koniec, a tu jeszcze sie zapowiada pare dni :(

Sama czytam dużo i wiem ze człowiek tylko niepotrzebnie się nakręca. Staram się o właśnie takich rzeczach nie czytać.
Ja to od paru dni mam takie silne bóle podbrzusza a niestety temp to zaś spadła. Zrobię sobie kontrole u giną bo w sumie byłam tylko zaraz po połogu a mały ma niebawem 10 miesięcy.

Imama ja nie musze sie tak wczas umawiac bo pojde prywatnie to zawsze sie znajdzie miejsce:p

Kochane bralyscie luteine w ciazy?ja w pierwszej bralam praktycznie cala ciaze i teraz nie wiem czy powinnam.. moze zbadac za jaki czas zas progesteron?

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja badalam sobie wczesniej 2 cykle i mialam niski i bralam od owu duphaston w szczesliwym cyklu wiec musialam kontynowac.
10 dpo mialam protestemon 20 a bete 33.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry