reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Millo dobrze Maziajka mówi, odejmij tylko 5 dni :) ale dzidziuś moze szybko nadrobić te kilka dni. Ja owulacje miałam w obu ciązach 2-3 dni później, a wg usg genetycznego dzieciaki zawsze zgodne z OM i w sumie na kazdym usg zawsze są zgodne z OM. A Ty wydaje mi się, że mimo później owulacji to miałaś szybko implantacje wiec maleństwo na pewno nie będzie te 5 dni do tyłu niz z OM, może mniej :-)

reklama
Dzieki Dziewczyny:*ten bellybestfriend mnie zmylil bo zle pokazuje w takim razie
Screenshot_2017-03-23-13-33-48.png

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• Screenshot_2017-03-23-13-33-48.png
    Screenshot_2017-03-23-13-33-48.png
    49,1 KB · Wyświetleń: 183
Millo serduszko bedzie mniej wiecej jak wg om bedzie 6t6d. Ja w pierwszej ciazy bylam wg om6t6d a wg usg maly byl mlodszy o 5 dni i serduszko juz bylo. Wiec spokojnie mozesz isc w takim terminie. Maziajka dobrze mowi. Lekarz nie bedzie pytal kiedy mialas owu, tylko kiedy ostatnia @ i ilu dniowe cykle.
Teraz na pierwszym usg male 2 dni mlodsze niz z om. Bo owu bylo ok 16 -15 dc tak mi sie wydaje. Ale juz na wszystkich kolejnych wychodzi takie samo jak wg om takze nadgonilo . Wg om bylo 6t6d a wg usg 6t4d serduszko tez juz bylo.
Antonia super ze stąd jestes.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Millo a dzwoniłaś już się zapisać? Bo ja nie pamietam jak w Polsce z synem było ale teraz turaj to jak się zapisywałem to powiedziałam ze testy wyszedł pozytywny to pytały kiedy @ miałam i ilu dniowe cykle i wtedy sami na recepcji ustalali termin właśnie w 6 tc to było.
Ana nie przejmuj się aż tak. Naprawdę teraz ten wiek jak Millo pisze się przesunął i naprawdę masa kobiet po 30 decyduje się na dziecko. A teraz niestety ale znam pare dziewczyn co z zespołem downa urodziły a przed 30. Nigdy nic nie wolno uogólniać. A najgorsze jest za dużo czytać i później tylko kombinowanie.

@Imama masz racje z tym czytaniem, im wiecej kobieta czyta tym bardziej sie nakreca, wczoraj @Maziajka radziła Millo zeby nie czytała za duzo, sama poparłam, a wieczorem sie naczytałam statystyk i oooo sie naroiło wgłowie niepotrzebnie ,ale co wyczytałam ciekawego, że najczęsciej sie rodza dzieci z ZD starszych matek wlasnie wtedy gdy sa płodzone w miesiacach listopad-marzec ze wzgledu na braki makroelementow i mikro. uboga diete itp. ale to tylko czastkowe dane na grupie ilus tam kobiet. Nie czytam juz bo naprawde idzie dostac na głowe.
A mnie mdli dzis okropnie i leci nadal ze mnie, mialam nadzieje ze to juz niebawem koniec, a tu jeszcze sie zapowiada pare dni :(

Sama czytam dużo i wiem ze człowiek tylko niepotrzebnie się nakręca. Staram się o właśnie takich rzeczach nie czytać.
Ja to od paru dni mam takie silne bóle podbrzusza a niestety temp to zaś spadła. Zrobię sobie kontrole u giną bo w sumie byłam tylko zaraz po połogu a mały ma niebawem 10 miesięcy.

Imama ja nie musze sie tak wczas umawiac bo pojde prywatnie to zawsze sie znajdzie miejsce:p

Kochane bralyscie luteine w ciazy?ja w pierwszej bralam praktycznie cala ciaze i teraz nie wiem czy powinnam.. moze zbadac za jaki czas zas progesteron?

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja badalam sobie wczesniej 2 cykle i mialam niski i bralam od owu duphaston w szczesliwym cyklu wiec musialam kontynowac.
10 dpo mialam protestemon 20 a bete 33.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry