reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maziajko bo jak licze od Om to wychodzi tak a jak od owulacji to taka roznica... boje sie ze pojde i na usg bedzie wlasnie wedlug om 8 tydz a wedlug usg 5 i nic nie zobacze..

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Millo ja bym nie szla przed 7 tyg bylam po 5 tyg i było podejżenie pustego jaja,miałam przyjsc za miesiac dopiero, ale gdzie ja wytrzymałabym, po dwóch tyg poszłam sprawdzic i było serduszko 7 tyg. to było najdłuzsze dwa tyg mojeo zycia , serio.

Ana ale nas tu duzo.
Antonia bo pytalam z ktorego Olsztyna jestes? [emoji3]
Ana niestresuj sie od razu wadami dziecka. Wiek podnosi tylko statystyki ale nie dokonca tak jest.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Aaa, gdzieś mi umknęło, z Warmii i Mazur <3
Mój mąż wczoraj się chichotal trzymając rękę na brzuszku że hoho ale on wielki ;) a plaski jak deska tymbardziej że już lezelismy. I mówi chyba bliźniaki. Zaczęłam się śmiać ze pewnie chlopaki i będzie was pięciu i ja się wyprowadzam!!! [emoji16] [emoji16] [emoji16]

xnw40tc7sy506vxn.png

Ana teraz wiele babek ma 1 dziecko w wieku 30-35.Granica sie przesunela..a wcale wiecej wad nie ma..bedzie dobrze:*po 40 to inna sprawa.

Poradzcie kiedy isc do gina?
Myslalam 10.kwietnia ... wedlug om to bedzie 8t2d ale jak patrz7e ze owulacje mialam dopiero 18 dnia cyklu to wychodziloby 5t4d..?

To za wcześnie, patrz na owulacje bo później będziesz się stresować. Żeby już 6tc był skończony :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

Ale przeciez tygodnie ciazy liczy sie od ostatniej miesiaczki noe od owulacji..wg mnie przesuniecia nie mialas duzego normalnie jest w granicach 14dc Ty mialas w 18dc wiec skad taka roznica w tygodniach?? rozumiem jakbys owu miala w 28dc .

Maziajko pomyłka w 19stym dniu cyklu.Jak patrze w necie to zazwyczaj jest roznica Usg a OM 2 tyg nawet jak ktos mial pozna owulacje ale to skad mi sie biora 3 tyg?
Screenshot_2017-03-23-11-46-41.png

Załączniki

• Screenshot_2017-03-23-11-46-41.png
    Screenshot_2017-03-23-11-46-41.png
    58,5 KB · Wyświetleń: 156
reklama
Millo bo istnieja dwa sposobu okreslenia wieku ciazy jeden liczy od owulacji a drugi od Ostatniej miesiaczki w Polsce zwyczajowo liczy sie od ostatniej miesiaczki,Wiec wg Om bedziesz wtedy w 8 tygodni , dziecko moze byc faktycznie mniejsze ale max te 5 dni bo Ci sie owu przesunelo,Wg mnie 10 kwietnia bedzie ok.Ja owu mialam znow wczesniej i moja mala caly czas wychodzi wieksza o kilka dni.

Do góry