reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maikallo- to może się udało :) czy przygotowywalas się jakoś na chłopca? A wcześniej na dziewczynkę? :)

Zarówno przy pierwszych staraniach jak i teraz chcieliśmy ustrzelić chłopca:p Podczas 1, owulacja była jednak później niż myślałam i działaliśmy dzień czy dwa wcześniej. Częstotliwość "przytulań" też była o wiele większa niż teraz. Ale ja twierdzę, że dieta miała tu największy wpływ. Jak się później okazało przez ponad rok przed zajściem w ciążę jadłam wszystko co powinno się jeść na dziewczynkę, a unikałam tego co na chłopca:) Zaszłam w październiku, więc teoria z miesiącem też się nie sprawdziła.
Teraz po prostu staraliśmy się ustrzelić w dzień owulacji oraz moja dieta kilka miesięcy przed staraniami była bogata w sód i potas. Zobaczymy.
Innych przygotowań nie czyniliśmy bo mieliśmy rozpocząć starania od maja ale w przeddzień owulacji zdecydowaliśmy się przyśpieszyć działania :)
A ty poczyniłaś jakieś kroki by synek miał siostrę?

reklama
Mikallo 2 dni po pozytwnym tescie to chyba troszke za pozno.

Na zajście w ciąże czy na poczęcie chłopca ?:)
Wydaje mi się, że owulacja miała miejsce około 22:30 (kujący ból brzucha) w poniedziałek a starania rozpoczęliśmy o 6 rano we wtorek :) Na teście owulacyjnym było napisane, że owulacja nastąpi po 24-36h od zobaczenia pozytywnego testu. Test owulacyjny robiłam w niedzielę o 10:30 .
Możliwe, że za późno ale to mój pierwszy cykl starań i obserwacji cyklu, więc po prostu będziemy działać dalej :)

Millo No właśnie wiem ze nie rozumiesz hehe chodzi o to żeby był jeden stosunek w płodne. Daje to najwiecej córek ze statystyk. Nie ma znaczenia czy to owu czy dwa dni przed. Ważne jest jeden stosunek. Wiadomo może nie zaskoczyć ale tak naprawdę tylko co drugi dzień dałby super wysokie szanse a ja z tego mam chłopczyka.
Mikallo witaj. U ciebie by się potwierdziło ze jeden strzał to na dziewczynkę. Na chłopca zalecają conajmniej 3 staranka w płodne. Co to teraz miałaś to bardziej by pasowało na córę bo po teście owu pozytywnym mniejwiecej 48h po to wychodzi metoda o+12.
Ale wiadomo ja to uważam ze wszystkie te "wspomagacze czy teorie" to tak 75%.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Millo No właśnie wiem ze nie rozumiesz hehe chodzi o to żeby był jeden stosunek w płodne. Daje to najwiecej córek ze statystyk. Nie ma znaczenia czy to owu czy dwa dni przed. Ważne jest jeden stosunek. Wiadomo może nie zaskoczyć ale tak naprawdę tylko co drugi dzień dałby super wysokie szanse a ja z tego mam chłopczyka.
Mikallo witaj. U ciebie by się potwierdziło ze jeden strzał to na dziewczynkę. Na chłopca zalecają conajmniej 3 staranka w płodne. Co to teraz miałaś to bardziej by pasowało na córę bo po teście owu pozytywnym mniejwiecej 48h po to wychodzi metoda o+12.
Co to jest metodą o+12?
Teraz były podwójne starania w jeden dzień:)
Na córkę staraliśmy się codziennie przez chyba 4 dni ale już dokładnie nie pamiętam.

Antonia i tak mam.cc ale lekarka mowi ze lepiej by sie obrpcila bo takie ulozenie jest zle dla bioderek potem trzeba czeste kontrole w poradnii z tymi bioderkami, jakies dysplazje itp .No i blizna tez wieksza przy poprzecznym bede z nia namietnie rozmawiac by sie obrocila:p choc juz dlugo tak lezy ale jeszcze 14 tygodni wiec szanse sa duzze:p

A Ty jak sie czujesz objawy sa?

010igov35ye70zfx.png
W sumie to nie ma konkretnych objawów :-) piersi bardziej sutki, trochę senna ale ogólnie dziwię się że jeszcze mnie,,nie chwyta,,. Ani zapachy może czasem zemdli.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Antonia to czekamy na betke 48h:p
Maziajko super ze zdrowa dziewuszka:)i trzymam kciuki by sie obrocila:)jeszcze ma czas
Ana idziesz na bete jutro?:)
Mikallo witaj:*
Imama ja dalej nie kumam co 4 dni:p bo moze trafic np 3 dni przed owu i dlatego nie zaskoczy albo wlasnie w sama owulke

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Jutro zrobię betę o podobnej porze :-) akurat będzie ok 48h

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Mikallo ale nigdy nie wiesz kiedy dokladnie nastapil wyzut piki LH oby nie bylo za pozno , mnie sie tak zdarzylo w pierwszym cyklu po dwoch dniach od pozytywnego i niestety nie wyszlo, obserwujesz sluz? bol podbrzusza nie swiadczy, ze akurat wtedy mialas owulacje , ja np. mam na dwa dni przed, a w dzien owul. malo co mnie boli, nie wyczujesz samego momentu owulacji co do godziny tym bardziej minuty, ewentualnie dnia, jesli nie masz monitoringu, mierz temp. i badaj sluz jesli sie nie uda teraz w nastepnym cyklu szybciej wylapiesz ten moment, a poki co powodzenia i trzymam mocno kciuki :)

a mi temp. stanela w miejscu mam wykres trzywarstwowy i powtorzylam test jjuz nie musialam sie tak wpatrywac jak wczoraj i czekac pozaprogramowy czas, nawet jakis kolorek bardzo delikatnie widac, a nie cien sam :)

Imama to mnie pocieszylas haha:p zas u nas chlopak murowany jak cos z tego wyjdzie choc nie sądzę bo temp spada;(

Aleksandra witaj:)moj synuś ma w kwietniu 3 latka:p
Screenshot_2017-03-14-07-45-36.png

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• Screenshot_2017-03-14-07-45-36.png
    Screenshot_2017-03-14-07-45-36.png
    63,1 KB · Wyświetleń: 215
reklama
@Millo to dopiero 5 dzien, moze sie tak utrzymac juz:) ale ladnie ci poszybowala temp calkiem mozliwe ,ze doszlo do zaplodnienia dlatego :) trzymam kciukasy mocnooooo :)

Do góry