reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Aleksandra No powiem Ci skoro już tak długo stosujesz ta metodę na minerały itd to tego się trzymaj, nie warto nic zmieniać bo jednak dużo tutaj forumowiczek to stosowało i maja tez córki wiec nie potrzebny Ci stres. Tak naprawdę nie wiemy czy cokolwiek ma wpływ. A stres niestety może wpłynąć właśnie na podwyższenie testosteronu ja tego unikam, nie przejmuje się przynajmniej staram się. Bo ogólnie to tak chyba nerwice mam wiec to tez chciałam zmienić.
Osobiście to co bym doradziła to staranka co 4 dzień przez cały cykl. Codzienny sex z tego co wyczytałam to ciężko bo może coś wyskoczyć i wtedy wychodzi co 2 dzień czyli bardzo świeże plemniki. Skoro masz problem z cyklem to nie wiesz kiedy owu itd wiec co 4 dzień to powinno sie wskoczyć jakby owu była.
A skoro długie cykle to b6 witamina podajże skraca fazę lutealna wiec może pomoc.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Imama właśnie myślę ze jak tylko skończy mi się okres to będziemy się właśnie starać tak jak piszesz co 4 :) przez te długie cykle ciężko mi jest określić owulacje ale w sumie też nie mierze temeperatury ani nie robię testów ta kwestie sobie całkowicie o odpuscilam.

Czekam też na zestaw Fertinea bo udało mi się go wygrać ale nie analizował jeszcze jego składu wiec nawet nie wiem czy jest bardziej na chłopca czy na dziewczynkę ;) ale z tego co czytałam to faktycznie pomaga przy zejściu w ciążę.

Imama A po stosunku to jak się zakwaszalas? :)

Aleksandra ja użyłam replens to taki aplikator z żelem/kremem pH chyba 3,5. Stosowany przy infekcjach. Użyłam całego bo szczerze to chciałam zaczekać ze staraniami jeszcze miesiąc wiec nie chciałam ryzykować. Normalnie to powinno się troszkę tylko zaaplikować żeby wszystkiego nie wybić.
Nie ma co przesądzać z różnymi metodami bo to strasznie obniża szanse na ciąże.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny :)

Jestem nowa na tym forum, czy mogę się do Was przyłączyć?

Mam 29 lat i zaczęłam starania o drugą dzidzię od tego cyklu. Bardzo chciałabym mieć chłopca, żeby była parka :) Córka ma już prawie 2 lata.

Gratuluję wszystkim, którym się udało zobaczyć dwie kreseczki :)

A ja dzisiaj mialam wizyte, mala jest bez watpliwoscia laska , lekarka tylko przylozyla glowice i juz widzialam cipke:p lezala rozkroczona :D lezy poprzecznie dalej i do tego twarza do brzucha dlatego tak czuje mocno ruchy do tego lozysko na tylne scianie no i mam niezle wrazenia.Mam nadzieje ze sie obroci bo poprzeczne nie jest dobre dla bioderek a poza tym bedzie mega bolec:D musze brac magnez bo tak mnie kopie ,ze macica sie stawia nie jakos czesto czy cos ale lepiej dmuchac na zimne.Poza tym ok wszystko pozamykane :-)

010igov35ye70zfx.png

A ja dzisiaj mialam wizyte, mala jest bez watpliwoscia laska , lekarka tylko przylozyla glowice i juz widzialam cipke:p lezala rozkroczona :D lezy poprzecznie dalej i do tego twarza do brzucha dlatego tak czuje mocno ruchy do tego lozysko na tylne scianie no i mam niezle wrazenia.Mam nadzieje ze sie obroci bo poprzeczne nie jest dobre dla bioderek a poza tym bedzie mega bolec:D musze brac magnez bo tak mnie kopie ,ze macica sie stawia nie jakos czesto czy cos ale lepiej dmuchac na zimne.Poza tym ok wszystko pozamykane :-)

010igov35ye70zfx.png
Super Maziajka [emoji173] dobrze że cała pipka zdrowa ;) niech się jeszcze obroci i będzie ok. A jak się nie obròci to co wtedy? Cesarka?

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

witaj @Mikallo jasne, że mozesz sie dołaczyć.
Maziajka pamietam mnie tez macica sie stawiała czesto, az za czesto wyladowalam w 23 tyg w szpitalu, dostałam cos na te skurcze nie wiem jak to nazwac, bo brzuch twardnial co 5 minut, ale to przez zapalenie pecherza, a nawet nie wiedziałam , że dostałam zapalenia bo nic mnie bolało, nawet siusiu nie robiłam często, szukali od czego ta macica tak sie stawia i znalezli.

Antonia i tak mam.cc ale lekarka mowi ze lepiej by sie obrpcila bo takie ulozenie jest zle dla bioderek potem trzeba czeste kontrole w poradnii z tymi bioderkami, jakies dysplazje itp .No i blizna tez wieksza przy poprzecznym bede z nia namietnie rozmawiac by sie obrocila:p choc juz dlugo tak lezy ale jeszcze 14 tygodni wiec szanse sa duzze:p

A Ty jak sie czujesz objawy sa?

010igov35ye70zfx.png

reklama
Do góry