reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antonia objawy zazwyczaj pojawiaja sie ok 6 tyg , ale moze ich nie byc wcale. Ja nialam lekkie mdlosci, bol piersi itd miedzy 6-10 tc. Teraz tylko tkliwość sutkow mi zostala i niewszystkie zapachy toleruje. A ja dzis zaczelam 15tc . Matko jak ten czas leci. 2 trymestr szok.
Millo wiesz ze ja bardzo mocno trzymam kciuki.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ana. bardzo możliwe, że masz rację. Jak już pisałam, jak nie w tym to w następnych cyklach musi się udać :) Tak trochę nieprzygotowana podeszłam do tych starań. Śluz badam i szczyt sluzu mialam w sobotę lub niedzielę. Temperatury nie mierze ponieważ trzeba to robić po min 6h snu a ja wstaje do małej tak +/- co 3h:)
Co do skoku LH to miałam dziwną sytuację w tym cyklu. Pierwszy test owulacyjny jaki zrobiłam był wykonany późno bo właśnie w niedzielę i wyszedł pozytywny następne robione co 3h wychodziły już negatywne ( kreska testow była coraz slabsza)

Tak się fajnie czyta Wasze dobre wiadomości o nowym ciażach i odpowiedzi na moje posty :)
Dziękuję, że mnie przyjelyscie do swojego grona:)

Elena wzgledy okulistysczne i neurologiczne.Mam nadzieje ze sie obroci zobaczymy za miesiac :-)
A Ty jak sie czujesz? Dzieje sie cos?

Ania a Ty juz znasz plec? Sorki za duzo tu nikow na A i mi sie myli...

010igov35ye70zfx.png

Dzieki Kochane:* ale oby juz nie opadla:)

Mikallo ja mierze temp po 1 śnie do pobudki.Zazwyczaj sa to 2h i wykres mi pieknie wychodzi.Robilam eksperyment i zapisywalam temp z 1 snu i z 2 pobudki i zrobilam wykres z braniem pod uwage mniejszych temp i wiekszych i wykres wyszedl taki sam dokladnie tylko na innych wartosciach:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Millo to musze sprobowac tylko doczytam jak sie go dokladnie robi bo juz nie pamietam;) U Ciebie on wyglada ksiazkowo. Robisz go w jakims programie czy na stronie internetowej?

Maziajka oby mała się jeszcze obróciła. Nawet nie wiedziałam ze jakaś różnica jak cc, ze lepiej jak już główka na dół ułożona.
Millo wiesz co ale patrząc to tu i Elena Maziajka maja córki z częstego sexu w dni płodne wiec to tylko możliwe ze jeden czynnik. Jak mi się nie będzie udawało zaciążyć to napewno nie będę na to patrzyła. Trzymam kciuki. Nie ma co za bardzo się tym przejmować. Ja sama mam mętlik jak czytam te zagraniczne forum. Bo tam jasno ze właśnie jedne staranka. A napewno pierwszego syna mam z jedego przerywanego i gdyby tylko to mało wpływ to by córa była.
Mikallo trzymam kciuki żeby się jednak udało. Może akurat wystrzeliłas się w sama owulacje. A metoda o+12 to stosunek 12 h po owulacji.

Antonia objawy zazwyczaj pojawiaja sie ok 6 tyg , ale moze ich nie byc wcale. Ja nialam lekkie mdlosci, bol piersi itd miedzy 6-10 tc. Teraz tylko tkliwość sutkow mi zostala i niewszystkie zapachy toleruje. A ja dzis zaczelam 15tc . Matko jak ten czas leci. 2 trymestr szok.
Millo wiesz ze ja bardzo mocno trzymam kciuki.

Z jednej strony ich nie chce a Drugiej by potwierdziły ciąże;) jakiś maly wymiocik heh [emoji16]

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mikallo trzymam kciuki żeby się jednak udało. Może akurat wystrzeliłas się w sama owulacje. A metoda o+12 to stosunek 12 h po owulacji.
Czy ta metoda o+12 jest sprzyjająca poczęciu córeczki?

Antonina ja z pierwszej ciąży objawy mam spisane i mogę Ci je przybliżyć jednak myślę, że jest to bardzo indywidualna sprawa, ponieważ ja całą ciąże z córką miałam objawy jak na chłopca począwszy od wyglądu na zachciankach kończąc :)
Zanim się dowiedziałam, że jestem w ciąży bardzo mocno bolały mnie piersi ale nie sutki tylko tak jakby wewnątrz- nie mogłam położyć się na brzuchu; miałam huśtawki nastrojów, ślinotok i odrzucało nie od kawy (nawet sam zapach) pomimo, iż byłam kawoszem i piłam kilka kaw dziennie :) A i jeszcze ciągłe bóle podbrzusza ale np moja bratowa nie miała żadnych objawów :)

Do góry