reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ana. bardzo możliwe, że masz rację. Jak już pisałam, jak nie w tym to w następnych cyklach musi się udać :) Tak trochę nieprzygotowana podeszłam do tych starań. Śluz badam i szczyt sluzu mialam w sobotę lub niedzielę. Temperatury nie mierze ponieważ trzeba to robić po min 6h snu a ja wstaje do małej tak +/- co 3h:)
Co do skoku LH to miałam dziwną sytuację w tym cyklu. Pierwszy test owulacyjny jaki zrobiłam był wykonany późno bo właśnie w niedzielę i wyszedł pozytywny następne robione co 3h wychodziły już negatywne ( kreska testow była coraz slabsza)

Tak się fajnie czyta Wasze dobre wiadomości o nowym ciażach i odpowiedzi na moje posty :)
Dziękuję, że mnie przyjelyscie do swojego grona:)
mikallo ponoc wystarczy po minimum 3 godzinny snie zmierzyc i zawsze w tym samym miejscu dziewczyny pisaly ze najlepiej waginalnie, ja zaczelam od pierwszego dnia @ ale w ustach nie zmienialam caly cykl , gdyby sie nie udalo teraz mialam zamiar waginalnie zaczac, temp. zgrala sie mniej wiecej z testami i objawami szyjke tez badalam zaraz na koniec @ wiec bylam pewna ktorego dnia byla owulacja, doczytaj o temp. ja tez wstawalam jeszcze dwa tyg temu, ale tylko raz w nocy do syna.
Ania g21 to pozazdrocic tak lekkich objawow:)
ja mialam mdlosci bardzo, naszczescie nie wymiotowalam, ale na chleb nie moglam patrzec, a robilam sama na zakwasie byl smaczny, ale w ciazy fuujjj i bol brzucha typowy ciazowy, piersi nic nie bolaly ogolnie tragedi nie bylo ,ale moglobybyc lepiej a teraz narazie to tylko jakby sutki sie odzywaja delikatnie. jeszcze mam czas do objawow.
Antonia jakis maly wymiocik by sie przydal" , rozsmieszylas mnie :D

reklama
Czy ta metoda o+12 jest sprzyjająca poczęciu córeczki?

Antonina ja z pierwszej ciąży objawy mam spisane i mogę Ci je przybliżyć jednak myślę, że jest to bardzo indywidualna sprawa, ponieważ ja całą ciąże z córką miałam objawy jak na chłopca począwszy od wyglądu na zachciankach kończąc :)
Zanim się dowiedziałam, że jestem w ciąży bardzo mocno bolały mnie piersi ale nie sutki tylko tak jakby wewnątrz- nie mogłam położyć się na brzuchu; miałam huśtawki nastrojów, ślinotok i odrzucało nie od kawy (nawet sam zapach) pomimo, iż byłam kawoszem i piłam kilka kaw dziennie :) A i jeszcze ciągłe bóle podbrzusza ale np moja bratowa nie miała żadnych objawów :)
Ja już dwie ciąże donosilam :-) ale przecież każda może być inna..:-)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mikallo tak podobno to na dziewczynkę.
Ja miałam pierwsze 3-4 miesiące z ciąż z życia wyjęte. Bon stop wymioty nic nie jadłam. Tragedia jakaś. Ale w połowie drugiego trymestru mijało całkowicie.
Ale to tak właśnie chyba Ok 7 tc się zaczyna.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba sobie cos wkrecac zaczynam ale u tesciowej wlasnie bylam i nagle czuje ze mi tak sie slabo robi bardziej..takie uczucie na twarzy.. a wczoraj na zajeciach z synem mialam to samo..nagle chwile tak duszno i dziwnie.. cholera oby mnie zas cos nie bralo:/

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba sobie cos wkrecac zaczynam ale u tesciowej wlasnie bylam i nagle czuje ze mi tak sie slabo robi bardziej..takie uczucie na twarzy.. a wczoraj na zajeciach z synem mialam to samo..nagle chwile tak duszno i dziwnie.. cholera oby mnie zas cos nie bralo:/

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
A może coś innego Cię bierze :)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Mikallo ja nie pomoge w kwesti planowania plci, ja tu trafilam przez przypadek z zapytaniem czy mozliwe jest zaplodnienie 3 dni przed owul... i tak zostalam :)
@Millo no moze i Antonia ma racje, a dzis masz chyba spadek temp? to moze to zle samopoczucie od implantacji co??? :p i nie wkrecaj sobie ze moze cos sie zle skonczyc, nawet tak nie mysl, ok? :*

reklama
Do góry