reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ana. bardzo możliwe, że masz rację. Jak już pisałam, jak nie w tym to w następnych cyklach musi się udać :) Tak trochę nieprzygotowana podeszłam do tych starań. Śluz badam i szczyt sluzu mialam w sobotę lub niedzielę. Temperatury nie mierze ponieważ trzeba to robić po min 6h snu a ja wstaje do małej tak +/- co 3h:)
Co do skoku LH to miałam dziwną sytuację w tym cyklu. Pierwszy test owulacyjny jaki zrobiłam był wykonany późno bo właśnie w niedzielę i wyszedł pozytywny następne robione co 3h wychodziły już negatywne ( kreska testow była coraz slabsza)

Tak się fajnie czyta Wasze dobre wiadomości o nowym ciażach i odpowiedzi na moje posty :)
Dziękuję, że mnie przyjelyscie do swojego grona:)
mikallo ponoc wystarczy po minimum 3 godzinny snie zmierzyc i zawsze w tym samym miejscu dziewczyny pisaly ze najlepiej waginalnie, ja zaczelam od pierwszego dnia @ ale w ustach nie zmienialam caly cykl , gdyby sie nie udalo teraz mialam zamiar waginalnie zaczac, temp. zgrala sie mniej wiecej z testami i objawami szyjke tez badalam zaraz na koniec @ wiec bylam pewna ktorego dnia byla owulacja, doczytaj o temp. ja tez wstawalam jeszcze dwa tyg temu, ale tylko raz w nocy do syna.
Ania g21 to pozazdrocic tak lekkich objawow:)
ja mialam mdlosci bardzo, naszczescie nie wymiotowalam, ale na chleb nie moglam patrzec, a robilam sama na zakwasie byl smaczny, ale w ciazy fuujjj i bol brzucha typowy ciazowy, piersi nic nie bolaly ogolnie tragedi nie bylo ,ale moglobybyc lepiej a teraz narazie to tylko jakby sutki sie odzywaja delikatnie. jeszcze mam czas do objawow.
Antonia jakis maly wymiocik by sie przydal" , rozsmieszylas mnie :D

reklama
Czy ta metoda o+12 jest sprzyjająca poczęciu córeczki?

Antonina ja z pierwszej ciąży objawy mam spisane i mogę Ci je przybliżyć jednak myślę, że jest to bardzo indywidualna sprawa, ponieważ ja całą ciąże z córką miałam objawy jak na chłopca począwszy od wyglądu na zachciankach kończąc :)
Zanim się dowiedziałam, że jestem w ciąży bardzo mocno bolały mnie piersi ale nie sutki tylko tak jakby wewnątrz- nie mogłam położyć się na brzuchu; miałam huśtawki nastrojów, ślinotok i odrzucało nie od kawy (nawet sam zapach) pomimo, iż byłam kawoszem i piłam kilka kaw dziennie :) A i jeszcze ciągłe bóle podbrzusza ale np moja bratowa nie miała żadnych objawów :)
Ja już dwie ciąże donosilam :-) ale przecież każda może być inna..:-)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mikallo tak podobno to na dziewczynkę.
Ja miałam pierwsze 3-4 miesiące z ciąż z życia wyjęte. Bon stop wymioty nic nie jadłam. Tragedia jakaś. Ale w połowie drugiego trymestru mijało całkowicie.
Ale to tak właśnie chyba Ok 7 tc się zaczyna.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba sobie cos wkrecac zaczynam ale u tesciowej wlasnie bylam i nagle czuje ze mi tak sie slabo robi bardziej..takie uczucie na twarzy.. a wczoraj na zajeciach z synem mialam to samo..nagle chwile tak duszno i dziwnie.. cholera oby mnie zas cos nie bralo:/

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba sobie cos wkrecac zaczynam ale u tesciowej wlasnie bylam i nagle czuje ze mi tak sie slabo robi bardziej..takie uczucie na twarzy.. a wczoraj na zajeciach z synem mialam to samo..nagle chwile tak duszno i dziwnie.. cholera oby mnie zas cos nie bralo:/

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
A może coś innego Cię bierze :)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Mikallo ja nie pomoge w kwesti planowania plci, ja tu trafilam przez przypadek z zapytaniem czy mozliwe jest zaplodnienie 3 dni przed owul... i tak zostalam :)
@Millo no moze i Antonia ma racje, a dzis masz chyba spadek temp? to moze to zle samopoczucie od implantacji co??? :p i nie wkrecaj sobie ze moze cos sie zle skonczyc, nawet tak nie mysl, ok? :*

reklama
Do góry