reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

kurcze ile to sobie kobieta potrafi nawymyslac objawow ciazy jak to psychika plata figle. bo niby wcale sie nienakrecalam w tym cyklu, a objawy byly, nawet mnie sutki piekly, moze w nastepnym cyklu bede jeszcze bardziej na luzie, postaram sie przynajmniej...

reklama
Ana No nieraz to trwa. Z wiekiem uważam ze ciężej jest ale nieraz młode kobiety maja problem i miesiącami próbują. Ale tak jak Maziajka pisze średnio to trwa 6 cykli. Ja osobiście gdyby w tym cyklu nie wyszło, spróbowałabym następny jeszcze normalnie a później do gin bym poszła. Bo bodajże jak nie wychodzi z 6 miesięcy a pow 35 lat ma kobieta to uważam ze lepiej zaciągnąć porady u lekarza. Jakiś clomid czy inne wspomagacze przepisze. Spróbuj może jeszcze ten vitex zażywać jak jednak @ by przyszła. Reguluje on cykle i pomaga zajść w ciąże. Dziewczyny po 30 biorą i również jak karmiłaś piersią to tez powinno unormować hormony. Poczytaj jeszcze. Alemysle ze nie zaszkodzi skoro cykle masz długie to tymbardziej

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ana No nieraz to trwa. Z wiekiem uważam ze ciężej jest ale nieraz młode kobiety maja problem i miesiącami próbują. Ale tak jak Maziajka pisze średnio to trwa 6 cykli. Ja osobiście gdyby w tym cyklu nie wyszło, spróbowałabym następny jeszcze normalnie a później do gin bym poszła. Bo bodajże jak nie wychodzi z 6 miesięcy a pow 35 lat ma kobieta to uważam ze lepiej zaciągnąć porady u lekarza. Jakiś clomid czy inne wspomagacze przepisze. Spróbuj może jeszcze ten vitex zażywać jak jednak @ by przyszła. Reguluje on cykle i pomaga zajść w ciąże. Dziewczyny po 30 biorą i również jak karmiłaś piersią to tez powinno unormować hormony. Poczytaj jeszcze. Alemysle ze nie zaszkodzi skoro cykle masz długie to tymbardziej

dzieki Imama jestem za granica moze dostane ten vitex tu bo narazie do polski sie nie wybieram i zaczynam sie obawiac bo jesli znowu sie nie uda to tutaj badania odpadaja na tzw. podtwawowa kase chorych musialabym sporo dopalacac mieszkam w szwajcarii niby opieka na wysokim poziomie potwierdzam prawda rodzilam tutaj tez rok temu, ale kasa chorych tez wysoka.

Ana mam znajoma właśnie w szwajcari i wiem właśnie jak tam wyglada. Życzę żeby jednak się udało bo faktycznie dużo kosztują wizyty itd.
Ja kupowałam w Niemczech na ebayu. Sprawdź z swansona vitex chasteberry fruit albo może ktoś Ci wyślę z polski do szwajcari. Zreszta zapytaj w aptece może akurat.
Naprawdę próbujcie te 6 cykli.
A jak długo z ostatnim synem się staraliście?

Ana przykro mi ale serio totalny bladzioch? Tak jak Maziajka pisze.Ja w ciaze tez w 6cs zaszlam wiec cos w tym musi byc.Oczywiscie zycze Ci by kolejny byl Twoj:* W organizmie po karmieniu tez sie musi troche unornowac a 36 lat to jeszcze nie straszny wiek przeciez:* Glowa i cycki do gory:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Antonia fajny pomysl dla meza :) spokojnej ciazy :*
Ja chcialam tylko zameldowac 10dpo test negatywny jest mi baardzo przykro :( wczoraj jeszcze wieczorem pelna nadziei, dzis ta nadzieja zniknela calkowicie...
Czeka nas 4 cs wiem ze to niby nie duzo, ale opadam z sil trace nadzieje moze tak powiem, moze gdybym byla mlodsza to bym nie brala tak tego do siebie, caly czas mam w glowi mysli ze z kazdym miesiacem moze byc trudniej... przestalam karmic piersia w tym miesiacu myslalam ,ze moze zaskoczy w tym cyklu.:(
przepraszam, ze wam marudze
zrobie jutro jeszcze test dla formalnosci i odpuszczam we wtorek wg owufr. ma byc @ niech przyjdzie jak najszybciej ,bo czasem mam cykle 31 .
milego dnia wam zycze i wekendu.
Mam 33 lata, mąż 36. Zaskoczylam w 6 cs. Moje dwie pierwsze ciąże ,,za mlodu,, zaskoczyły w pierwszych cyklach :-) Teraz musiałam też trochę poczekać i też już trochę się to przedluzalo

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

millo chcialabym aby vyl bladzich niestety biel wiziru jak to mawiaja
ja Antonia pierwszego i drugiego syna nez wiekszych staran.nawet powiem wiecej ostatni syn byl splodzony po ponad tyg. Przerwie i Malo wtedy wogole sie przutalismy po tyg test owul. Pokazal pozyt. Tego sanego dnia wieczorem bylo przytulanie nastepnego dnia znowu rano i oo 10dniach bladzioch zaskoczylo.

36 w tym roku skoncze
Ana nie przesadzaj z wiekiem, ja jestem starsza. Może po karmieniu twój organizm potrzebuje więcej czasu na regenerację. Każdy reaguje inaczej.
Będzie dobrze [emoji3]

thgf9n739gb9fobd.png

reklama
Antonia to ja jeszcze raz graulacje !
Kochana ja mialam przeboje z tym badaniem prenatalnym 11-14 tydzien, moze pamietasz ? U jednego gina przeziernosc karkowa wyszla mi 2,8 , reszta ok. Mialam tydzien z glowy, prawdopodobienstwo downa 1:300 czyli niedobrze. Pojechalismy raz jeszcze do lodzi do innego specjalisty mimo kilku godzin drogi. U niego ten sam pomiar 1,6-1,9. Czyli bardzo dobry! Bylismy tak zaniepokojeni, ze zdecydowalismy sie na badanie nifty z krwi matki dna sie wyodrebnia za 2,5 tys zlotych chociaz zadni z nas bogacze. Wynik idealny. Teraz w 20 tygodniu pojechalismy znowu do lodzi, daleko na badania tzw polowkowe. Mozna wowczas zbadac juz bardzo porzadnie serduszko. Wszystko bardzo dobrze u naszej malej. Uwierz ze przeplakalam kilka tygodni, bojac sie o to co bedzie. Ale badalismy poraz kolejny, zeby potwierdzic cokolwiek lub wykluczyc. Polecam Ci wybrac sie predko do innego specjalisty, takiego ktory ma papiery na to badanie 11-14 tydzien. Wiem ze to pewnie kolejne pieniazki, ale skoro masz jakas watpliwosc to trzymam kciuki zebys gdzies poszla i sie upewnila. Sciskam [emoji173] K.

Cześć dziewczyny. Jestem z innego wątku staraczkowego, w zasadzie już z listopadowek [emoji4] Podczytywałam troszkę ze względu na metody planowania płci ale doszłam do wniosku, ze to oczywiście 50 na 50 [emoji6] ale takich ciekawych rzeczy się można od Was dowiedzieć, ze jak mam chwilkę to zaglądam.

Chciałam Was zapytać o dwie rzeczy. W zasadzie o jedna to właśnie Katję ... podasz mi nazwisko tego specjalisty w Łodzi? Ja w poprzedniej ciąży (11lat temu) byłam u pani profesor Respondek-Liberskiej właśnie w Łodzi.

Pamietam jeszcze, ze pisałyscie kiedyś o przyroście bety vs płeć. Przypomnicie jak to wyglada ? Będę wdzięczna [emoji6]

Dziewczynom 2w1 życzę spokojnych ciąż i szczęśliwych rozwiązań. A staraczkom owocnych starań [emoji6]

Ostatnia edycja:
Do góry