reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dla męża :-)
1489144116-aaaaaa.jpeg

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratuluję i spokojnej ciąży!
Fajny prezencik

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Antonia moje gratulacje co do moich wczorajszych badań. Tak to były prenatalne. Zdjęcia niewyraźne bo je obcinalam by tu wstawić. Ale szczerze powiem ,że jakoś zawiedziona jestem. Fałdy karkowy zmierzyla i powiedziała że żadnych wątpliwości by miało być chore dziecko. Kość nosowa pokazała tylko ze się świeci. Ale nic na papierze. I tak szybko jak przy zwykłej wizycie

I teraz zastanawiam się, jak byłam w lutym i innej ginekolog dała mi skierowanie na prenatalne i sama miałam wybrać gdzie chce . Miałam się umówić właśnie na ok.połowę marca . W końcu zdecydowałam się na inną gin. I moje pytanie ,czy gdybym wykorzystała te skierowanie to by się udało? Czy nie można wykorzystać tego bo to jakoś rozliczane i kontaktując się z placówka która wydaje skierowanie ?

Aneta a Ty mialas to badanie u swojej zwyklej.gin? Chodzisz prywatnie/nfz? Bo z tego co wiem to takie typowe genetyczne masz.normalnie na papierze ja 3 strony A4 dostalam,wszystko rozpisane lacznie z wyliczeniem ryzyka wystapienia wad wrodzonych itp..placilam 200 zl za takie badanie i.musialam.jechac do specjalnej kliniki bo nie wszedzie jest ten.sprzet..no i zeby lekarz mogl robic badania genetyczne to musi miec specjalne certyfikaty nie kazdy je ma.Swoja droga wielu mowi ze to prenatalne a to nawet kolo tego badania nie lezalo z tego co piszesz to chyba u Ciebie tak bylo..
A co do.skierowania na.jakiej podstawie masz wypisane? Masz pozyzej 35l? Czy jakies wady genetyczne?poronienia?

010igov35ye70zfx.png

U mojej gin . Skierowanie dostałam od innej na początku, syn ma złożona wadę serca więc mi przysługuje. U oby dwóch byłam prywatnie . Jest tak jak mówisz ,nazwane prenatalne ale nic na papierze. Zwykle zdjęcie z usg
. I chciałam zapytać czy mogę wykorzystać te skierowanie co dostałam od innej ginekolog mimo że u niej nie prowadzę ciazy ?i raczej wątpliwe czy znajdę termin . Za tydzień u nas w miejscowości są badania prenatalne . Przyjeżdża profesor z Poznania i nie wiem czy nie iść.

reklama
Antonia moje gratulacje co do moich wczorajszych badań. Tak to były prenatalne. Zdjęcia niewyraźne bo je obcinalam by tu wstawić. Ale szczerze powiem ,że jakoś zawiedziona jestem. Fałdy karkowy zmierzyla i powiedziała że żadnych wątpliwości by miało być chore dziecko. Kość nosowa pokazała tylko ze się świeci. Ale nic na papierze. I tak szybko jak przy zwykłej wizycie
Dziękuję. Ważne że z dzidzia wszystko ok. My titamy pod każdym zdjęciem a oni to bardzo ,,służbowo,, traktują

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry