reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Aneta ja miałam prenatalne i tak jak pisze Maziajka również dostałam trzy str z rozpiska właśnie jakie prawdopodobieństwo wad itd
Moim zdaniem spróbuj z tym skierowaniem może się uda- bo skoro to tak na szybko i z tego co piszesz to gin niezbyt kompetentny. Ja osobiście bym nie odpuszczała i chciała jednak sprawdzić wszystko. Tymabrdziej po takich przeżyciach z synem. Ale musisz się spieszyć i albo teraz na dniach zrobić te prenatalne właśnie do 14 tc bądź te późniejsze- bo chyba tez w którymś tyg się później robi takie szczegółowe. Lekarze to lekarze ja niestety im nie ufam a skoro by mi intuicja podpowiadała inaczej to napewno spróbowałabym jeszcze raz bo by mi to poprószy spokoju nie dawało.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Andzelisia a jakie miałaś plany na ten cykl? Codzienny wkoncu?
Choroba No niestety nieraz pokrzyżuje plany ale może dacie jednak radę [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też dostałam po tym usg w 13 tc dokładny opis maleństwa, tych waznych pomiarów i prawdopodobieństwo wad wg mojego wieku i wg wymiarów nt.
Dodatkowo dostaje teraz co usg różne wykresy z uwzględnieniem na którym centylu rosnie dziecko i wykresy poszczególnych wymiarow: nogi, brzuszek, głowa a także jeszcze jakieś tętnice czy coś takiego.

Też bym poszukala jakiegos innego lekarza aby przyłożył się i dokładnie opisal maluszka.

Antonia to ja jeszcze raz graulacje !
Kochana ja mialam przeboje z tym badaniem prenatalnym 11-14 tydzien, moze pamietasz ? U jednego gina przeziernosc karkowa wyszla mi 2,8 , reszta ok. Mialam tydzien z glowy, prawdopodobienstwo downa 1:300 czyli niedobrze. Pojechalismy raz jeszcze do lodzi do innego specjalisty mimo kilku godzin drogi. U niego ten sam pomiar 1,6-1,9. Czyli bardzo dobry! Bylismy tak zaniepokojeni, ze zdecydowalismy sie na badanie nifty z krwi matki dna sie wyodrebnia za 2,5 tys zlotych chociaz zadni z nas bogacze. Wynik idealny. Teraz w 20 tygodniu pojechalismy znowu do lodzi, daleko na badania tzw polowkowe. Mozna wowczas zbadac juz bardzo porzadnie serduszko. Wszystko bardzo dobrze u naszej malej. Uwierz ze przeplakalam kilka tygodni, bojac sie o to co bedzie. Ale badalismy poraz kolejny, zeby potwierdzic cokolwiek lub wykluczyc. Polecam Ci wybrac sie predko do innego specjalisty, takiego ktory ma papiery na to badanie 11-14 tydzien. Wiem ze to pewnie kolejne pieniazki, ale skoro masz jakas watpliwosc to trzymam kciuki zebys gdzies poszla i sie upewnila. Sciskam ❤ K.

Antonia to ja jeszcze raz graulacje !
Kochana ja mialam przeboje z tym badaniem prenatalnym 11-14 tydzien, moze pamietasz ? U jednego gina przeziernosc karkowa wyszla mi 2,8 , reszta ok. Mialam tydzien z glowy, prawdopodobienstwo downa 1:300 czyli niedobrze. Pojechalismy raz jeszcze do lodzi do innego specjalisty mimo kilku godzin drogi. U niego ten sam pomiar 1,6-1,9. Czyli bardzo dobry! Bylismy tak zaniepokojeni, ze zdecydowalismy sie na badanie nifty z krwi matki dna sie wyodrebnia za 2,5 tys zlotych chociaz zadni z nas bogacze. Wynik idealny. Teraz w 20 tygodniu pojechalismy znowu do lodzi, daleko na badania tzw polowkowe. Mozna wowczas zbadac juz bardzo porzadnie serduszko. Wszystko bardzo dobrze u naszej malej. Uwierz ze przeplakalam kilka tygodni, bojac sie o to co bedzie. Ale badalismy poraz kolejny, zeby potwierdzic cokolwiek lub wykluczyc. Polecam Ci wybrac sie predko do innego specjalisty, takiego ktory ma papiery na to badanie 11-14 tydzien. Wiem ze to pewnie kolejne pieniazki, ale skoro masz jakas watpliwosc to trzymam kciuki zebys gdzies poszla i sie upewnila. Sciskam [emoji173] K.
Dziękuję bardzo :-) każdej życzę jak najszybsze zafaskolowanie :-)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Antonia fajny pomysl dla meza :) spokojnej ciazy :*
Ja chcialam tylko zameldowac 10dpo test negatywny jest mi baardzo przykro :( wczoraj jeszcze wieczorem pelna nadziei, dzis ta nadzieja zniknela calkowicie...
Czeka nas 4 cs wiem ze to niby nie duzo, ale opadam z sil trace nadzieje moze tak powiem, moze gdybym byla mlodsza to bym nie brala tak tego do siebie, caly czas mam w glowi mysli ze z kazdym miesiacem moze byc trudniej... przestalam karmic piersia w tym miesiacu myslalam ,ze moze zaskoczy w tym cyklu.:(
przepraszam, ze wam marudze
zrobie jutro jeszcze test dla formalnosci i odpuszczam we wtorek wg owufr. ma byc @ niech przyjdzie jak najszybciej ,bo czasem mam cykle 31 .
milego dnia wam zycze i wekendu.

Aneta tak jak dziewczyny napisaly poszukaj gina z certyfikatami i odpowiednim sprzetem spokojnie na to skieroeanie bo watpie ze Ty mialas u tej swojej prenatalne...tak wiec nfz nic nie sprawdzi itp.

Ana przykro mi a ile masz lat bo piszesz ,ze wiekiem sie przejmujesz.Ja zaszlam w 6 cs podobno najczesniej wlasnie po pol roku zaskakuje tak gdzies czytalam.

010igov35ye70zfx.png

reklama
Aneta tak jak dziewczyny napisaly poszukaj gina z certyfikatami i odpowiednim sprzetem spokojnie na to skieroeanie bo watpie ze Ty mialas u tej swojej prenatalne...tak wiec nfz nic nie sprawdzi itp.

Ana przykro mi a ile masz lat bo piszesz ,ze wiekiem sie przejmujesz.Ja zaszlam w 6 cs podobno najczesniej wlasnie po pol roku zaskakuje tak gdzies czytalam.

010igov35ye70zfx.png
36 w tym roku skoncze

Do góry