reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Aneta ja miałam prenatalne i tak jak pisze Maziajka również dostałam trzy str z rozpiska właśnie jakie prawdopodobieństwo wad itd
Moim zdaniem spróbuj z tym skierowaniem może się uda- bo skoro to tak na szybko i z tego co piszesz to gin niezbyt kompetentny. Ja osobiście bym nie odpuszczała i chciała jednak sprawdzić wszystko. Tymabrdziej po takich przeżyciach z synem. Ale musisz się spieszyć i albo teraz na dniach zrobić te prenatalne właśnie do 14 tc bądź te późniejsze- bo chyba tez w którymś tyg się później robi takie szczegółowe. Lekarze to lekarze ja niestety im nie ufam a skoro by mi intuicja podpowiadała inaczej to napewno spróbowałabym jeszcze raz bo by mi to poprószy spokoju nie dawało.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Andzelisia a jakie miałaś plany na ten cykl? Codzienny wkoncu?
Choroba No niestety nieraz pokrzyżuje plany ale może dacie jednak radę [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też dostałam po tym usg w 13 tc dokładny opis maleństwa, tych waznych pomiarów i prawdopodobieństwo wad wg mojego wieku i wg wymiarów nt.
Dodatkowo dostaje teraz co usg różne wykresy z uwzględnieniem na którym centylu rosnie dziecko i wykresy poszczególnych wymiarow: nogi, brzuszek, głowa a także jeszcze jakieś tętnice czy coś takiego.

Też bym poszukala jakiegos innego lekarza aby przyłożył się i dokładnie opisal maluszka.

Antonia to ja jeszcze raz graulacje !
Kochana ja mialam przeboje z tym badaniem prenatalnym 11-14 tydzien, moze pamietasz ? U jednego gina przeziernosc karkowa wyszla mi 2,8 , reszta ok. Mialam tydzien z glowy, prawdopodobienstwo downa 1:300 czyli niedobrze. Pojechalismy raz jeszcze do lodzi do innego specjalisty mimo kilku godzin drogi. U niego ten sam pomiar 1,6-1,9. Czyli bardzo dobry! Bylismy tak zaniepokojeni, ze zdecydowalismy sie na badanie nifty z krwi matki dna sie wyodrebnia za 2,5 tys zlotych chociaz zadni z nas bogacze. Wynik idealny. Teraz w 20 tygodniu pojechalismy znowu do lodzi, daleko na badania tzw polowkowe. Mozna wowczas zbadac juz bardzo porzadnie serduszko. Wszystko bardzo dobrze u naszej malej. Uwierz ze przeplakalam kilka tygodni, bojac sie o to co bedzie. Ale badalismy poraz kolejny, zeby potwierdzic cokolwiek lub wykluczyc. Polecam Ci wybrac sie predko do innego specjalisty, takiego ktory ma papiery na to badanie 11-14 tydzien. Wiem ze to pewnie kolejne pieniazki, ale skoro masz jakas watpliwosc to trzymam kciuki zebys gdzies poszla i sie upewnila. Sciskam ❤ K.

Antonia to ja jeszcze raz graulacje !
Kochana ja mialam przeboje z tym badaniem prenatalnym 11-14 tydzien, moze pamietasz ? U jednego gina przeziernosc karkowa wyszla mi 2,8 , reszta ok. Mialam tydzien z glowy, prawdopodobienstwo downa 1:300 czyli niedobrze. Pojechalismy raz jeszcze do lodzi do innego specjalisty mimo kilku godzin drogi. U niego ten sam pomiar 1,6-1,9. Czyli bardzo dobry! Bylismy tak zaniepokojeni, ze zdecydowalismy sie na badanie nifty z krwi matki dna sie wyodrebnia za 2,5 tys zlotych chociaz zadni z nas bogacze. Wynik idealny. Teraz w 20 tygodniu pojechalismy znowu do lodzi, daleko na badania tzw polowkowe. Mozna wowczas zbadac juz bardzo porzadnie serduszko. Wszystko bardzo dobrze u naszej malej. Uwierz ze przeplakalam kilka tygodni, bojac sie o to co bedzie. Ale badalismy poraz kolejny, zeby potwierdzic cokolwiek lub wykluczyc. Polecam Ci wybrac sie predko do innego specjalisty, takiego ktory ma papiery na to badanie 11-14 tydzien. Wiem ze to pewnie kolejne pieniazki, ale skoro masz jakas watpliwosc to trzymam kciuki zebys gdzies poszla i sie upewnila. Sciskam [emoji173] K.
Dziękuję bardzo :-) każdej życzę jak najszybsze zafaskolowanie :-)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Antonia fajny pomysl dla meza :) spokojnej ciazy :*
Ja chcialam tylko zameldowac 10dpo test negatywny jest mi baardzo przykro :( wczoraj jeszcze wieczorem pelna nadziei, dzis ta nadzieja zniknela calkowicie...
Czeka nas 4 cs wiem ze to niby nie duzo, ale opadam z sil trace nadzieje moze tak powiem, moze gdybym byla mlodsza to bym nie brala tak tego do siebie, caly czas mam w glowi mysli ze z kazdym miesiacem moze byc trudniej... przestalam karmic piersia w tym miesiacu myslalam ,ze moze zaskoczy w tym cyklu.:(
przepraszam, ze wam marudze
zrobie jutro jeszcze test dla formalnosci i odpuszczam we wtorek wg owufr. ma byc @ niech przyjdzie jak najszybciej ,bo czasem mam cykle 31 .
milego dnia wam zycze i wekendu.

Aneta tak jak dziewczyny napisaly poszukaj gina z certyfikatami i odpowiednim sprzetem spokojnie na to skieroeanie bo watpie ze Ty mialas u tej swojej prenatalne...tak wiec nfz nic nie sprawdzi itp.

Ana przykro mi a ile masz lat bo piszesz ,ze wiekiem sie przejmujesz.Ja zaszlam w 6 cs podobno najczesniej wlasnie po pol roku zaskakuje tak gdzies czytalam.

010igov35ye70zfx.png

reklama
Aneta tak jak dziewczyny napisaly poszukaj gina z certyfikatami i odpowiednim sprzetem spokojnie na to skieroeanie bo watpie ze Ty mialas u tej swojej prenatalne...tak wiec nfz nic nie sprawdzi itp.

Ana przykro mi a ile masz lat bo piszesz ,ze wiekiem sie przejmujesz.Ja zaszlam w 6 cs podobno najczesniej wlasnie po pol roku zaskakuje tak gdzies czytalam.

010igov35ye70zfx.png
36 w tym roku skoncze

Do góry