reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix schody tez sa dobre, po troszku a moze pomoże. No i ciepła kąpiel ale to juz chyba ostatnio robiłaś.
Kurczę mam problem z tymi testami owu bo kupiłam te zielone i różowe. Chciałam poprostu taniej sprawdzić bo wcześniej używałam z clearblue ale one drogo strasznie wychodzą. A na tych niestety to nie wiem czemu ale ta jedna kreska mocna (kontrolna) a ta druga zawsze sie pokazuje lekko różowa. Czy to normalne? Nie powinno (jak negatyw) tej drugiej wogole widac?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Maziajka Terapia chlopem nic nie daje hahah A mój z powrotem ma wysoki cholesterol co u niego wpływa na wysoki testosteron więc nawet się prosić nie muszę...nadrabia chłop za te dwa lata diety [emoji23]

Imama Po schodach też chodzę i w sumie prócz nasilajacych się wtedy boli szyjki i krzyża to nic się nie dzieje.
Położna znów każe oszczędzać się co by ta naciskajaca glowa nie uszkodzila szyjki bo ona chce zebym jak najbardziej naturalnie porod przeszła.

Airfix moze zapytaj o ten olej rycynowy. Bo tu naprawdę dużo osob to stosuje przy zaleceniach i pod nadzorem wlasnie położnych ale w Polsce to pewnie roznie bywa. Powinno odrazu pójść jak główka tak nisko

aneta gratulacje, spokojnej ciąży
imama ja stosuję abiofem i sylk
ja mam całe życie ph 4,5 a mam syna :)
airfix powodzenia, coraz bliżej do godziny 0

Imama nie moga wychodzic takie mi wlasciwie zawsze taka kreska jakas blada wychodzila zreszta na opakowaniu powinnas miec instrukcje.Pozytyw to tylko jak 2 kreski identyczne albo testowa wyrazniejsza.

Airfix no to wykorzystuj ile mozesz:p w ogole pamietam jak Ty testowalas a tu juz porod ja pierdziuuu!! Ja juz mam 18 tc jeszcze 20 i CC Szok!!!

010igov35ye70zfx.png

Airfix olejek rycynowy jak pisze Imama ponoć potrafi wywołać szybko poród ale ja się bałam próbować u mnie zadziałała lewatywa jednorazowa a z olejkiem to jest tak że nieraz nie zdąży się nawet na porodowke dojechać tak słyszałam a też może
liście malin by pomogły
Z tym że ja jestem zwolennikiem że dzidzia wie najlepiej kiedy się rodzić

Ostatnia edycja:
Maziajka No wlasnie wiem ze to negatyw jest jak ta druga jest niewyraźna. Ale mnie zastanawia dlaczego zawsze wychodzi niewyraźna skoro brak lh to nie powinno nic byc widac (chyba).
Ajlak te pH 4,5 to prawidłowe pH pochwy i w sumie przy infekcjach powinno wzrastać tylko. Ja to nie mam raczej owu wiec tez mi nie wzrasta. Tylko dziwi mnie ze nie mam śluzu wogole odkąd mam diete! Normalnie zawsze nawet kp miałam śluzu dużo a teraz sucho. Ciekawe czy to wina diety czy moze juz stres przez to czytanie.

Majorcia ja od 34 tc piłam liście malin i z tego co wiem to one nie moga wywołać porodu. Ale pic polecam bo poród łatwiejszy. Przynajmniej mnie pomogły. Wiesiołek doustnie i dopochwowo tez.

Millo ja brałam saw palmetto i póki co chyba zadziałało. Brało kilka moich znajomych i jedna starając się o chłopca na włosy i też ma dziewczynkę w brzuszku. Więc też się skusiłam.

Imama a w jaki sposób pomogło, ułatwiło ?

reklama
Polcia tez bym SP napewno spróbowała ale mały dużo pije jeszcze wiec podobno nie mozna. Cjociaz wiem ze wszędzie na każdych lekach pisze ze w ciazy i kp nie mozna.
No ja bardzo szybko urodziłam dwójkę dzieci. Ledwo do szpitala dojechałam ale ja piłam olej rycynowy (koktajl położnych tak zwany). I wlasnie liście malin(ułatwiają skurcze sa bardziej intensywnie) i wiesiołek (przyspiesza akcje porodowa jak juz sie zacznie). Tutaj w Niemczech w szpitalach podają koktajl zamiast oksytocyny. I położne tez przy terminie jak duże dzieci wagowo i wszystko przygotowane polecają.

Do góry