reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
A No ja poszukam czy taka mięta tutaj tez jest. Bo mam zwykła w saszetkach. Ale ona tez moze w cyklu namieszać wiec musze poobserwować.
Millo dużo osob lyka te saw palmetto, tez mam kupione ale ja nie moge bo karmie wiec mi Vitex pozostał. Tez podobno wpływa na hormony a jest bardziej bezpieczny.
Wiecie co podobno z tymi niektórymi suplementami (których trzeba unikać w ciazy)lepiej jak sie suplementują dwa tyg tzn do 14 dc i wtedy przerwa dwa tyg do @. Bo nieraz poronienia sa poprostu wiec lepiej tak zażywać wlasnie saw palmetto czy nawet żurawinę. Zreszta z ta wit b6 tez jest cieżko wiec ja bym nie łykała. A jak ktoś bierze to nie wolno napewno odrazu przestać brać nawet na początku ciazy bo wiecej szkody z odstawienia natychmiastowego. Wiec trzeba stopniowo zmniejszać dawkę

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Imama ja bralam b6 6 mies bez przerwy "rzucilam" jak w ciaze zaszlam.Na szczescie nic sie nie dzialo.

010igov35ye70zfx.png

Imama mnie pielęgniarka laktacyjna mówiła że w razie nawala pokarmu wypić szklankę mięty lub szalwi i czytałam że mięta zatrzymuje laktacje ale skoro ty karmisz to już sama nie wiem jak to jest

Majorcia faktycznie piszą na niektórych stronkach ze hamuje laktację ta mięta! Ja czytałam o szalwi tylko. Będę musiała zapytać lekarza jak to wkońcu z tym jest. Ja małego i tak powoli będę odstawiać ale narazie chce jeszcze karmić.
Ja tam dużo czytam. Ale wiadomo jak to jest w internecie. Trzeba dokładnie zweryfikować każda "historie"
A jeśli chodzi o b6 to właściwie jest ona w tabletkach dla ciężarnych ale nie 100 mg i o ta dawkę mi chodzi. Ja to odrazu panikuje jak wyczytam jakieś ostrzeżenia wiec poprostu podaje dalej niech każda zadecyduje czy dalej sie dowie, dopyta.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
antonia jak Twoje jajeczka?

ja w weekend juz działam, nie mogę się doczekać. a powiedzicie mi z tym mierzeniem ph, bo wiadomo że tak głęboko sobie tego paska nie jestem w stanie włożyć a czy badając ph płyciej nie badam tego zakwaszacza?

a jeszcze mam pytanie odnośnie jonów, to najważniejsze jest zeby tego pilnować podczas owu czy przez cały cykl?

antonia to chyba w zależności jak będą jajeczka rosły?Kiedy masz kolejny monitoring?

Ostatnia edycja:
Do góry