reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
A No ja poszukam czy taka mięta tutaj tez jest. Bo mam zwykła w saszetkach. Ale ona tez moze w cyklu namieszać wiec musze poobserwować.
Millo dużo osob lyka te saw palmetto, tez mam kupione ale ja nie moge bo karmie wiec mi Vitex pozostał. Tez podobno wpływa na hormony a jest bardziej bezpieczny.
Wiecie co podobno z tymi niektórymi suplementami (których trzeba unikać w ciazy)lepiej jak sie suplementują dwa tyg tzn do 14 dc i wtedy przerwa dwa tyg do @. Bo nieraz poronienia sa poprostu wiec lepiej tak zażywać wlasnie saw palmetto czy nawet żurawinę. Zreszta z ta wit b6 tez jest cieżko wiec ja bym nie łykała. A jak ktoś bierze to nie wolno napewno odrazu przestać brać nawet na początku ciazy bo wiecej szkody z odstawienia natychmiastowego. Wiec trzeba stopniowo zmniejszać dawkę

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Imama ja bralam b6 6 mies bez przerwy "rzucilam" jak w ciaze zaszlam.Na szczescie nic sie nie dzialo.

010igov35ye70zfx.png

Imama mnie pielęgniarka laktacyjna mówiła że w razie nawala pokarmu wypić szklankę mięty lub szalwi i czytałam że mięta zatrzymuje laktacje ale skoro ty karmisz to już sama nie wiem jak to jest

Majorcia faktycznie piszą na niektórych stronkach ze hamuje laktację ta mięta! Ja czytałam o szalwi tylko. Będę musiała zapytać lekarza jak to wkońcu z tym jest. Ja małego i tak powoli będę odstawiać ale narazie chce jeszcze karmić.
Ja tam dużo czytam. Ale wiadomo jak to jest w internecie. Trzeba dokładnie zweryfikować każda "historie"
A jeśli chodzi o b6 to właściwie jest ona w tabletkach dla ciężarnych ale nie 100 mg i o ta dawkę mi chodzi. Ja to odrazu panikuje jak wyczytam jakieś ostrzeżenia wiec poprostu podaje dalej niech każda zadecyduje czy dalej sie dowie, dopyta.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
antonia jak Twoje jajeczka?

ja w weekend juz działam, nie mogę się doczekać. a powiedzicie mi z tym mierzeniem ph, bo wiadomo że tak głęboko sobie tego paska nie jestem w stanie włożyć a czy badając ph płyciej nie badam tego zakwaszacza?

a jeszcze mam pytanie odnośnie jonów, to najważniejsze jest zeby tego pilnować podczas owu czy przez cały cykl?

antonia to chyba w zależności jak będą jajeczka rosły?Kiedy masz kolejny monitoring?

Ostatnia edycja:
Do góry