reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Antonia ja wiem ze Ty jestes zwolenniczka odstepu ale on serio najmniej wazny jest.Ja bym tez radzila jak Imama seks codzienny nawet 2x dziennie tak z tydzien.No chyba ze faktycznie nie masz presji czasu ale musisz sie uzboic w cierpliwosc .

010igov35ye70zfx.png

Antonia ja wiem ze Ty jestes zwolenniczka odstepu ale on serio najmniej wazny jest.Ja bym tez radzila jak Imama seks codzienny nawet 2x dziennie tak z tydzien.No chyba ze faktycznie nie masz presji czasu ale musisz sie uzboic w cierpliwosc .

010igov35ye70zfx.png
To nie chodzi o to że jestem zwolenniczką[emoji3] tylko wiem jak wyskrobalismy dwójkę dorodnych synów więc teraz chcę zrobić poprostu inaczej.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak ale nie wiesz jakie mialas wtedy ph nie suplementowalas sie itp to ze wyskrobaliscie 2 w owu nie znaczy ze przed owu tez by 2 chlopakow nie byla.Mysle ze lepiej zajac sie sluzem, srodowiskiem , dieta i facetem tez niz liczyc tylko na odstep ktory akurat najmniej wazny...Ale oczywiscie to tylko moje zdanie jest.

010igov35ye70zfx.png

Tak ale nie wiesz jakie mialas wtedy ph nie suplementowalas sie itp to ze wyskrobaliscie 2 w owu nie znaczy ze przed owu tez by 2 chlopakow nie byla.Mysle ze lepiej zajac sie sluzem, srodowiskiem , dieta i facetem tez niz liczyc tylko na odstep ktory akurat najmniej wazny...Ale oczywiscie to tylko moje zdanie jest.

010igov35ye70zfx.png
To nie jest tak że na coś liczę.trochę i tak uważam że będę mamą chłopców.i starania wielu kobiet nie przyniosły tej płci co chciały,ale każdy wierzy w to co chce[emoji5] a pełno w środowisku osób widać co mają najmłodszego-trzeciego tej samej płci. Pełno jest par którzy częściej mają np dwie córki lub dwóch synów niż tych co mają parkę. Dlatego trochę też wierzę w to że niektóre pary poprostu nie stworzą upragnionej płci. A niestety wiem że nawet ginekolog nie odpowie mi kiedy pęknie jajeczko bo trzeba by było być 24h podlaczonym pod usg

Ja mam jednak inne spostrzezenia u mnie wiekszosc jest mieszancow:D w sensie ze obie plci.Zreszta mama miala 2 braci, Tata ma siostre, Moj R 2 siostry, ja Brata i siostre.Juz nie mowiac o dziadkach gdzie bylo po kilkoro dzieci roznej plci.

Wszystko zalezy jak znosisz porazki jesli chodzi o poczaecie ja staralm sie od kwietnia w ciaze zaszlam w pazdziernkiu i juz do glowy dostawalam jak @ przychodzila.Bardzo ciezkie to doswiadczenie bylo ...wiec dlatego musialam sie seksic dziennie:D

010igov35ye70zfx.png

Wiecie co jedynie mówi mi że może się udać? Nasz wiek, mąż już skończył 35 lat, biega,pije pifsko i popala fajki :-) jest też taka opinia że z wiekiem rodzą się córki :-) myślę że nie można tego rozpatrywać jako porażki chyba że chodziło Ci akurat o to że nie zaskakuje bo napewno nie będzie moją porażką trzeci synek :-) choć powtarzam że chcę córeczkę :-)

Antonia spróbuj częściej sex ale skończ sobie te dwa dni przed owu (przed dniem co uważasz ze jest owu). Bo tak naprawdę plemniki i tak czekają. Nie ważne ze np starałam sie 5 dni przed owu i w dniu owu to jak przeżyją te z 5 dni przed to one sa pierwsze w drodze i to one wygrywają bo stoją tuż przed "drzwiami". I nie ma znaczenia ze w owu tez były staranka, wygrają te z 5 dni przed. Poczytaj o tym dokładnie. Ja mam syna z 4 dni przed i kompletnie w to nie wierze ale wiem ze Ty z codziennego wiec Cie rozumie ze chcesz na odwrót spróbować.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Antonia tak napisalam ze porazki jezeli "chodzi o poczecie"- zaciazenie. absolutnie nie o plec.

Z tym.wiekiem.moze tak choc moj R urodzil sie jak jego rodzice byli grubo po 30 ma 2 starsze siostry o 12 i 10 lat.

Imama.ja sie zgadzam z Toba w 100% tez to tak rozumiem ze jak sie staralm przez 5 dni przed owu to teoretycznie te starsze plemniory beda dojrzalsze niz te z dnia owu.

Wlasnie Antonia a Wy jak wtedy sie staraliscie dziennie przez iles dni.

010igov35ye70zfx.png

Do góry