reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama ja sie boje abstynencji bo czytalam ze plemniki takie stara moga miec znieksztalcone glowki i wtedy jakies wady moga wyjsc czy co..
Mnie sylk i lactovaginal podnosil Ph i nie umialam zajsc w ciaze z tym.
Elenna z tego Twojego wykresu co wkleilas ja bym obstawila ze Ty centralnie w owulacje jednak trafilas a ten 1 pozytywny test to psikus byl ale tego nigdy sie nie dowiemy.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja myślę że te diety 1500 kcal to też pic na wodę bo moje koleżanki które maja po dwie córki są otylymi osobami wogole nie dbajacymi o zdrowie. Tłuste jedzenie, piwko itp

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie tez kuzynka mega gruba urodzila corke w Niemczech mieszka.i na.samym Mc Donaldzie.chowana, druga znajoma tez z Niemiec tez otyla i tez corka.To nie gra roli wg mnie.zreszta ja w ciaze z jasiem zaszlam z waga 47 kg zebra mi szlo policzyc.

010igov35ye70zfx.png

Ale tu nie chodzi o to czy ktoś gruby czy chudy. Zalozenie jest takie aby schudnąć cokolwiek, nawet 0,5 kg ma znaczenie bo wtedy wlasnie zmniejsza sie testosteron do tego nasza płodność jest zaburzona. A z tymi kaloriami to tez nie chodzi zeby patrzeć tylko na kaloryczność, 1500 kcal ale najbardziej na ilość protein tłuszczu węglowodanów w dolnej granicy. Chodzi o zmiany. Jak ktoś np jadł 2500 kcal a zmieni na 2000 kcal plus wlasnie niskie wartości odżywcze to o to wlasnie chodzi. To trzeba dogłębnie przeczytać zeby zrozumieć. Myśle ze lepiej ta LE dieta niż ta która była tutaj opisywana bo na dłuższa metę brak bądź niski potas i sód sa poprostu niebezpieczne. W tej diecie nie ma zabronionych produktów. Zreszta to za dużo czynników zeby tak to super sprawdzić. Wiadomo ze czasem sie nic nie robi i poprostu sie ma córeczkę czy tez syna. Ja bardziej doczytuje co zrobic aby dopomóc bo mam dwóch synow. Będę te 6 tyg na diecie przed staraniami i będę celowała blisko owu. Bez paranoi oczywiscie. Myśle ze to lepsze niż zakwaszanie sie, mega ilości suplementów i odstęp przez który mozna sie starac miesiącami a nawet latami.
A abstynencja to Millo zgadam sie. Pisałam pare postów wcześniej wlasnie zeby z tym uważać. Ale jak maz przed 30 i 7 dni abstynencji to myśle ze ok, chociaż wiadomo roznie to bywa, każdy sam musi zadecydować. Moze lepiej codzienny sex a przed sama owu dwa razu dziennie.
O suplementacji tez idzie poczytać ze niebezpieczna ta żurawina zwłaszcza: Link do: The COMPLETE Index!!! tu sa wyszczególnione każde suplementy z osobna i opisane.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Uważam ze poprostu nikt tu tego nie aktualizuje tak naprawdę sa co chwile jakieś badania. Założenia o suplementację bądź zakwaszanie czyli pH sa często błędne i juz sa atrykuly na ten temat. Czytam i zdaje sobie sprawdzę ze to co wydawało mi sie oczywiste jak czytałam BabyBoom forum wcale takie nie jest i wprowadza w błąd. Szkoda ze tak naprawdę wszystko jest w języku angielskim a zdaje sobie sprawę ze wiele dziewczyn poprostu sobie tego nie przetłumaczy.

Imama dokladnie to wszystko co chwile sie zmienia popularna byla i w sunie dalej jest metoda Shetelsa czyli popularny odstep ktory zostal juz sto razy obalony chocby samo in vitro i iui obala ta teorie.Najnowsze badania prowadzone przez producenta Lady Comp znow mowia o tym ze w owu to dziewczynka.....
Najwazniejsze to nie zwariowac mozna sobie probowac , dietowac ale trzeba tez zachowac zdrowy rozsadek i traktowac to jak zabawe.Podejrzewam ze za 2 lata znow beda jakies badania ktore wyklucza wszystko.

010igov35ye70zfx.png

reklama
Tak Maziajka tylko poprostu czytając to forum na początku "napaliłam" sie zakupiłam suplementy, zakwaszacze itd. Myśle ze każde która czyta forum "czy mozna i jak zaplanować płeć dziecka" chce mieć dziecko określonej płci i nastawia sie ze jak zrobi wszystko to sie uda, a założenia niektóre sa błędne wiec myśle ze lepiej o tym pisać i cos jednak modyfikować. Tymbardziej dieta bez potasu i sodu oraz suplementy przez krótki okres czasu nie wyrządzi szkód lecz niestety ale starania sie przedłużają bo tu zakwaszanie tu odstęp i trwa to miesiącami i jest niebezpieczne a tak naprawdę z badań poprostu nie działa. To samo tyczy sie oczywiscie starań o chłopczyka.

Do góry