reklama
Elenaa
Fanka BB :)
Elena a jak było z pierwszym synem? W owu czy przed?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Z synem prawdopodobnie owulacja była 16 dc, a sex był najbliżej owulacji w 14, 15 i 17 dc
Z córką prawdopodobnie owulacja była w 17 dc, a sex był najbliżej owulacji w 13, 17 i 18 dc.
Ogólnie przez cały cykl było sporo starań (w obu cyklach po 10) bo ja się bałam tych uszkodzonych plemników jak jest dłuższa przerwa, więc wolałam aby były świeże
Elenaa
Elenaa ja też nie jem nabiału i nikt mi nie zalecił dodatkowej suplementacji wapnem a też się boję o kości i zęby mówisz że lykalas takie dawki to ja sobie kupię no przyznam że sama boję się coś brać jak karmię żeby jej nie zaszkodzić
Mi pediatra kazała brać, jak kazała jednocześnie odstawić nabiał. Możesz spytać się swojej
Ja przez te 1,5 msca brałam 600 mg, a potem już 300 mg jak wracałam powoli do nabiału do konca karmienia i synkowi nic nie było a i mi ani jeden ząb się nie zepsuł, do tej pory nie mam żadnego leczonego kanałowo.
Imama
Ja to przed jednym synem dużo miesa jadłam bo byłam na diecie. Przy drugim to znowu weganizm/wegetarianizm ogólnie dużo jadłam ale bez miesa. A wiesiołka to ogólnie cały czas łykałam.
Z tymi suplementami to naprawdę nie wiemy jaki wpływ maja na nas dopóki badań nie porobimy. Ale to dla mnie bez wskazań to strata pieniędzy. Tez wlasnie przyjmuje w małych dawkach wapno. Do tego teraz na cykl Vitex łykam do owu, i przy @ znowu.
Moim zdaniem ten stres tez robi swoje. Jak człowiek odpuści to często bez starań większych i paranoi wychodzi to co chcemy [emoji6] ja to nerwice mam, ogólnie staram sie nie denerwować (z zewnątrz wszyscy mówią ze spokojna jestem) ale wewnetrznie i tak zawsze analizuje za dużo i pozniej stresuje sie byle czym.
Z tymi suplementami to naprawdę nie wiemy jaki wpływ maja na nas dopóki badań nie porobimy. Ale to dla mnie bez wskazań to strata pieniędzy. Tez wlasnie przyjmuje w małych dawkach wapno. Do tego teraz na cykl Vitex łykam do owu, i przy @ znowu.
Moim zdaniem ten stres tez robi swoje. Jak człowiek odpuści to często bez starań większych i paranoi wychodzi to co chcemy [emoji6] ja to nerwice mam, ogólnie staram sie nie denerwować (z zewnątrz wszyscy mówią ze spokojna jestem) ale wewnetrznie i tak zawsze analizuje za dużo i pozniej stresuje sie byle czym.
Imama
Imama bo to jest chyba tak że do każdej z nas by trzeba było podejść indywidualnie jedna ma niskie ph i potrzebuje tylko zrobić coś z hormonami u innej problem lezy bardziej po stronie minerałów a u jeszcze jednej zabraknie tylko szczęścia Do wszystkiego trzeba mieć dystans wiem fajnie się mówi bo mi się udało ale dwa lata diety kupę leków gdzieś przez rok na mnie w aptece to patrzyli jak na swirke dwa poronienia nie wiadomo czy nie rozwaliłam sobie przez to organizmu i ta tarczyca to też czy nie prze to całe planowanie ale u mnie dieta tak mnie zakwasila że już nie potrzebowałam niczego i zmieniła moje hormony minerały co nie znaczy że u kogoś będzie to samo się działo po diecie
reklama
Majorcia swoja droga to mozna niezly biznes na tym zrobic ekspert od planowania plci cos ala dietetyk podchodzilo by sie indywidualnie pod klienta ....choc gorzej jakby nie wyszlo i kobiety by sie wsciekaly.Pewnie gdyby to bylo tak latwe juz tacy eksperci byli by na rynku.
Podziel się: