reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No własnie metoda Sheetlesa to przeciwność tej metody Lady Comp :-)
u mnie jakby patrzeć na wykres to rzeczywiście strzał w dniu owulacji, dokładnie ile godzin było po owulacji to nie wiem, ale szyjka już robiła się o cechach niepłodnej :) więc mój strzał można by powiedzieć by potwierdzał metode Lady Comp. No chyba że przetrwały te z 4dni przed to by potwierdzał metode Sheetlesa. A tak naprawdę to widocznie tak miało być.

reklama
Immama dobra rada : nie bierz tego wszystkiego tak na poważnie. Byly już tu dziewczyny, które przeżyły załamanie bo nie udało się. Rób tak jak chcesz tylko pamiętaj o rezerwie i szansie że może być 3 syn.

thgf3e3k5dy58h2b.png

Imama dokladnie:-)

A ja Wam.powiem ze nie rozumiem tego odstepu no bo taki seks codzienny, codziennie dostarczane sa nowe plemniki i nie wiadomo ktory dotrze do komorki czy ten z przed 3 dni czy ten najswiezszy na logike te starsze powinny byc bardziej dojrzals i gdy tylko sie komorka pojawi to hop i sie do niej dostaja.A te najswiezsze sa jeszcze nie dojrzale i nie sa w stanie komorki zaplodnic.Wiec tak na prawde seks codzienny tez powoduje jakis tam odstep a wieksze prawdopodonienstwo ze sie zajdzie.

010igov35ye70zfx.png

Elena a jak było z pierwszym synem? W owu czy przed?
Myśle ze tak na "chłopski rozum" jak to sie mowi, każda powinna spróbować inaczej niż przy pierwszym bardz drugim dziecku. Tak wiec ja strzelam w owu bądź tuż przez z abstynencja 7 dniowa. Bo syna mam z 4 dni przed z sexu co drugi dzien. A pierwszego to niestety ale nie wiem jak było czy owu czy przed, poprostu raz maz "zapomniał" i doszedł w środku hehe

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Arya miałam juz załamanie przy drugim synu wiecej sie to napewno nie powtórzy. Tak jak pisałam wcześniej. Moja znajoma miała bardzo chore dzieciątko które zmarło także ja lekcje dostałam, razem miałyśmy ten sam termin porodu, wiec jej syn miałby teraz 7 miesięcy jak moj. Ja jestem taka osoba ze zawsze czytam, i wiem ze jak spróbuje wszystko to co wyczytałam poprostu będę spokojniejsza ze wiem ze zrobiłam wszystko a poprostu miał byc trzeci syn i tyle. Naprawdę jestem nastawiona na trzeciego synka [emoji4] i takie tez mam przeczucia.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ja lubię nabiał i go jadlam, ale wyzszy poziom wapnia miałam jak byłam na diecie beznabiałowej przez 1,5 msc kiedy to synek miał podejrzenie skazy białkowej i suplmentowałam wtedy 600 mg wapnia wg zalecen lekarza coby nie miec problemów z zebami i koścmi (2x calcium gold osteo czyli 75% zapotrzebowania dziennego ) :-)

Wg wytycznych na dziewczynke powinno sie brać 1200-1800 mg: dla mnie to zdecydowanie za duzo było. Ja potem jak wróciłam do nabiału to brałam 1x calcium gold osteo czyli 300 mg tylko. Ale ja to jestem przewrażliwiona na punkcie tego zapotrzebowania dziennego i wolałam nie przekraczać tych dawek. Tym bardziej, że czasem wlaśnie z suplementów lepiej może się wchłaniać niz z pozywienia jak to było u mnie.

Teraz badałam poziom wapnia bo mi endokrynolog kazał to widze ze spadło mi troche od początku ciazy, wiec pewnie przy kp znów się posuplementuje dla zdrowych zebow i kości, bo kp to tez cięzki wysiłek dla organizmu.

W moim przypadku codzienny sex tak osłabial plemniki że nic z tego nie wychodziło ja zachodzilam w ciąże po dłuższej abstynencji a z córka zaszłam w ciąże był jeden raz i mąż lykal Salfazin zalecany w staraniach na chłopca a i tak mam córkę chciałam żeby mąż poprawił jakość swoich plemnikow

Bylam w ten weekend u znajomych którzy mają 3 tygodniowego synka. Był przeuroczy,wyginal się, mlaskal i ssal kciuk [emoji8] i stwierdziłam że jak będzie chłop mimo starań tzn że tak ma być i mam być jedyną królowa domu [emoji3] ale starania będą. Do 40 stki mam jeszcze 7,5 roku. To szmat czasu. Oczywiście chciałabym jak najszybciej ale będę próbować. Teraz idę na monitoring, jeśli nie zaskoczy zobaczymy męża plemniki...a jeśli w końcu zaskoczy a wyjdzie syn to widocznie taki mój los [emoji4]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Imama ja tez kurde do konca nie wiem jak to bylo z synkiem czy to byla owu czy przed ...stosowalam wtedy Wiesiolka wiec moze tez to chlopaka dalo.Seks byl na pewno raz bo mieszkalismy osobno i nie bylo warunkow.

Ja na poczatku staran mialam mega parcie moj sie wkurzyl zreszta mnie samej taki seks sie nie podobal nie ta poza, nie ten dzien, nie ta potrawa...Ciaza biochemiczna szybko mi to zweryfikowala..

010igov35ye70zfx.png

reklama
Elenaa ja też nie jem nabiału i nikt mi nie zalecił dodatkowej suplementacji wapnem a też się boję o kości i zęby mówisz że lykalas takie dawki to ja sobie kupię no przyznam że sama boję się coś brać jak karmię żeby jej nie zaszkodzić

Do góry