reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Millo na kiedy wychodzi Ci termin ? jakiś w sierpniu tak?

Katja super wieści ;-) Ty masz dwóch synkow tak? nie mogę zapamiętać kto ma jednego a kto ma dwóch synkow ;-)

Leeleeth, witaj I powodzenia. Antonio już nie będziesz sama a wierzę, że w tym cyklu będzie dzidzia.

Millo, GRATULUJĘ [emoji5]️[emoji5]️[emoji5]️ a jeszcze niedawno pisałaś, że nic z tego nie będzie hihi. Z reguły z "nic z tego nie będzie" są dzieci ;). Bardzo się cieszę zwłaszcza, że masz męża na "pożyczkę" :).

Aż miło czytać z rana takie wieci[emoji5]️
Dziękuję że tak wierzysz [emoji8]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Magic tak bylo ale moja siostra jeszcze nie urodzila wiec na 100% nie wiemy co bedzie.Na przelomie 11/12 tc lekarz powiedzial jej ze na razie bardziej dziewczynkowo , potem w 15 tc miala zdjecie jajek, a w 24 w szpitalu lekarz znow mowil ze dziewczynka, za 2 tc inny ze szpitala ktory teraz jest jej prowadzocym mowi ze na 100% chlopak.Ona czuje ze chlopak ja tez jej od poczatku mowilam ze chlopak.U niej prenatalne bylo wczesniej niz u mnie jakies 2 tc jesli chodzi o w wielkosc bo jej dziecko ciagle mniejsze wychodzi( do konca nie wiadomo kiedy zaszla bo to bylo od razu po poronieniu).
Duzo tez zalezy od lekarza ktory wykonuje usg ona miala u swojego gina ktory ja wtedy prpwadzil i facet juz tez starszy jest, ja mialam u specjalisty ktory sie zajmuje diagnostyka prenatalna ma z tego certyfikaty itp wiec bardziej wierze w to ze to dziewczynka bo robil mi to.usg na prawde swietny specjalista.No i u mnie to juz 13t4d wg rozmiarow( od poczatku dziecko wieksze wychodzi).Ja na 100% sie jeszcze nie nastawiam na dziewczynke bo jajka jeszcze wyskocza i co:p ( choc moje przeczucie wie ze to dziewczynka) ale z zakupami sukienek na pewno jeszcze dluuuuugo sie wstrzymam, uwierze jak urodze.
Co do samopoczucia kolezanki nie zawsze sie sprawdza ze inna plec inne objawy u mnie poki co w 100% sie to zgadza bo z dziewczynka jest wyzsze hcg we krwi i jest to potwierdzone naukowo.Ale mysle ze zalezy to od kobiety.

Araya u nas strasznie lubia uszka wiec musze zrobic:p moj mi ciasto zrobi ja bede tylko lepic:p

010igov3fkey3mez.png
A jak jest z tą beta żeby poznać czy dziewczynka? Kiedy badanie i kiedy powtórzyć?

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Antonia najlepiej jak najwczesniej zrobic i wylapac 1 przyrost :-) jak ksiazkowy tak 68-100% co 2 dni to moze swiadczyc o chlopcu a wysoki dziewczynka albo blizniaki ja obstawialam nawet blizniaki:-)

Millo wlasnie na tel mi sie nie otwierala piekna beta:-) ja mialam.33 w 10 dpo

Katja gratulacje!!!

010igov3fkey3mez.png

Antonia u mnie przyrost bety się nie sprawdził, doprawdy w obu ciazach jak badalam mialam przyrost powyżej 100%, ale to z synem miałam większy niż teraz z córką ;-) już dokładnie nie pamietam ale z synem miałam coś koło 180% a teraz miałam coś koło 130%.

Kobitki a czy ktoras z Was rozwaza pobieranie i przechowywanie krwi pepowinowej ?:) albo ma jakas szersza wiedze na ten temat i chce sie podzielic?:)
Ps my pobralismy przy pierwszym porodzie, niestety krew okazala sie za malo zywotna... wtopa. Niewiem co zrobic tym razem.

reklama
Do góry