reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elena a w ktorym dniu po owu robilas?

010igov3fkey3mez.png

reklama
Witajcie dziewczyny, gratuluję wszystkim które dowiedziały się o ciąży oraz poznania płci.
Któraś z Was pytała mnie ilu mam synków, cmam jednego i mąż jednego z poprzedniego związku.
Teraz staramy się o dziewczynkę, ale zobaczymy jak wyjdzie. Pierwszy cykl staraniowy przed nami, plan jest taki żeby wycelować 2,3 dni przed ovu oraz ovu+12. Ph mam w okolicy 4,5 zobaczę czy będę się zakwaszać. Mam tylko pytanie odnośnie osłabiania plemników tzn żeby seks był częsty z zabezpieczniem?i codzienny?myślałam żeby w całym cyklu były tylko właśnie dwa strzały 2,3 dni przed i po. Dobrze kombinuję?

Elena to pozno bo hcg wykrywane jest od 9-10 dpo i wtedy wlasnie sie powinno sprawdzac ten 1 przyrost potem rosnie roznie.

Ajlak tego czy dobrze nikt Ci nie powie jedna wielka nie wiadomoa a z synkeim jak zaszlas?

010igov3fkey3mez.png

Antonia najlepiej 10 i 12 dpo wg mnie.

Ajlak ja teraz z mezem kochalam sie dziennie i bedzie corka.Skoro z odstepu masz synka moze sproboj w owu? Seks codzienny wtedy tez plemniki sa oslabione.

010igov3fkey3mez.png

Maziajka ja jestem z tych cierpliwych i testuje w dniu @ dopiero :D Choć teraz było inaczej troche, bo mnie martwiła ta infekcja ale i tak poszłam mniej wiecej na bete jak z synkiem :)

Tylko, że z synkiem było poprawiane a teraz chciałabym oddać jeden strzał przed :). Nie wiem jakoś boję się tego seksu w ovu jak ognia. Ja z synkiem robiłam test w 10dpo i był negatyw a pozytywny wyszedł w 12dpo.

reklama
Elena no ja tez chcialam czekac.do terminu @ ale co zrobie jak przysnily mi sie 2 krechy i musialam zrobic:p mowilam Wam ze jestem czarownica.......

wyszlo 4-5 dni przed terminem w 10 dpo.

Ajlak u mnie w sumie syn byl strzalem zlotym a corka poprawiana:D ja zawsze slyszalam ze to wlasnie corke dluzej trzeba robic :D

010igov3fkey3mez.png

Do góry