reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elena a w ktorym dniu po owu robilas?

010igov3fkey3mez.png

reklama
Witajcie dziewczyny, gratuluję wszystkim które dowiedziały się o ciąży oraz poznania płci.
Któraś z Was pytała mnie ilu mam synków, cmam jednego i mąż jednego z poprzedniego związku.
Teraz staramy się o dziewczynkę, ale zobaczymy jak wyjdzie. Pierwszy cykl staraniowy przed nami, plan jest taki żeby wycelować 2,3 dni przed ovu oraz ovu+12. Ph mam w okolicy 4,5 zobaczę czy będę się zakwaszać. Mam tylko pytanie odnośnie osłabiania plemników tzn żeby seks był częsty z zabezpieczniem?i codzienny?myślałam żeby w całym cyklu były tylko właśnie dwa strzały 2,3 dni przed i po. Dobrze kombinuję?

Elena to pozno bo hcg wykrywane jest od 9-10 dpo i wtedy wlasnie sie powinno sprawdzac ten 1 przyrost potem rosnie roznie.

Ajlak tego czy dobrze nikt Ci nie powie jedna wielka nie wiadomoa a z synkeim jak zaszlas?

010igov3fkey3mez.png

Antonia najlepiej 10 i 12 dpo wg mnie.

Ajlak ja teraz z mezem kochalam sie dziennie i bedzie corka.Skoro z odstepu masz synka moze sproboj w owu? Seks codzienny wtedy tez plemniki sa oslabione.

010igov3fkey3mez.png

Maziajka ja jestem z tych cierpliwych i testuje w dniu @ dopiero :D Choć teraz było inaczej troche, bo mnie martwiła ta infekcja ale i tak poszłam mniej wiecej na bete jak z synkiem :)

Tylko, że z synkiem było poprawiane a teraz chciałabym oddać jeden strzał przed :). Nie wiem jakoś boję się tego seksu w ovu jak ognia. Ja z synkiem robiłam test w 10dpo i był negatyw a pozytywny wyszedł w 12dpo.

reklama
Elena no ja tez chcialam czekac.do terminu @ ale co zrobie jak przysnily mi sie 2 krechy i musialam zrobic:p mowilam Wam ze jestem czarownica.......

wyszlo 4-5 dni przed terminem w 10 dpo.

Ajlak u mnie w sumie syn byl strzalem zlotym a corka poprawiana:D ja zawsze slyszalam ze to wlasnie corke dluzej trzeba robic :D

010igov3fkey3mez.png

Do góry