reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Leeleeth witaj:) rozumiem ze masz 3 synow?

Arya no powiem Ci ze w tym cyklu to juz w ogole nic nie przyjalo dziewczynce.Wzielam go na straty od razu..nawet orgazm byl haha takze jak bd z tego dziewczynka to bedzie cud nad cudem:)
Zrobilam rano bete.O 14 wynik <boi sie>
Nie bój się, będzie dobrze. A co płci na nic nie ma reguły i tego się trzymaj. Ja mam córkę z odstępu, Mazjajka z codziennego więc co komu pisane to będzie. Tak naprawdę nie mamy na to wpływu ☺️

reklama
Millo trzymam kciuki za bete! A w sb dasz rade gdzies zeobic by sprawdzic przyrost?

Boze musze sie za sprzatanie wziazc a tak mnie kregoslup boli:-( a jutro uszka jedyne 300 szt,
300 uszek:szok:. Podziwiam. Podziwiam was wszystkie które robicie uszka, pierogi itp. Mam do tego dwie lewe ręce a już na pewno brak chęci :D

Maziajka ogromne gratulacje no i oczywiście wszystkim dziewczynom które teraz zaciążyły spokojnych 8 miesięcy :-)
Maziajka mam do Ciebie pytanko to chyba u Twojej siostry najpierw mówili że dziewczynka a teraz że chłopiec? i ty też miałaś takie przeczucie. Bo widzisz też znam taki przypadek dziewczyna 3 ciąża ma już 2 synów w domu i teraz równo w 12tc była w klinice na prenatalnych i powiedzieli jej że dziewczynka a mi od początku się wydaje że to chłopczyk bo czuje się i wygląda tak samo jak z chłopcami a jak podpatrzyłam jak zajada się frytkami to w myślach mówię ojj na bank 3-ci chłopczyk a tu lekarz coś innego no i wiadomo dziewczyna się nastawiła i już wszystkim powiedziała że będzie dziewuszka. Nie chcę jej dołować bo powie że zazdroszczę hehhe ale chyba ten równo 12tc to dla mnie za wcześnie żeby kogoś tak nastawiać

Magic tak bylo ale moja siostra jeszcze nie urodzila wiec na 100% nie wiemy co bedzie.Na przelomie 11/12 tc lekarz powiedzial jej ze na razie bardziej dziewczynkowo , potem w 15 tc miala zdjecie jajek, a w 24 w szpitalu lekarz znow mowil ze dziewczynka, za 2 tc inny ze szpitala ktory teraz jest jej prowadzocym mowi ze na 100% chlopak.Ona czuje ze chlopak ja tez jej od poczatku mowilam ze chlopak.U niej prenatalne bylo wczesniej niz u mnie jakies 2 tc jesli chodzi o w wielkosc bo jej dziecko ciagle mniejsze wychodzi( do konca nie wiadomo kiedy zaszla bo to bylo od razu po poronieniu).
Duzo tez zalezy od lekarza ktory wykonuje usg ona miala u swojego gina ktory ja wtedy prpwadzil i facet juz tez starszy jest, ja mialam u specjalisty ktory sie zajmuje diagnostyka prenatalna ma z tego certyfikaty itp wiec bardziej wierze w to ze to dziewczynka bo robil mi to.usg na prawde swietny specjalista.No i u mnie to juz 13t4d wg rozmiarow( od poczatku dziecko wieksze wychodzi).Ja na 100% sie jeszcze nie nastawiam na dziewczynke bo jajka jeszcze wyskocza i co:p ( choc moje przeczucie wie ze to dziewczynka) ale z zakupami sukienek na pewno jeszcze dluuuuugo sie wstrzymam, uwierze jak urodze.
Co do samopoczucia kolezanki nie zawsze sie sprawdza ze inna plec inne objawy u mnie poki co w 100% sie to zgadza bo z dziewczynka jest wyzsze hcg we krwi i jest to potwierdzone naukowo.Ale mysle ze zalezy to od kobiety.

Araya u nas strasznie lubia uszka wiec musze zrobic:p moj mi ciasto zrobi ja bede tylko lepic:p

010igov3fkey3mez.png

Millo kciuki za betę ;-)

Magic moja przyjaciółka zajadala się frytkami i miała ochotę na fast foody a jest w ciazy z dziewczynka.
Choć 12 tc to chyba za wcześnie na ocenę nuba.

Maziajko w sobote nie.. 2 bete zrobie we wtorek ale mysle ze jak juz dzis pokaze beta ciaze to bedzie dobrze.Test z apteki zrobie w sobote rano i dam do bombki na choinke:)

Elena wiadomo smaki w ciąży niewiele mogą nam o płci powiedzieć hehe no ale jeżeli są takie same w każdej ciąży to chyba coś może wskazywać bynajmniej ja tak uważam mi w 2 ciążach się sprawdziło :-) odrobinę się różniło ale jednak dominująco były takie same. Myślę że na początku 12tc to chyba za wcześnie żeby kogoś nastawiać a babeczka jej mówiła ze jest pewna, ja w 13tc byłam no i facet na 90% był pewny no ale z chłopcami wcześniej wychodzi :-)

Dziewczyny RATUNKUUU co moge wziac przeciwbolowego na bol glowy/ zatok ? Kwicze z bolu, zadne rozgrzewania parowki oklady nie dawaja rady. Paracetamol???
Na 13:30 doktor, musi przestac bolec do tej pory bo nie dojade.

reklama
Do góry