reklama
Imama
Fanka BB :)
Antonia No wlasnie cały miesiąc zabawy [emoji4][emoji6] bo nie wiesz kiedy owu. A ile trwał najdłuższy twoj cykl? Moze poprostu weź pod uwagę najdłuższy cykl, wyznacz owu w programie i tak staranka.
Maziajka tez uważam ze ten odstęp to bezsensu, sama mam syna z 4 dni przed wiec w to alurat nie wierze. Z tego baby compa tez ostatnie badania ze dziewczynki w owu wiec chyba nie ma co na to patrzeć. Tylko ewentualnie sie zakwaszac, suplementacja i nie jedzenie tam produktów bogatych w potas sód- to taka chyba lajtowe planowanie [emoji6]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Maziajka tez uważam ze ten odstęp to bezsensu, sama mam syna z 4 dni przed wiec w to alurat nie wierze. Z tego baby compa tez ostatnie badania ze dziewczynki w owu wiec chyba nie ma co na to patrzeć. Tylko ewentualnie sie zakwaszac, suplementacja i nie jedzenie tam produktów bogatych w potas sód- to taka chyba lajtowe planowanie [emoji6]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
hm.. slyszalam ze na chłopczyka tzeba jesć jeszcze przed ciąża piętki od chleba. tylko nei weim czy przyszły tatus ma to jesc czy mamusia ;D ;D
gdzies to wyczytalam, wiec mój mężulek zajada sie piętkami ;D :
ja tak z ciekwaosci..moze któraś wie..zna metody..??..wiem wiem..płec niewazna..byleby było zdrowe..SWIETA PRAWDA!..ale w duchu kazda marzy..np..o chłopcu..o dziewczynce..a moze o bliźniakach..jak to jest??..hmmm??..
wiem, ze plemniki "zenskie' dluzej zyją..wiec kilka dni przed plodnymi one wygrywają, gdy "meskie" umierają..Wówczas -dziewczynka..Zas w płodne..wygrywaja "meżczyxni"..bo są szybci..
mąz sie śmieje, ze mam nie kombinowac..tylko dać równe szanse....no ba..ja chce dziewczynkę..on chłopca....wiec wiadomo....byleby było zdrowe!
Ja czytałam, że to zależy od owulacji i sprawdza się w przypadku kobiet regularnie miesiączkujących, jeśli pragniesz mieć synka powinniście współżyć tuż przed lub zaraz po owulacji (większa szansa, że plemnik zawierający męski chromosom Y dotrze do komórki jajowej jako pierwszy), a jeśli myślicie o dziewczynce, powinniście współżyć na 1-2 dni prze owulacją (to z kolei daje szansę, że słabe męskie plemniki wyginą pozostawiając na placu boju jedynie plemniki z chromosomem X). Pamiętajcie, że warto się kierować zasadą "nie ważne, co będzie - ważne, żeby było zdrowe" :-)
Antonia2016
Myślę że na tyle metod ile istnieje każda z nas wybiera swój sposób. Bo jeśli ja obu synów zrobiłam staraniem codziennym w okresie owu to teraz chyba powinnam zrobić na odwrót [emoji6]
Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
Antonia teoretycznie tak chociaz nie zawsze sie da ten odstep zrobic my od lat stosowalismy naturalne metody i ani razu nie wpadlismy do tego starania z odstepem tez nie dawaly rezultatu moze czasami po prostu odstep jest nieralny sama nie wiem ale wydaje mi sie ze wlasnie w naszym wypadku tak bylczywiacie zycze powodzenia.mam.nadzieje ze szybko zaskoczysz.Ja po biochemicznej musialam.miec tu i teraz i nie umialam juz planowac.
Katja helloo co tam jakies dolegliwosci??
U mnie troszke jakby lepiej choc najgorzej wieczorami wtedy mega mnie mdli...i "dzwiga".
U mnie troszke jakby lepiej choc najgorzej wieczorami wtedy mega mnie mdli...i "dzwiga".
Antonia2016
I tak niewiafomo kiedy jest owu. Caly czas mam 29 dniowe cykle. A tu nagle 26 i bach [emoji3] myśląc że jestem przed owu, byloby w samą wcelowane [emoji3] i juz na to nie mamy wpływu..Antonia teoretycznie tak chociaz nie zawsze sie da ten odstep zrobic my od lat stosowalismy naturalne metody i ani razu nie wpadlismy do tego starania z odstepem tez nie dawaly rezultatu moze czasami po prostu odstep jest nieralny sama nie wiem ale wydaje mi sie ze wlasnie w naszym wypadku tak bylczywiacie zycze powodzenia.mam.nadzieje ze szybko zaskoczysz.Ja po biochemicznej musialam.miec tu i teraz i nie umialam juz planowac.
Antonia2016
Antonia jakies 3 cykle ale od lat stosowalismy kalendarzyk pozniej juz tak co ma byc to bedzie i na prawde nie raz nie dwa seks pelny byl na 2-3 dni przed owu( ja akurat wiem kiedy mam owu bo mam mega bole owulacyjne) i nigdy nic.Wiec wydaje mi sie ze u nas albo nasienie albo niesprzyjajace warunki w srodku no nie wiem sama.Tak gdybac mozna
reklama
Antonia2016
3 cykle to mało. Czytałam o planowaniu gdzie parze dopiero zaskoczyło w 7 cyklu. Ale przecież każdy robi pof własne zycznia[emoji3] ja tak trochę czuje ze nie dane mi będzie byc mamą córeczki i wyjdzie chłopak.Antonia jakies 3 cykle ale od lat stosowalismy kalendarzyk pozniej juz tak co ma byc to bedzie i na prawde nie raz nie dwa seks pelny byl na 2-3 dni przed owu( ja akurat wiem kiedy mam owu bo mam mega bole owulacyjne) i nigdy nic.Wiec wydaje mi sie ze u nas albo nasienie albo niesprzyjajace warunki w srodku no nie wiem sama.Tak gdybac mozna
Podziel się: