reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Antonia No wlasnie cały miesiąc zabawy [emoji4][emoji6] bo nie wiesz kiedy owu. A ile trwał najdłuższy twoj cykl? Moze poprostu weź pod uwagę najdłuższy cykl, wyznacz owu w programie i tak staranka.
Maziajka tez uważam ze ten odstęp to bezsensu, sama mam syna z 4 dni przed wiec w to alurat nie wierze. Z tego baby compa tez ostatnie badania ze dziewczynki w owu wiec chyba nie ma co na to patrzeć. Tylko ewentualnie sie zakwaszac, suplementacja i nie jedzenie tam produktów bogatych w potas sód- to taka chyba lajtowe planowanie [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

hm.. slyszalam ze na chłopczyka tzeba jesć jeszcze przed ciąża piętki od chleba. tylko nei weim czy przyszły tatus ma to jesc czy mamusia ;D ;D
gdzies to wyczytalam, wiec mój mężulek zajada sie piętkami ;D :p ::)
ja tak z ciekwaosci:)..moze któraś wie..zna metody..??:)..wiem wiem..płec niewazna..byleby było zdrowe..SWIETA PRAWDA!..ale w duchu kazda marzy..np..o chłopcu..o dziewczynce..a moze o bliźniakach:)..jak to jest??..hmmm??..
wiem, ze plemniki "zenskie' dluzej zyją..wiec kilka dni przed plodnymi one wygrywają, gdy "meskie" umierają..Wówczas -dziewczynka:)..Zas w płodne..wygrywaja "meżczyxni":)..bo są szybci:):)..
mąz sie śmieje, ze mam nie kombinowac..tylko dać równe szanse..:)..no ba..ja chce dziewczynkę..on chłopca..:)..wiec wiadomo..:):)..byleby było zdrowe:)!

Ja czytałam, że to zależy od owulacji i sprawdza się w przypadku kobiet regularnie miesiączkujących, jeśli pragniesz mieć synka powinniście współżyć tuż przed lub zaraz po owulacji (większa szansa, że plemnik zawierający męski chromosom Y dotrze do komórki jajowej jako pierwszy), a jeśli myślicie o dziewczynce, powinniście współżyć na 1-2 dni prze owulacją (to z kolei daje szansę, że słabe męskie plemniki wyginą pozostawiając na placu boju jedynie plemniki z chromosomem X). Pamiętajcie, że warto się kierować zasadą "nie ważne, co będzie - ważne, żeby było zdrowe" :-)

Myślę że na tyle metod ile istnieje każda z nas wybiera swój sposób. Bo jeśli ja obu synów zrobiłam staraniem codziennym w okresie owu to teraz chyba powinnam zrobić na odwrót [emoji6]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Antonia teoretycznie tak chociaz nie zawsze sie da ten odstep zrobic my od lat stosowalismy naturalne metody i ani razu nie wpadlismy do tego starania z odstepem tez nie dawaly rezultatu moze czasami po prostu odstep jest nieralny sama nie wiem ale wydaje mi sie ze wlasnie w naszym wypadku tak bylo_Oczywiacie zycze powodzenia.mam.nadzieje ze szybko zaskoczysz:).Ja po biochemicznej musialam.miec tu i teraz i nie umialam juz planowac.

Katja helloo co tam jakies dolegliwosci??

U mnie troszke jakby lepiej choc najgorzej wieczorami wtedy mega mnie mdli...i "dzwiga".

010igov3fkey3mez.png

Antonia teoretycznie tak chociaz nie zawsze sie da ten odstep zrobic my od lat stosowalismy naturalne metody i ani razu nie wpadlismy do tego starania z odstepem tez nie dawaly rezultatu moze czasami po prostu odstep jest nieralny sama nie wiem ale wydaje mi sie ze wlasnie w naszym wypadku tak bylo_Oczywiacie zycze powodzenia.mam.nadzieje ze szybko zaskoczysz:).Ja po biochemicznej musialam.miec tu i teraz i nie umialam juz planowac.

Katja helloo co tam jakies dolegliwosci??

U mnie troszke jakby lepiej choc najgorzej wieczorami wtedy mega mnie mdli...i "dzwiga".

010igov3fkey3mez.png
I tak niewiafomo kiedy jest owu. Caly czas mam 29 dniowe cykle. A tu nagle 26 i bach [emoji3] myśląc że jestem przed owu, byloby w samą wcelowane [emoji3] i juz na to nie mamy wpływu..

Antonia jakies 3 cykle ale od lat stosowalismy kalendarzyk pozniej juz tak co ma byc to bedzie i na prawde nie raz nie dwa seks pelny byl na 2-3 dni przed owu( ja akurat wiem kiedy mam owu bo mam mega bole owulacyjne) i nigdy nic.Wiec wydaje mi sie ze u nas albo nasienie albo niesprzyjajace warunki w srodku no nie wiem sama.Tak gdybac mozna:p

010igov3fkey3mez.png

reklama
Antonia jakies 3 cykle ale od lat stosowalismy kalendarzyk pozniej juz tak co ma byc to bedzie i na prawde nie raz nie dwa seks pelny byl na 2-3 dni przed owu( ja akurat wiem kiedy mam owu bo mam mega bole owulacyjne) i nigdy nic.Wiec wydaje mi sie ze u nas albo nasienie albo niesprzyjajace warunki w srodku no nie wiem sama.Tak gdybac mozna:p

010igov3fkey3mez.png
3 cykle to mało. Czytałam o planowaniu gdzie parze dopiero zaskoczyło w 7 cyklu. Ale przecież każdy robi pof własne zycznia[emoji3] ja tak trochę czuje ze nie dane mi będzie byc mamą córeczki i wyjdzie chłopak.

Do góry