reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
A moze któraś mi podpowie jak powinnam teraz liczyć fni płodne. Zawsze mialam cykle 29 fni. Teraz ku mojemu zfziwieniu przyszla wredna w 26 dc. Jak obliczyć przyszłą @. Nie wiem co wpisać w kalendarz 29? Czy 26? Bo inne dni owu będą [emoji17]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Elena mozna truskawki jak i maliny ale pol szklanki [emoji33] tu wlasnie chodzi o kaloryczność w dużej mierze zeby nie przekroczyć wlasnie tych 1800kcal a nie ze mozna jeść te produkty dozwolone w każdej ilości

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Antonia myśle ze zawsze lepiej wpisywać te krótsze cykle i obserwować. Jak bedzie krótszy owu wystąpi poprostu wcześniej a nie ze ja przegapisz bo cykl krotsz

Dzieki imama :-) ja to wcale diety nie mialam:D a grejfruty uwielbiammm i jadlam a raczej pilam duzo.Ale tez piwko prawir dziennie pilam moj tez i do tego pali paczke dziennie, no i jajka na cieple ma narazone.
Ale i tak mi sie wydaje ze to wszystko bezsensu bo to i tak przypadek.

010igov3fkey3mez.png

Maziajka tez uważam ze to przypadek ale kurde cos napewno w tym jest i mi to spokoju nie daje. Pomęczę sie 6 tygodni moze 8 przed planowaniem i będę spokojna jak nawet nie wyjdzie [emoji6] spróbować nie zaszkodzi a moze faktycznie pomoże. Bo patrząc na opisy dziewczyn którym sie udało to duże znaczenie ma dieta a suplementacja jak czytałam i myślałam w dużo przypadkach wogole

A moze któraś mi podpowie jak powinnam teraz liczyć fni płodne. Zawsze mialam cykle 29 fni. Teraz ku mojemu zfziwieniu przyszla wredna w 26 dc. Jak obliczyć przyszłą @. Nie wiem co wpisać w kalendarz 29? Czy 26? Bo inne dni owu będą [emoji17]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
Antonia wydaje mi się ,że musisz obstawić dwa dni owulacji. Nie wiadomo czy wróci do normy na 29 czy zostanie 26, a może jeszcze się przesunie ? Masz testy owu żeby sprawdzać?

Ale tutaj cisza ja zasnelam.z mdlisciami i budze sie z mdlosciami ale dzisiaj juz weszlam w 10 tc ( choc moj suwak.stoi) takze juz niedlugo i.mam nadzieje mdlosci pojda akySz:D a jak nie to.jeszcze 28 tc i bedzie po wszystkim byle do przodu:D

010igov3fkey3mez.png

reklama
Ja wczoraj konczylam 17tc i dla uczczenia wymioty :(. Będzie jak z małym. Wymiory co jakiś czas do końca ciąży :(. W dodatku wczoraj ząb mi się złamał. No żesz k.... Dentysta we wtorek. Nie chodzę tu do dentysty bo nic nie potrafią i trzeba wszystko poprawiać w Polsce a płaci się jak za złoto ;). Maziajko mi pomagał świeży imbir zalany wrzątkiem, ale bez szału. To najgorsze w całej ciąży.
Katja jak Ty się czujesz? Zaczynają sie jakieś dolegliwości ciążowe?
Milego dnia :)

Do góry