reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

A próbowałaś zanim staniesz rano z łóżka wypić wodę z cytryna i cos zjeść np jakiś biszkopt. Mi pomagało na poranne nudności. Mojej znajomej co wymiotowała krwią lekarka przepisała tabletki i jej przeszło [emoji15] tylko ciekawe czy faktycznie tabletki czy zbieg okoliczności bo juz 16 tc

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wlasnie antonia duzo tego masZ? Z tego co wiem plamienie intamplacyjne zdarza sie bardzo rzadko wtedy kiedy zarodek napotka na jakies naczynko i wtedy raczej to jest kilka kropelek.A moze jednak @? mowisz ze nie wiesz kiedy owu mialas.Oczywiscie zycze by to ciaza byla!!!

Imama wody z cytryna sie nie tkne bo mnie totalnie od kwasnego odrzucilo nawet jablka nie zjem...A co do mdlosci to u mnie nie sa one wlasnie poranne rano czuje sie najlepiej...z biegiem dnia jest coraz gorzej...

010igov3fkey3mez.png

Antonia, może @ przyjdzie szybciej :(? Ja przy implantacji nie miałam krwi. Nawet nie wiedziałam kiedy była.
Maziajko, współczuję :(
Po przebudzeniu polez chwilkę, nie zrywaj żołądka. Przygotuj sobie na noc suchara, biszkopta, chleb ryżowy i przed wstaniem przegryź w łóżku. Po wstanie kawałek bułki lub pieczywo z masłem. A później śniadanie. Mnie mdlilo zawsze z głodu.

Arya ja mam w ogole strasnie wrazliwy zoladek w tej ciazy nie moge nic tlustego, gazowanego, jelita nabrzmiale, nawet na usg nie bylo widac prawego jajnika bo takie jelita nabrzmiale byly.Mnie mdli roznie raz z glodu raz po jedzeniu.Nie jem prawie nic ..Nawet po mietowce wymiotowalam.Jak bede u gin porozmawiam z nia o tym choc ona z tych co to absolutnie lekow do 12 tc.

010igov3fkey3mez.png

Maziajka imbir bardzo dobry na wymioty. Ja w pierwszej ciazy i tej ostatnie to do herbaty cieplej kroiłem sobie pare kawałeczków świeżego wlasnie imbiru to minimalizowalo wymioty i mogłam cos lepszego zjeść i odrazu nie zwrócić

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wlasnie antonia duzo tego masZ? Z tego co wiem plamienie intamplacyjne zdarza sie bardzo rzadko wtedy kiedy zarodek napotka na jakies naczynko i wtedy raczej to jest kilka kropelek.A moze jednak @? mowisz ze nie wiesz kiedy owu mialas.Oczywiscie zycze by to ciaza byla!!!

Imama wody z cytryna sie nie tkne bo mnie totalnie od kwasnego odrzucilo nawet jablka nie zjem...A co do mdlosci to u mnie nie sa one wlasnie poranne rano czuje sie najlepiej...z biegiem dnia jest coraz gorzej...

010igov3fkey3mez.png
No nie zalewam się ale też nie jest to plamienie już. Nigdy przenigdy nie mialam tak wcześnie okresu.26dc. Az trudno mi uwierzyć że tak się gmatwa. Chyba nie starając się szybciej zaskoczy niz tak. Ehh. Zobaczymy jutro czy się rozkreci.

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tynka - nie poznaliśmy płci, ale na usg widziałam jajka [emoji23], wiec myślę że to synek ;)

Imama- teraz z perspektywy czasu to nie starała bym się codziennie, bo już z tego mam dwóch synów, co prawda z 1.bardziej wpadka w sensie że owulacja mi się przesunęła ale z drugim teraz to mieliśmy naprawdę dużo seksu , codziennie i po kilka razy i jeszcze się zakwaszałam , dieta i inne i co też nic z tego,3 raz jeszcze spróbujemy i będę się starać z przerwą tygodniowa zajmę się bardziej facetem, żeby go wspomóc , aniżeli tylko skupić się na sobie i swojej diecie, jeśli chodzi o te książkę myślę że to ich wiek bardziej miał coś wspólnego , i może wtedy faktycznie taki seks codzienny tez jakoś corkowo , czytałam o tym kiedyś jak się tworzą plemniki itp.

Maziajka- nie myślałam że dziewczynka cały czas bo przy takich staraniach i przykladaniu się do diet i innych ze nie było innej opcji - ale jednak [emoji23]

Gagatek- uwierz rozumiem Cię, ale ja dochodzę do wniosku ze np. Odczuwanie zazdrości bo ktoś ma córkę jest bez sensu ,owszem.sciska mnie w środku ale i tak wiem co się urodzi u nas ,i nie możesz tego zmienić ani ty ani ja, dla chłopaka fajnie mieć brata ale rozumiem ze córkę tez by się chciało , ja mam zamiar próbować jeszcze raz tylko innym sposobem, może ci się odmieni jeszcze i za kilka lat będziesz chciała jeszcze raz spróbować, 2 lata to fajna różnica u mnie będzie niecałe 3,5 roku. Myślę że warto się skupić na tym ze będzie tych dwóch synków a nie ze nigdy córeczki nie będziesz miała - jak to się mówi nigdy nie mów nigdy ;) , a powiedz mi bo nie pamiętam mąż też brał suplementy itp czy tylko ty?

Airfix - no i jak tam wózek :)?

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry