reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antonia nie raczej nie zreazta ja podejrzewam ze schudlam poki co...raczej poki co nic nie widac.

010igov3fkey3mez.png

reklama
Marciuka
Dziękuję za pamięć. Ja dziś zaczynam 17tc. Usg dopiero 19 grudnia polówkowe. Długo muszę czekać ale taka służba zdrowia. Przewidziane 2 usg na całą ciążę. Położoną mam w piątek, po prawie 2 mc. Jakas masakra, ale podobno mają dużo ciężarówek i nie mają czasu.
Ja też miałam wózek icandy - apple . Byłam bardzo zadowolona, masywny ale lekko się prowadzi. Miałam adaptery i woziłam w stelażu fotelik maxi cosi. Fajna sprawa zwłaszcza na zakupach, wyjazdach itp.
30tc jak fajnie. Tak szczerze też bym chciała. Miałam się cieszyć tą ciążą, ale ogólnie zawsze coś mi dolega i ciężko się cieszyć. Nadal męczą mnie mdłości i czasami wymioty. Cały czas noszę zatyczkę na nos, żeby otworzyć lodówkę, ugotować coś lub zmienić małemu pampka :). Bez tego wymiotowałabym cały czas. Ruszają mnie zapachy, a w szczególności spoceni lub nie myci ludzie bleeee

Katja- a jak juz przyjsc to wejście smoka i rozprawka [emoji23][emoji23] , no kurde jaki to był sok pytalam W. On też nie pamięta [emoji23], miałam dwa z aronii i aaaaaaaa przypomniało mi się :D ACEROLA! (O matko myślałam że. Mi się mózg spali [emoji23]) tak rozmyslałam co to było hah- jeszcze sok z dzikiej róży jest dobry ,

Antonia - no ale na samo O12 nie kombinujesz bo przed tez chyba co :) ?!, no trzymam.kciuki aby się udało ,

No leci ten czas leci, nie wiem kiedy i jak naprawdę

Maziajka- ja mam dwie ciążę różne naprawdę dlatego też myślałam. Że. I może płeć różna ale nie zanosi się ;) , bo nie ma 3 kresek jak u Elenaa tylko 3 kulki haha ;) , najlepiej to się chyba nie nastawiać a czekać na potwierdzenie , bo później myślisz ze się nie nastawiłas ale zaśnie myślisz ze to dziewczynka a jak tak nie będzie można jednak odczuć ten zawód, oj nie masz czego zazdrościć ja juz tylko narzekam strasznie mnie miednica boli, przez to ze mały brzuch to dzidzia chyba się wbija we wszytsko w środku, a rodzic nie chce mi się ;)

Arya- u mnie to samo z usg, ja byłam prywatnie żeby zobaczyć i powierzyć wszystko , czy dzidzia zdrowa itp. Tu mi się wydaje na odpier. .. robią, zero informacji, ja teraz u zwykłego lekarza (który nawet tętna na swoim sprzęcie tym do skuchania nie potrafi u nas znalezc) - dobrze ze mały się rusza bo wiem ze żyje, a tak to za 2 tyg szpital, sprawdzenie ale też szybkie usg tylko(na które się czeka 3-4 h bo publicznie)
, tak dokładnie mam ten wózek i candy apple, nawet w szoku byłam ze się tak prowadzi i zawieszenie ma fajne nic nie czuć, ale trochę zajmuje, tez mam.adaptery tylko fotelik besafe, fartneło mi się ze to wszytsko pasuje bo fotelik kupiliśmy pierwszy i musiałam wózek dobrać do niego a nie odwrotnie [emoji23][emoji16], ale.okazja była :), oj to ty jak ja też większość tej ciąży marudze a to mdłości teraz wszytsko boli [emoji23] a to taki piękny stan przecież hahah, ja strasznie czułam pot na końcu pierwszej ciąży o jeny, jeszcze jakiś murzyn kolo mnie w tramwaju usiadł myślałam. Że zejde tam...fu uuu, współczuję ci dolegliwości

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka powiem Ci ze ja sie nie nastawiam w ogole. Jakos wydaje mi sie (nie chce byscie sie obrazily czy cos) ze mi najmniej akurat na tej corce zalezy z nas wszystkich tutaj, serio jakos kompletnie mi to obojetne.I wiem ze na 10000% jak sie dowiem ze to jednak synek to nie poczuje zawodu.Kompletnie przestalo zalezec mi na tym by byla to koniecznie corka.Zreszta po ciazy biochemicznej odstawilam wszystkie zakwaszacze, odstep itp Bralam tylko jak mi sie przypomnialo suplementy.

Jakos po prostu czuje ze to dziewczynka .....nie wiem nawet nie umiem pomyslec ze to chlopak z Jasiem tez tak mialam od poczatku wiedzialam ze to chlop.Zreszta nie jednna plec juz wywrozylam:p.
Byc moze przeczucie mnie zawiedzie ale na.pewno nie bede zawiedziona plcia:p

Ty tez z tego co pamietam czulas szybko ze to jednak facet:p

010igov3fkey3mez.png

Ostatnia edycja:
Tak, u nas były też staranka przed owu i próba na o+12.
A co do uk. Brzuch badali mi centymetrem czy dobrze przyrasta [emoji3] a przy porodzie zamiast ktg to babeczka nachylala się nade mną z taką trąbka / sluchawka przystawiala do brzucha i sprawdzała bicie serca. Nieźle co? [emoji3]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, u nas były też staranka przed owu i próba na o+12.
A co do uk. Brzuch badali mi centymetrem czy dobrze przyrasta [emoji3] a przy porodzie zamiast ktg to babeczka nachylala się nade mną z taką trąbka / sluchawka przystawiala do brzucha i sprawdzała bicie serca. Nieźle co? [emoji3]

Haha ha mi też mierzą centymtrem. Ale w trakcie porodu normalnie pulsomertrem lub czymś takim sprawdzała czy serduszko bije i wszystko ok. Ogólnie byłam bardziej zadowolona niż z pierwszego porodu w Pl. Miałam po nim długo traumę. Mieszkasz Antonia w UK?

Airfix- ważne ze z dzidzia wszystko w porzadku :) aaa powiedz na kiedy masz termin??

Aaa moja kochana śmieszka urodziła się 1 lipca :) jest przecudna :) wszyscy jestesmy w niej zakochani aaa mąż z synkiem to bez opamiętania :) Mimo że urodziłam w terminie to mieliśmy troche problemow ale na szczeście wszystko sie dobrze skonczyło :)

Jeżeli mogę Ci coś doradzić w sprawie wózka to ja bym teraz kupiła z wózek ze wszystkimi pompowanymi kołami,ja mam po synku gdzie przednie są piankowe iii nie wszedzie się sprawdzają aaa najlepiej zrobic tak jak dziewczyny mówią,isć do sklepu i zobaczyć na żywo :)

Airfix- ważne ze z dzidzia wszystko w porzadku :) aaa powiedz na kiedy masz termin??

Aaa moja kochana śmieszka urodziła się 1 lipca :) jest przecudna :) wszyscy jestesmy w niej zakochani aaa mąż z synkiem to bez opamiętania :) Mimo że urodziłam w terminie to mieliśmy troche problemow ale na szczeście wszystko sie dobrze skonczyło :)

Jeżeli mogę Ci coś doradzić w sprawie wózka to ja bym teraz kupiła z wózek ze wszystkimi pompowanymi kołami,ja mam po synku gdzie przednie są piankowe iii nie wszedzie się sprawdzają aaa najlepiej zrobic tak jak dziewczyny mówią,isć do sklepu i zobaczyć na żywo :)
Kochana ja niby termin 10 luty, ale czuje ze styczeń raczej to będzie.
Obeszlam sklepy z wózkami....Teutonie jeszcze się da zobaczyć ale Roana nigdzie nie mają. Jutro jadę dobić targu na Teutonie..używana pół roku. Obym była zadowolona.

Haha ha mi też mierzą centymtrem. Ale w trakcie porodu normalnie pulsomertrem lub czymś takim sprawdzała czy serduszko bije i wszystko ok. Ogólnie byłam bardziej zadowolona niż z pierwszego porodu w Pl. Miałam po nim długo traumę. Mieszkasz Antonia w UK?
Mieszkałam. Teraz jestem w PL. Poród w uk- marzenie każdej mimo braku znieczulen. O wiele lepszy niż poród pierwszy w pl gdzie potraktowali mnie jak jakaś maciore.

reklama
Arya to już niedługo dowiesz się kto mieszka w brzuszku ;-) ale pewnie córeczka bo nub pamietam ze był płaski :-)

U nas w Polsce jakby prowadzić ciążę na NFZ to wcale nie lepiej, bo nawet chyba usg genetyczne nie jest refundowane z tego co mi mówiła kolezanka. I też na NFZ to może ze 2 usg należą Ci się.
Ja obie ciążę prowadzę prywatnie w ramach pakietu enel-med, i szczerze mówiąc większość chyba kobiet prowadzi prywatnie. Jak chciałam się zapisać na NFZ aby prowadzić obecną ciążę to powiedzieli mi wolny termin na wizyte grudzien 2017. Malo z krzesła nie spadłam jak mi to powiedzieli ;-)

U mnie dziewczynka wg lekarki na 100% ale jakoś póki nie zobacze na żywo to nie uwierzę ;-)
poród z synkiem dla mnie było coś pięknego mimo że ważyl 4 kg. I super wzruszający moment. Mam nadzieję ze i tym razem szczęśliwie donoszę i szczęśliwie urodze. I będę mieć te same odczucia ;-)
Teraz naszczescie sytacja w wielu szpitalach w Polsce zmieniła się na plus. Oby w każdym szpitalu kobiety miały możliwość rodzić po ludzku bo to najpiękniejsza chwila...i te 2 h po porodzie na kangurowanie maluszka piękne ;-)
Zapomina się moment o bólu ;-)

Do góry