reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

My sie kochalismy dziennie zobaczymy ale tak jak mowie u nas bylo to spowodowane bardzo duza checia posiadania dziecka bez wzgledu na plec.

010igov3fkey3mez.png

reklama
Hej dziewczyny. Nadrobie Was później , ale przeczytałam, że ktoś się stara o synka.
Jeśli chodzi o nasze starania to w sumie, na płci nie zależało nam już w ogóle. Po 15 miesiącach starań, zaczęliśmy po prostu pragnąć dziecka.
Czynniki, które mogły sprawić, że jednak syn to: seks co 2-3 dzień, pozycja od tyłu i ja pierwsza orgazm, mąż brał 3 miesiące profertil, tylko chłodne kąpiele. W kontaktach pełno ładowarek, używałam żelu conceive plus do każdego stosunku. W diecie dużo mięsa i pomidorów i to w sumie tyle.
Ja od początku czułam, że to chłopczyk. Od samego pozytywnego testu:-)
Maziajka trzymam kciuki, żeby twoje przeczucia się spełniły.
Miciurka jednak poznaliście płeć, tak? Gratuluję zdrowego syneczka!

Witam
Imama nie wiem na ile ta teoria z oligospermia sie sprawdza ale w naszym przypadku wedlug tej teori powinnam miec dwie corki a mam dwoch cudnych kochanych synkow :) A i przytulanka co 2-3 dni byly.

Imama U mnie nic się nie sprawdziło z tych rzeczy ktore znalazlas:) Ja to inna jestem hehe Starania codziennie do owulacji= syn, starania jedne 4dni przed owulacja,drugie min 40h przed owulacja = córka. Mąż palił duuuzo = syn, teraz nie pali 5lat = córka.

No wiadomo gdyby wszystko sie sprawdzało to byśmy miały co chcemy [emoji23][emoji4] ja tez z mężem paliłam i mamy synków. A skoro Marzycielka pisze ze z oligospermia tez sie nie zgadza to juz sama nie wiem. Czytam czytam zeby znalezc pomysł na siebie ale widze ze to i tak u kazdego co innego i bądź tu mądry [emoji15]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To jak los na loterii, nie mamy na to wpływu. Ale samo planowanie to największa frajda :) Ważne żeby nie nakręcić się za bardzo na jedną płeć, by potem nie płakać :)

U nas w szczęśliwym cyklu nie było oligospermii ale też bez szału, bo mąż miał 82 mln plemników w całej próbie nasienia no i tylko 8 % prawidłowych. A jak narazie 3 lekarzy mówiło, że będzie syn.

reklama
Do góry