reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elena ja prowadze na NFZ i jestem bardzo zadowolona mam super gin i nie wyobrazam sobie innego usg robila mi podczas kazdej wizuty jeszcze nie bedac w ciazy by sprawdzic co tam sie dzieje.Teraz tez bez problemu usg mi zrobila, dostalam skierowania na wdzystkie mozliwe badania zlego slowa nie powiem.
Co wiecej moja.siostra do 24 tc chodzila do prywatnego placila po 150 za wizyte i przepisala sie do gina na nfz i tez jest bardziej zadowolona niz z gina prywatnego.
Mysle ze to sa juz steorotypy ze na nfz tak zle.Byc moze wszystko zalezy od rejonu polski.

Dla mnie duzym plusem tez sa koszta niestety ale taki gin prywatny kosztuke kilkaset zl miesiecznie bo wizyty+ badania to sa duze koszta.

010igov3fkey3mez.png

reklama
Maziajka możliwe że to zależy od przychodni i od lekarza. Jak lekarz jest z pasją i jest życzliwy to pewnie rzeczywiście jest tak jak piszesz.
Ja właśnie chciałam do takiego się zapisać to mi powiedzieli że na pierwszą wizytę mnie nie przyjmie bo ma komplet pacjentek do prowadzenia ciazy. A jak chciałam zapisać się do drugiego w tej przychodni to dali termin baardzo odległy jak pisałam wyżej. Zależało mi na przychodni najbliżej mojego miejsca zamieszkania, ale w końcówce pierwszej ciąży chodziłam do przychodni obok szpitala na NFZ w którym rodzilam 30 km stąd to ogólnie też lekarka była wporzadku choć na usg mnie odeslala i placilam.

Mi naszczęście pakiet enel-med opłaca pracodawca. Ale też nie wyobrażam sobie płacić 150-200 zl za wizytę prywatnie + usg jeszcze dodatkowo płatne.

Maziajka- życzę Ci kochana i dwóch córek na raz :D hehe, każdy zasługuje na spełnienie swojego marzenia, nie pisze tego w złym sensie o tej płci tylko wiesz niby się człowiek nie nastawia ale coś tam jest w tej głowie a zależy jak sobie z tym później poradzimy jak nie jest po naszemu :), no skoro masz przeczucie to może faktycznie, :) - ja kochana miałam przeczucie na córkę byłam pewna nawet ciuszków kilka kupiłam [emoji23] - leżą będą czekać aż skończę z dziećmi wtedy oddam jak nie wykorzystam no trochę mam sentyment żeby teraz się pozbyć ;) , ja myślałam. Od początku ze z moim zakwaszaniem i innymi rzeczami które robiłam to będzie dziewczynka ale nastawialam się ze pewnie znając życie mi się nie trafi [emoji23][emoji16], bo ja się za te 'szczesliwa' nie uważam ,

Antonia - to niezle , stara szkoła z ta trąbka ale przynajmniej "naturalna"metoda na takim sprzęcie który na bank działa :) hehe, to ja właśnie idę mierzyć brzuch centymetrem moze jakoś w poniedziałek czy coś [emoji23], mnie się marzy poród w wodzie w uk mają ale u mnie nie :/ buu

Elenaa- hahha ale rozbawilas z tym nfz, to prędzej się urodzi niż na wizytę pójdzie [emoji23][emoji23], o matko.., to prawda po tych wielkich szumach o warunkach przy porodzie - trochę jakby lepiej było ,

Dokładnie dziewczyny tu nie ma nic do rzeczy z lekarzami prywatnie czy nfz tylko zależy od tego kogoś, dużo ludzi pracuje z przymusu, bez powołania na odpierdol i na odczepnego, a są super lekarze z pasją z powołaniem itp. I na takiego trzeba trafić :) ,

Zazarowana - a ty wystarana masz córkę czy z przypadku? Może coś napiszesz o swoich staraniach dziewczyny napewno skorzystają jak masz jakieś wskazówki ;) , i podpowiesz jak to było u Ciebie. ;) ,

Airfix - powodzonka z wózkiem , to mało używany a dlaczego sprzedają pytałaś ? Ciekawe ..

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciur-ka Dopytam czemu sprzedają, ale z tego co się orientuję po adresie to Pani chyba musiała go wnosić na piętro któreś ,a tam windy nie ma. Wózek z grudnia do maja używany,wiec myślę ze z gondoli do jakiejś lekkiej spacerówki się przesiedli. Jak kogoś stać na takie wydatki to podziwiam :) wózek nowy sam w sobie drogi, a tu zmieniac potem na inny ale to już kwestia gustu chyba i portfela. Trochę jej się zwróci jak ja odkupie.

Małego wyśle do szkoły w poniedziałek to skończę opis tych starań bo wczoraj włączyłam laptop, i skończyłam na 2 czynnikach hehe reszta pójdzie szybko. Ciągle mam wyjazdy do lekarza,a to zalatwiam coś i tak mi schodzi. I jeszcze to samopoczucie do niczego. Dziś znów trochę się martwię bo dość ze wyjazd o ten wózek to jeszcze mała od wczoraj od 18 do dziś ledwo 4 razy ręką i noga poruszyla tylko. Ani w nocy mnie nie obudziła, mogłam leżeć na każdym boku i nic ,a tak dostaje od razu kopniaki. Nie wstała po 5 rano tak jak zawsze. Po zimnym piciu chyba tylko palcem ruszyła hehe a tak mnie chce zakopać.

Miciurka to nie wiem czemu mi.sie kojarzylo ze pisalas ze myslisz ze to chlopak:-)
Ja jestem szczesliwa ze jestem w ciazy bo przy endometriozie to nie takie latwe niestety...

010igov3fkey3mez.png

Katarek dzieki. Ja wlasnie tylko znalazłam info ze to stosują sportowcy itd.
Odnośnie chłopczyka No to ja z mojego doświadczenia to miałam napewno diete bogata w ziemniaki i ogólnie warzywa. Moj maz to w sumie musi mieć codziennie mieso. Byłam weganka wiec nabiału wogole nie jadłam. Myśle ze to mogło mieć wpływ na płeć dziecka. Do tego złe doczytałam i staraliśmy sie od @ co drugi dzien i myśle ze tu tez wlasnie zrobiłam błąd. Powinnismy albo przerwę zastosować albo codziennie. Piszą ze nawet dwa razy dziennie [emoji6] Tynka tu dawała foto usg syneczka wiec jej sie chyba udało musiałabyś poczytać. Aha i pH sobie mierz zeby było wysokie. Dziewczyny gdzies tu dawały nazwę środka co podnosi pH ale nie zapisywałam nazwy
Teraz to wiecej juz ciężarnych niż staraczek.
Miciurka- moj maz to na poważnie z tym imieniem! Masakra jakas.
Wczoraj straszny dzien wszystkich nas chwyciła jelitówką. Naszczescie mojego najmłodszego ominęło.
Fajnie ze juz masz doświadczenie w planowaniu wiec przy trzecim cos podmieniasz i moze akurat sie uda [emoji6] ja to jak wyczytuje to juz sama nie wiem. Na ingender teraz porównywałam staranka i szczerze to nawet w dużo przypadkach dziewczyny nie stosowały tak dużo i w takich dawkach suplementów a raczej diete i zeby wlasnie w miesiącu staraniem stracić na wadze i ogólnie ćwiczyć. To tez moze mieć wpływ wie myśle ze trzeba to wziasc pod uwagę

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Maziajka w tej książce która czytałam o planowaniu płci pisze zeby wlasnie codziennie- najlepiej to wogole rano i wieczorem do 2 dni przed owu sie starac. Czesty seks zmniejsza liczbę plemników wiec logiczne redukuje liczbe plemników w kolejnych ejakulatach. Ale moja znajoma ze staranek codziennych i tak ma chłopca. Chociaż trudno mi uwiezyc ze np jednego dnia sobie przerwy nie zrobili.
1479647621-knd05o.jpeg
to fragment z tej książki. Opis starań jednej z par.
Autorka pisze wlasnie ze bardzo dużo role odgrywa skład nasienia. Duża liczba plemników w ejakulacie sprzyja chłopca a mała dziewczynka. Wiec radzi aby zmniejszać je przy staraniach na dziewczynkę miedzy innymi ciepłymi kąpielami bardz noszeniem dwóch par slipek bądź ochraniacza na krocze w czasie @ (ale nie dłużej niż 5 dni)
A ziemne okłady, kąpiele itd zwiększają liczbę plemników i sa używane w leczeniu bezpłodności do pobudzania produkcji.
Przy oligospermi (10-20 mln plemników na 1 ml ejakulatu) mozna liczyć wyłącznie na córkę. Hipospermia 20-60 mln/ml duże prawdopodobieństwo syna
Wpływ na spermatogenezę ma rownież cynk. Pobudza on ja i dlatego zalecany przy staraniach o syna ale np palenie tytoniu upośledza męska płodność czyli sprzyja dziewczynce.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry