reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antonia to dopiero pierwszy cykl starań, spokojnie :) Myślę, że cierpliwość popłaci pożądaną płcią ;). U mnie też będzie pierwszy cykl starań. Dziś 16dzień cyklu a owu nie widać na horyzoncie. Jutro mężuś przylatuje, ale tylko na tydzień. Mam nadzieję, że coś wyjdzie przez ten czas:), bo następna szansa nieprędko. Moje przygotowania nie są może zbyt restrykcyjne, ale działam jak będzie okazja.

Maziajka piękne te dwie kreseczki :) Też mam takie x 2 pamiątkowe i jeszcze raz bym takie chciała:)

reklama
Mój to Oliwier :) a dziewczynka może Bianka,
Nadia ? Pewnie ze podoba mi sie Mia, Sofia ale miJa będzię i Zofia z tego robiona, a to juz mi sie nie widzi:)

Co do imion to jesli bedzie corka bedzie Jagoda juz za nastolatka tak wymyslilismy sobie z R i tak zostaje.Dla chlopca bardziej bym musiala pomyslec podoba mi sie strasznie Jeremiasz ale gorzej ze zdrobnieniem... a poza tym Alaksander, Oskar,Karol.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Imama - oj to cucanny bym nie chciała mieć heheh , tez mi się Mia podoba córka miała mieć tak na drugie :), a za to właśnie co mi się kiedyś Leon podobał to jak uslyszalam tu jednego chłopczyka i był właśnie Leon a wołali Lion to już mi się nie spodobało żeby był Lew zamiast Leo hehe,

Maziajka - no właśnie teścik super tez mam dwa na pamiątkę :) , ps.apropo imion U mnie na liście podobne imię bo Jeremi ze względu właśnie
Na uniwersalność imienia , ale W. Kręci nosem, ja bym wolała Remek, Remik czy coś w tym stylu ;)

Monia - powodzenia w staraniach o jaką płeć się starasz bo nie doczytałam ? :) robisz testy owulacyjne ?

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka no Jeremi tez sliczne :-) ja lubie strasznie proste polskie imiona dobrze ze mieszkam w polsce :D
Moj R za duzo do imienia sie nie wtraca zreszta my raczej mamy podobne ponysly :-) .
Jas cala ciaze mialbyc Antkiem nawet przez sekunde nie pomyslalm ze bedzie Jasiem.Na 2 min przed cc jakos mnie natchnelo i mowie mojemu a moze Jas? A on w sumie to obojetne i zadecydowalismy ze jak sie urodzi z ciemnymi wloskami bedzie jas a jak z jasnymi antek.
No i wyciagaja go polozna juz go wziela a ja zamiast zapytac czy zdrowy czy wszystko ok to sie zapytalam jakie ma wlosy:D ale musieli sobie o mnie pomyslec maskra:D haha.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi się podoba Liwia i o nią się staram :). Robię testy i zazwyczaj mi wychodzą co miesiąc tylko różnie z tym terminem owulacji- raz mam w 17 dniu, raz w 21itp. Generalnie to po śluzie widzę, że się zbliża, ale jak na razie w tym miesiącu nic a to już 16 dzień..

Miciurka i tak to wlasnie jest z imionami. Moja bratowa mi mowila absolutnie nie Leon bo ma jej syn w klasie i okropny urwis z niego.
My myśleliśmy tez o eliaszu ale po przeczytaniu opisu itd to tez zrezygnowaliśmy.
Tyle ile imion tyle opini [emoji4]
Moje znajome wlasnie wybrały Antka i Jagodę

Monia dobrze ze masz tego swojego compa bo byś miała cieżko jak tak zmiennie masz.
Oby przyszła jak mezus przyjedzie.
Ja sama czekam aż mi wkońcu ten okres przyjdzie. Myślałam ze do świat juz będę miała ale roznie to przy kp.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No na mojego Niko tez często mówią Nikodem ale to przewaznie babcie które myślą jak to mówią takich imion (skrótów) nie mozna mieć [emoji23]

Ja planuje kamienic w sumie do lutego i odstawiać. powoli wprowadzam słoiczki ale narazie owoce bo niestety ale boje sie ze mały bedzie miał zatwardzenia jak starszy i nie chce ryzykować. Odczekam troszke. Pewnie jak wprowadzę to mniej będę karmić i dostanę.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry