reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama mam już 2 synów , więc córka byłaby jak złoto ;) .

Miciur-ka, Tymek super imię bardzo mnie się podoba :). Co do wyprawki ja muszę czekać do 20tc żeby zacząć cokolwiek robić. Jeśli jednak będzie chłopiec to mam wszystko . Jak dziewczynka to nic . Jeszcze będzie dużo czasu na zakupy.

Antonia , przykro mi ;( nie łam się . W następnym cyklu uda się . A oznaki ciążowe są prawie identyczne jak @ , cięzko je rozróżnić :(

reklama
Arya ale cudnie!Gratulacje:))
Antonina wow niezla punktualnosc ze tak rano przyszka juz.. nie łam się.Dopiero 1 cykl:* Trzymam kciuki za kolejny!

Arya a teraz kiedy masz usg? Ja kupiłam już kilka ciuszkow dziewczecych bo były super promocje więc żal było nie kupic. Pisałam Wam ze w przyszłym roku u mnie wśród znajomych jakieś baby GIRL boom także jak u nas wyrośnie siusiak to rozdam. Czekam teraz cierpliwie do 16.11 a potem na to usg 4d bodajże 5.12. A zakupy większe zacznę robić w styczniu jak będą promocje..bo treraz to ceny powalaja z nóg. 20-25 zl na bodziaka 1 sztuk. A w styczniu będą po 10 zl ;-) ale szczerze to dużo rzeczy muszę kupić synkowi bo nowe łóżeczko, podstawke do wozka a dla nowego to trochę ciuszkow, wanienke (bo mieliśmy pozyczona) i marzy mi się taka huśtawka elektryczna bujana. Bo z synkiem mieliśmy leżaczek tiny love 3w1 (chyba go sprzedam). I srednio nam sie sprawdzil. Bo synek za nim nie przepadal.

Antonia kurde przykro mi! :-( i co bedziecie teraz zmiejszac odstep czy jak? Niestety ja tez co cykl czulam ze jestem w ciazy nie da sie nie wsluchiwac jak tak bardzo sie tego chce.U mnie takim typowym objawem sa objawy przeziebienia.

Miciurka Tymek slicznie! Bardzo mi sie podoba ale u mnie w rodzinie juz zajete najblizszy kuzyn ma Tymka.A co do samopoczuvcia to ok! Piersi czuje dosc mocno wieczorami szczegolnie poza tym odrzuvilo mnie od tlustych potraw na sama mysl mnie trzepie.Za to.jablkaaa kilogramami moge jesc.
Wizyta 9.11:-)

Elena ja mialam bujaczek z fishera i byl ok zreszta do teraz krazy w rodzinie:-)

Co do wyprawki to jak bedzie chlopak mam wszystko:D bo siostra w styczniu bedzie miec Wiktora.nawet wozek bede miec bo wiktor jak moje sie urodzi bedzie mial 6 mies to juz mu siostra spacerowke kupi.Jedyne co to lozeczko.kolderrka ,wanienka.Jesli bedzie dziewczynka to.wiadomo sukieneczki :D bo bodziaki i spiochy to.po Wiktorze i tak moze miec.
Co do.plci.mi to.kompletnie juz obojetne nawet chyba bardziej bym wolala teraz chlopca bo.z. Wiktorem beda super kumplami .Zobaczymy:-)

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Zrobilam dzis na pamiatek
1477642289626.jpg
wiem jestem walnieta to juz chyba 15 test ale chcialam taki na pamiatek:-)

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1477642289626.jpg
    1477642289626.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 308
Arya a teraz kiedy masz usg? Ja kupiłam już kilka ciuszkow dziewczecych bo były super promocje więc żal było nie kupic. Pisałam Wam ze w przyszłym roku u mnie wśród znajomych jakieś baby GIRL boom także jak u nas wyrośnie siusiak to rozdam. Czekam teraz cierpliwie do 16.11 a potem na to usg 4d bodajże 5.12. A zakupy większe zacznę robić w styczniu jak będą promocje..bo treraz to ceny powalaja z nóg. 20-25 zl na bodziaka 1 sztuk. A w styczniu będą po 10 zl ;-) ale szczerze to dużo rzeczy muszę kupić synkowi bo nowe łóżeczko, podstawke do wozka a dla nowego to trochę ciuszkow, wanienke (bo mieliśmy pozyczona) i marzy mi się taka huśtawka elektryczna bujana. Bo z synkiem mieliśmy leżaczek tiny love 3w1 (chyba go sprzedam). I srednio nam sie sprawdzil. Bo synek za nim nie przepadal.

Usg dopiero 19 grudnia w 20 tc. Tutaj przez całą ciążę są tylko 2 usg, chyba że dzieje się coś niepokojącego to sprawdzają . Dowiem się więc późno . Na szczęście 26go grudnia jest boxing day I wyprzedaże w sklepie . Więc jak co roku zrobię zakupy w Next i gapie dla dzieci . Jeśli dziewczynka to kupię śliczne ubrania za 50% a dla chłopca mam po małym. Co roku kupuję młodemu tak ubrania na rok z góry (kurtki, spodnie , bluzy itp) a dokupuje tylko to co potrzebne . Może jednorazowo jest to spory wydatek ale ogólnie bardzo się opłaca .
Wózek kupię bliżej terminu porodu bo nie mam gdzie trzymać . Łóżko dla młodego tak samo.
Miałam elektryczny bujaczek -leżaczek na wypasie z gracco . Kilka pozycji bujania , przód -tył lub na boki. Kilka melodyjek . Ogólnie kto go widział wpadal w zachwyt :) nasi znajomi kupili identyczny . Wszystko super tylko że nasz mały nie chciał w nim siedzieć ;) . Sprzedał się odrazu tak jak i wózek po małym :) . Teraz już nie kupię , bo tylko zajmował miejsce.

Maziajko ja przez długi czas jadłam tylko chleb z serem i arbuza. Od wszystkiego mnie odrzucalo :)

reklama
Do góry