reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Mi test ciążowy wyszedł dopiero 26dc a cykle 28d, więc niewiele przed @. Dzień wcześniej wyszedł mi na owulacyjnych drugi delikatny pasek a później już każdego dnia mega. Owulacyjne cała ciążę wychodzą pozytywne :). Antonia jeszcze nic straconego :)
Ps. Mi ciazowy z pierwszego moczu wyszedł ujemny, a po 2-3 godz zrobiłam drugi i cień cienia :)

Zrobilam wczoraj badania i odebrałam wyniki- no niestety próby watrobowe ponad norme, stąd pewnie to swędzenie skóry. Czy ja ciągle muszę mieć pod górę...jeszcze tego mi trzeba. Nawet do lekarza nie dzwoniłam, muszę sama przetrawic to do poniedziałku.

Hej
Antonina trzymam kciuki nadal. Może jest po prostu za wcześnie jeszcze:-) mnie test wyszedl pozytywny 3 dni przed terminem miesiączki. Dzień po teście miałam betę 131. W sumie to ja nie miałam cieni tylko całkiem ładne kreseczki. Widocznie mam dobrą przenikalnosc hcg do moczu.

Airfix moja siostra w pierwszej ciąży miała zespół hellp. Poród wywoływany 11 dni przed terminem. Maloplytkowosc, Alat i aspat na poziomie 1200, podwyższona bilirubina i w konsekwencji uszkodzenie miąższu wątroby. Na szczęście z młodą wyszły z tego cało. Rok później kolejna ciąża i już w 20 tygodniu zaczęły rosnąć enzymy wątrobowe, oczywiście zaczęło się od swedzenia. Jej ginekolog nie kazał robić nic a ja powiedziałam żeby kupiła sobie sylimarol 150. Do cholestazy nie doszło , młody urodził się 4 dni przed terminem, wszystko zaczęło się naturalnie. A wątroba nie ucierpiała w ogóle. Polecam naprawdę. To ziołowy lek wspomagający pracę wątroby.

Hej
Antonina trzymam kciuki nadal. Może jest po prostu za wcześnie jeszcze:-) mnie test wyszedl pozytywny 3 dni przed terminem miesiączki. Dzień po teście miałam betę 131. W sumie to ja nie miałam cieni tylko całkiem ładne kreseczki. Widocznie mam dobrą przenikalnosc hcg do moczu.

Airfix moja siostra w pierwszej ciąży miała zespół hellp. Poród wywoływany 11 dni przed terminem. Maloplytkowosc, Alat i aspat na poziomie 1200, podwyższona bilirubina i w konsekwencji uszkodzenie miąższu wątroby. Na szczęście z młodą wyszły z tego cało. Rok później kolejna ciąża i już w 20 tygodniu zaczęły rosnąć enzymy wątrobowe, oczywiście zaczęło się od swedzenia. Jej ginekolog nie kazał robić nic a ja powiedziałam żeby kupiła sobie sylimarol 150. Do cholestazy nie doszło , młody urodził się 4 dni przed terminem, wszystko zaczęło się naturalnie. A wątroba nie ucierpiała w ogóle. Polecam naprawdę. To ziołowy lek wspomagający pracę wątroby.
Ja brałam ten lek przed ciaza plus dieta. Nim zaszlam w ciążę już z wątroba było ok....nawet miesiąc temu próby idealne, i wizytę miałam u hepatologa (na która rok czekałam ). Wszystko było ok. A teraz..... wczoraj już chciałam ten Silimarol wziąść i wyskoczylo mi ze nie można w ciazy, wiec nie wzięłam. Muszę być pewna. Tak się zastanawiam czemu tak wcześnie mi się do ujawniło -25tydz- i czy w pierwszej ciąży nie miałam tego w 3 trymestrze bo objawy te same ale nikt badań nie zlecił. Boję się teraz strasznie. .Bo tak jak kiedyś pisałam u nas w rodzinie nie ma coś szczęścia do córek :( siostra mamy straciła dwie..jedna w 8mcu,druga w 9mcu i same poronienia u nas. Żona kuzyna najbliższego roni dziewczynki-mają za to 2 synkow,u mojego brata poronienia ,u mnie poronienia.Siostra przyrodnia w 2mcu życia by śmiercią lozeczkowa zmarła. Przeraża mnie to wszystko.

O jejciu Airfix musisz byc dobrej mysli i starac sie nie denerwować bo to tylko moze zaszkodzić. Wiadomo po takich doświadczeniach masz obawy. Ale stres potrafi naprawdę namieszać w ciazy wiec lepiej go unikaj bo do porodu dużo czasu Ci zostało. Ja wlasnie przez stres leżałam na podtrzymaniu ciazy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Airfix nie myśl tak, jeśli masz teraz ta choelstaze to duże prawdopodobienstwo że miałas i w pierwszej ciąży, a zobacz ze z synkiem wszystko dobrze się skonczyło. Także tym razem, też tak będzie!

reklama
Airfix bardzo mi przykro tych wszystkich przeżyć w twojej rodzinie, ale dziewczyny mają rację. Staraj sie o tym nie myśleć. Twoja córka jest zdrowa i silna i będziesz miała najpiękniejszy prezent walentynkowy. Będzie tak jak chciałaś. U mojej siostry w ciąży z Julią cholestaza zaniedbana przez ginekologa przerodziła się w hellp tak jak napisałam. To już było poważne zagrożenie dla niej i dla dziecka, a młoda ma prawie 2,5 roku i jest żywym srebrem, które non stop gada. Jeśli chodzi o sylimarol to jak najbardziej w ciąży można. Moja siostra jest tego przykładem. Dzięki temu cholestaza w drugiej ciąży ją ominęła, a było prawie pewne, że znowu jej dostanie. U niej zaczęło się w 20 tygodniu, więc jeszcze wcześniej.
Może twoj ginekolog coś innego ci zaproponuje jeszcze. Wiem z pracy, ze ginekolodzy przepisują ciężarnym też ursofalk na takie problemy.

Do góry