reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Link do: Lady-Comp baby ułatwia starania o dziecko

Teraz nazywa się Lady Comp baby, ja mam starszą wersję. To generalnie droga zabawka. Ja kupiłam używany to o wiele taniej. Jestem z niego bardzo zadowolona bo do tej pory używam go jako antykoncepcję. Pokazuje światełkami dni płodne i niepłodne, więc podczas zielonych światełek można pójść na całość :). Mam go trzy lata, nie mogę stosować tabletek bo po tym gównie mało nie zeszłam. Miałam zatorowość płucną...

O jacie ale bajer [emoji122] ciekawa sprawa. Ja sama mam zamiar juz nie brać nigdy tabletek antykoncepcyjnych po nich zawsze miałam jakieś problemy. ale bardziej myślałam o wazektomi [emoji23] tylko męża bedzie pewnie cieżko namówić

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Imama mój pewnie też by się na to nie zgodził :). Jak uda mi się zajść w ciążę to po niej nadal będę używać urządzonka. Gdzieś za tydzień działam. Zobaczymy czy się uda, to pierwsze podejście, więc się nie napalam ;)

Imama- czuje kiedy mam owulacje, I robiłam wykres temp długo,

Monia- słyszałam właśnie ze był artykuł na temat tego za baby comp robił sprawdzanie płci i wyszło ze dzień przed owu i owu to dziewczynki i ze dosyć duża skuteczność, myślę że po porodzie teraz sobie to kupię :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

mi się też marzy takie urządzenie, bo do tej pory jedyną antykoncepcje jaką stosowałam to właśnie NMPR, a to urządzenie to wogóle rarytas :) muszę męza namówić :D

mówie teraz do męża,
ja: Kotek kupisz mi takie urządzenie?
mój mąż: a ile to koszuje?
ja: zgadnij
mój mąż: 200 zł?
ja: jakby kosztowało 200 zł to bym sobie dawno kupiła, 1600 zł wersja podstawowa, 2000 zł bardziej full wypaśna
mój mąż: za drogo, a nawet w koszty nie mogę tego wrzucić (ma swoją działalność).
ja: to jaką antykoncepcje bedziemy stosować po porodzie ?
mój mąż: będę uważać :)

Nie no padałam :p Głupek :)

reklama
Dziewczynki urządzenie może rzeczywiście nie tanie, ale służy na wiele lat i można poszaleć nieraz bezstresowo no i zdrowia się nie marnuje przede wszystkim tak jak podczas brania tych tabletek. Mój mężuś też na początku mu nie ufał, a teraz tylko pyta jaki kolorek światełka;)

Do góry