reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Moja siostra po pierwszym porodzie przez dwa tygodnie dostawała kroplówki z 5% glukozy z ampułką witaminy C.
Młoda nawet żółtaczki nie miała. Nie martw się. Będzie dobrze. To naprawdę nie jest koniec świata:-) koniecznie zacznij brać coś osłonowego i wspomagającego pracę wątroby . Uważam, że dzięki temu sylimarolowi moja siostra uniknęła cholestazy w drugiej ciąży.

reklama
Tynka a zółtaczka dziecka co ma do tego ? tak się pytam z ciekawości,bo moj synek miał stwierdzoną zółtaczkę pokarmową i był żółty do 12 tygodnia życia :) i czytałam, że jest duża szansa że kolejne dziecko może też mieć długo zółtaczkę (wolałabym nie, bo tydzień bylismy w szpitalu, a potem drugi tydzien naświetlaliśmy się w domu), a dodam jeszcze że ja i mąż tez mieliśmy dość długo po narodzeniu zółtaczke.

Elenaa moja siostra miała podwyższone stężenie bilirubiny, dodatkowo poród wywoływany ,, na siłę 11 dni wcześniej " bo się nagle zrobiło niebezpiecznie i wszyscy lekarze wrozyli że mała na pewno dostanie zoltaczki. A jednak się udało i nie dostała. Moja siostra dłużej dochodziła do siebie przez ich zaniedbanie niestety.

Dziewczyny a jak to jest z z tymi kwaśnymi irygacjami przed stosunkiem na dziewczynkę? Godzinę przed trzeba zrobić? A później po przytulanku też od razu? czy poczekać trochę żeby nie zabić wszystkich plemników. Chcę próbować O+12 ponieważ dwóch synów mam z seksu codziennie

Monia zależy jakie masz PH przed staraniami.
Ja mam tez dwóch synow. Jeden bez planowania a drugi z 4 dni przed owu. Tez będę próbować metody o+12. Wkleję screena z forum co pisze o irygacjach. Moze Ci sie przyda [emoji6]
1477146891-ogg5bc.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki serdecznie Imama za screena :). Ja mam najbardziej wodnisty i roziągliwy śluz dzień przed pozytywnym testem owu i w dzień testu. Dzień po pozytywnym teście zaczyna gęstnieć i zanikać. Myślę, że wtedy spróbuje, tylko nie wiem czy nie będzie za późno ;)

Monia - to albo monitoring albo po prostu metoda prób i błędów, oddalać albo przybliżać czas odpowiednio, mierzyć ph

Imama- a zdanie o skoku to na końcu , znaczy się temperatury skoku wykresu mniemam, tylko ze trzeba uważać u mnie np był skok A owulacja była po skoku dopiero, a nie raz się zdarzy ze owulacja jest a później dopiero jest skok

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Miciurka chodzi o skok temperatury który ma potwierdzić przebyta owulacje.
A skąd wiedziałaś ze np owu była przed skokiem?

Ja sama musze zacząć wszystko odnowa- obserwacje itd bo po ciazy i kp pewnie wszystko mi sie pozmieniało

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też mam owu nieraz przed skokiem a nieraz w dniu skoku. Wiem, bo mam baby compa, a on mi pokazuje dokładnie po zakończeniu cyklu kiedy była owu.
Robię też testy owu i zazwyczaj wychodzi to dzień po pozytywnym teście.
Generalnie urządzenie pokazuje, że najlepszy dzień na poczęcie dziewczynki to
dzień przed owulacją i dzień owulacji, a chłopca 3-4 dni przed owu. Nie wiem niby sprawdzalność 80% ;)

reklama
Do góry