reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy moge byc w ciazy? :)

Niebieskooka23

Zaangażowana w BB
Witam. Wykonałam test ciążowy dzisiaj rano po 7 dniach od stosunku z moim narzeczonym. Wyszły na nim dwie kreski z czego jedna blada. Podsyłam zdjęcie nie wiem czy sugerować się ta kreska czy nie. Staramy się dopiero dwa miesiące. Bardzo proszę o jakieś mądre wypowiedzi. Bardzo bym się cieszyła gdyby okazało się ze jestem w ciąży! :) Serdecznie pozdrawiam :)

Załączniki

• IMAG0524_1.jpg
    IMAG0524_1.jpg
    455,9 KB · Wyświetleń: 564
reklama
Mialam taka sama sytuacje tylko umnie 3 wyszły pozytywnie, a chyba z 8 negatywne no i beta tez negatywna. Teraz po tej akcji spoznia mi sie okres 7 dni ale cierpliwie na niego czekam zeby sie nie nakrecac bo boli brzuch jak wlasnie na @ :)
A wybrałaś się w końcu do tego ginekologa tak jak pisałaś na początku lutego? :-p

reklama
A wybrałaś się w końcu do tego ginekologa tak jak pisałaś na początku lutego? :-p

Wybralam ale o sytuacji nie mowilam bo stwierdziłam,ze to mogla byc poprostu ciaza biochemiczna albo blad testu no i nawet juz nie mialam czasu o tym myslec ostatnio.
Zrobilam cytologie, Pani powiedziala ze w srodku wszystko ladnie wyglada ( nie robila usg tylko badala tak wzrokowo ) No i bardziej zalezalo mi na zrobieniu cytologi skoro wszystkie wczesniejsze objawy odeszly wciagu tygodnia ( zwalilam to tez wkoncu na owulacje). No a teraz cierpliwie czekam na @, tak jak pisalam juz :)

No to szkoda, że nie powiedziałaś bo to była raczej istotna informacja. Może przydałoby się jednak usg. Ciężko chyba tak lekarzowi bez badań stwierdzić o co chodzi bo już wtedy pisałaś, że byłaś raz u ginekologa dwa lata temu po tym jak rok okresu nie miałaś. Chyba dobrze by było pójść do gina, opowiedzieć uczciwie całą swoją historię, przebadać się i dopiero starać się o dziecko. Tak by było rozsądniej i bezpieczniej.

Mialam taka sama sytuacje tylko umnie 3 wyszły pozytywnie, a chyba z 8 negatywne no i beta tez negatywna. Teraz po tej akcji spoznia mi sie okres 7 dni ale cierpliwie na niego czekam zeby sie nie nakrecac bo boli brzuch jak wlasnie na @ :)

Właśnie dwa testy wyszły mi pozytywnie jeden przed beta hcg a drugi po i do tego wyraźna kreska więc jestem w szoku. Dopiero się okaże czy też będzie się moja miesiączka spóźniać. Trzymam kciuki za Ciebie! :) mnie właśnie podbrzusze boli i lewy jajnik i o rozmiar mam większy biust plus poranne mdlosci. Sama nie wiem co mam myśleć. Czas pokaże :)

Wybralam ale o sytuacji nie mowilam bo stwierdziłam,ze to mogla byc poprostu ciaza biochemiczna albo blad testu no i nawet juz nie mialam czasu o tym myslec ostatnio.
Zrobilam cytologie, Pani powiedziala ze w srodku wszystko ladnie wyglada ( nie robila usg tylko badala tak wzrokowo ) No i bardziej zalezalo mi na zrobieniu cytologi skoro wszystkie wczesniejsze objawy odeszly wciagu tygodnia ( zwalilam to tez wkoncu na owulacje). No a teraz cierpliwie czekam na @, tak jak pisalam juz :)
Mojej koleżance beta nie wyszła a teraz cieszy się już 2 letnia córeczka. Więc różnie to bywa organizm człowieka czasami wariuje albo jakaś pomyłka w laboratorium kto to wie czym się sugerować. Na wizytę u ginekologa muszę się umówić dzisiaj. Daj znać później co u Ciebie :) czy przyszła miesiączka powodzenia! :)

Hej dziewczyny mam stresa od tyg. Spóźnia mi się @ robiłam test i wyszedł negatywnie [emoji17] czy są jakieś szanse że jednak jestem w ciąży a np do zapłodnienia mogło dojść później? Może miał ktoś podobnie...

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny mam stresa od tyg. Spóźnia mi się @ robiłam test i wyszedł negatywnie [emoji17] czy są jakieś szanse że jednak jestem w ciąży a np do zapłodnienia mogło dojść później? Może miał ktoś podobnie...

Często tak bywa! Głowa do góry. Powtórz test tydzień po spodziewanej miesiączce. Dziewczyny na pewno doradza Ci. Z tego co się orientuje różne mogą być powody przesunięcia miesiączki. Najlepiej wybierz się do ginekologa. :)

Jestem po ciąży pozamacicznej i strasznie się boję...
Ogólnie źle się czuje i nie wiem czy to ciąża czy urojenia [emoji17]

reklama
Ja robiłam po 10 dniach od stosunku i nic nie było a po 14 już była blada 2 kreska no i w dniu miesiączki była już krecha porządna więc raczej jesteś w ciąży gratulacje

Do góry