reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy mogę być w ciąży

To przez moją obsesje obaw przed zajściem w ciążę. Ale beta po takim czasie była wiarygodna?
Jak masz obsesję obaw to nie rób rzeczy, które je wywołują. I nie wsadzaj sobie palców do pochwy, bo urojona ciąża będzie Twoim najmniejszym zmartwieniem jak zacznie piec, swędzieć, śmierdzieć, itd.
Beta będzie ujemna, bo nie było seksu mogącego do zapłodnienia prowadzić. Proponuję zapoznać się z mechanizmem zapłodnienia zanim znowu czegokolwiek dotkniesz.

reklama
Przeczytałam na jakimś forum że w ten sposób można rozpoznać czy jest się w ciąży albo w jakim momencie cyklu się jest.
Tu nie chodzi o samo wkładanie palców, tylko badanie szyjki macicy. Wymaga to a) doświadczenia, b) bezwzględnego zachowania higieny. W większości przypadków kończy się to zakażeniem, więc lepiej i bezpieczniej skupić się na obserwacji śluzu, pomiarze temperatury, testach owulacyjnych, monitoringu USG.

Wyluzuj z tą ciąża, naprawdę, bo brzmisz jak niedojrzała nastolatka, która nie ma pojęcia o tym, jak się w ciążę zachodzi, ale panikuje na zapas. Nawet jak masz seks z penetracją i wytryskiem to wcale nie tak łatwo, ale tu odsyłam do literatury fachowej.

Tu nie chodzi o samo wkładanie palców, tylko badanie szyjki macicy. Wymaga to a) doświadczenia, b) bezwzględnego zachowania higieny. W większości przypadków kończy się to zakażeniem, więc lepiej i bezpieczniej skupić się na obserwacji śluzu, pomiarze temperatury, testach owulacyjnych, monitoringu USG.

Wyluzuj z tą ciąża, naprawdę, bo brzmisz jak niedojrzała nastolatka, która nie ma pojęcia o tym, jak się w ciążę zachodzi, ale panikuje na zapas. Nawet jak masz seks z penetracją i wytryskiem to wcale nie tak łatwo, ale tu odsyłam do literatury fachowej.
Dziękuję za pomoc. Zdecydowanie zaprzestanę takiemu samobadaniu aby nie narobić sobie biedy. Jednak jestem trochę zmartwiona, jeszcze tylko Cię zapytam nawet na przyszłość, beta po 21. dniach jest wiarygodna? Nie ma potrzeby powtarzania badania przy wyniku negatywnym?

reklama
Przeczytałam na jakimś forum że w ten sposób można rozpoznać czy jest się w ciąży albo w jakim momencie cyklu się jest.
Aha.

to na pewno nie służy do sprawdzania czy się ma okres... dziewczyno, weź się za edukację seksualną, materiałów wiarygodnych cała masa. I nie bierz się za to, jeśli tak bardzo boisz się ciąży. Obowiązku seksu nie ma.

Mam wrażenie, że to troll...

Do góry