reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy kupować markowe ubranka dla dzieciaczka?

reklama
Markowe wcale nie znaczy lepsze! Sama nieraz się o tym przekonałam (bo to źle zszyte, a to się pruje). Najlepiej samemu namacalnie ocenić, czy produkt jest wart swojej ceny, a często po materiale już widać. Dzieci szybko rosną i raczej nie ma sensu wydawać majątku na ubranko, które maluch będzie miał na sobie kilka razy.
A jeszcze przyjdzie czas gdy trzeba będzie zapłacić za "firmówkę" bo "koledzy takie mają - ja też chcę!" ;)

Używane ciuszki takze są bardzo fajne, ja zawsze staram sie kupić zadbane i w dobrym stanie. Szkoda wydawać krocie na ubranie, które za miesiac nie będzie już w użytku.

Ja kupuję i używane (piorę je kilka razy), jak i nowe :)
Jednak dzieci bardzo szybko rosną a kupowanie nowych i markowych ubranek sporo kosztuje.

Myślę, że nie ma sensu kupować dzieciakom markowych ubranek, bo dość szybko z nich wyrosną. Ostatnio bardzo spodobał mi się taki chłopięcy komplet z adidasa, ale jak zobaczyłam, że kosztuje prawie 200zł, to się opamiętałam.

I520x490-adidas-performance-spiderman-set-tshirt-z-nadrukiem-red-iron-metal-zalando-pomaranczowy.jpg

Załączniki

• I520x490-adidas-performance-spiderman-set-tshirt-z-nadrukiem-red-iron-metal-zalando-pomaranczowy.jpg
    I520x490-adidas-performance-spiderman-set-tshirt-z-nadrukiem-red-iron-metal-zalando-pomaranczowy.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 136
200 zł? To faktycznie bardzo dużo jak za taki zwykły komplecik. Zobacz w H&M, tam też mają często bluzki i spodenki z bajkowymi motywami no i ubranka są znacznie tańsze.

Staram się kupować używane, wymieniam się też z koleżankami. Dzieci szybko rosną i kupowanie nowych, markowych ciuszków jest nieekonomiczne

Witam,
przy córce kupowaliśmy trochę firmowych trochę używanych, przy synku używane i te od polskich producentów. Za sieciówkę zapłacisz sporo a po praniu nadaje się do kosza. Owszem nadal się zdarzy pare sztuk z sieciówek next, h&m.
Zamawiamy głównie przez internet dla maluszka, a dla córki jeździmy do Link do: Butik LalaBubu | Facebook. Buty kupujemy w Link do: KokoLeti | Facebook.

Dla mnie numer jeden podczas wyboru to oczywiście jakość! Od dłuższego czasu staram się też wybierać ubrania, które są eko ;) Ostatnio jestem zakochana w deareco. Jelonki ogarneły naszą dzieciaczkową garderobę <3

reklama
U nas tez wygrało eko tj deareco ;p Przy rzeczach dla maleństwa nie ma co oszczędzać bo później skończy się wysypkami, uczuleniami. A na co to komu :/

Do góry