reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy już czas na kolejne maleństwo?Następne pokolenie...

Andariel, to dobrze, z Adaś grzecznie, w odpowiednim miejscu sobie czeka:-)
Megaczka, wstydliwy jakiś dzieciaczek chyba, ze nie chce pokazać, co ma między nóżkami:-D. Super, że wszystko w porządku i rośnie zdrowo:-)
Natt - niesamowite jest to co opisujesz, jak rozróżniasz dzieciaki, wiesz juz które jakie jest, no szok normalnie:-)
Ja całe szczęście zawsze śpię na boku, więc jakoś nie cierpię z tego powodu. Musze mieć tylko poduche między nogami, bo inaczej plecy bolą (mam skrzywiona kość ogonową no i daje się we znaki). Najgorzej, jak przez sen na wznak się położę, to wtedy nie moge się ruszyć z miejsca:-(.
Reksio, u mnie też tak jest, ze czasem ciągle maluch fika, a czasem spokojny:-). Wiec nie stresuj się.

reklama
andariel, aż miło się czyta takie wieści :-) grzeczny Adaś u mamy w brzusiu ;-)
natt, fajne uczucie mieć taką różną dwójkę w brzuchu, co? ;-):-)
reksio, dziewczyny mają rację, nie ma się co stresować :tak:
alex, natt czekamy na wieści ;-)

No to uwaga zdaje relacje z połówkowego: plec dzieci potwierdzona i udowodniona na fotkach:)( karol i Lena:)) ,Lena siedzi pupą na głowie Krola:)( czyli jak kazda kobieta trzyma go pod pantoflem:)),Karol twardziel cały czas tzymał rączki w piąski przed sobą,klasyczna garda:)( wie ,że musi siostre bronic),Karol wazy 460,Lena 440,wszystko mają prawidlowo rozwiniete:).
Teraz ja,od wczoraj mam mega zawroty glowy,bo dzieciaki mi uciskają na żyłę głowna i niestety bedzie tylko gorzej...także musze baardzo uwazać,bo ja po prosto trace rownowage i robi mi sie słabo. Nawet jak teraz siedze to czuje się jak na morzu,wszystko mi sie kołysze...Nie wolno mi nic dźwigac bo moge zemdlec,nie wolno mi wsiadac za kierownice,no generalnie mam sie mega oszczedzać,chyba ,ze jak to dr powiedzial chce za chwile rodzic...A przeciez nie chce!!! Termin mi teraz wyszedl na 2 sierpnia,z miesiaczki mam na 5.08,wiec nie ma duzego rozjazdu:). Ale jak na tą chwile to dzieci są xle ułozone wiec o naturalnym moge zapomniec,ale z drugiej str,one są jeszcze male i bardzo zmieniaja pozycje wiec tak naprawde to dopiero to ostatnie usg zdecyduje o porodzie.
no to tyle. W sumie optymistycznie jak dla mnie,bo dzieci zdrowiutkie i to najwazniejsze!

Dziewczynki kochane, jak juz wczesniej napisalam na glownym, wskutek zamroczenia umyslowego pomylily mi sie poniedzialki :-D moje USG bedzie za tydzien :tak:

natt super wiesci, najwazniejsze, ze dzieciaczki zdrowe i dobrze sie rozwijaja a polozenie pewnie sie zmieni, jeszcze duzo czasu. Tylko Ty faktycznie uwazaj na siebie, zebys nie rypnela gdzies nieprzytomnie.

Jestem ciekawa jaki termin porodu mi teraz podadza, bo zokresu mam na 12 sierpnia a z usg na 7. W poprzedniej ciazy mialam z okresu na 15 sierpnia, z usg na 5 a Pimpi urodzil sie 21 i to przez cc, bo wywolanie nawet nie dalo rady go wypedzic.:-D

Ostatnia edycja:
natt, weź rady lekarza do siebie i się oszczędzaj :tak: co do ułożenia to na pewno się jeszcze wszystko zmieni :-) a imiona to juz tak na 100% wybrane? ;-)
no to alex, teraz będzie twoja kolej :-D

natt - no to z racji parametrów maluchów super wieści! bardzo się cieszę! i masz rację - to najważniejsze:tak:
ale z uwagi na Ciebie to już gorzej - nie wyobrażam sobie Ciebie oszczędzającej się... taki wulkan energii! no i jak za kółko masz nie siadać to nasze spotkanie się nie odbędzie!!?? z tym uciskiem na żyłę główną mam jak leżę na wznak - lekarka mówiła, że można nawet zemdleć we śnie; no ale grunt, to się stosowac do zaleceń lek. i będzie wszystko dobrze:tak:a kiedy J. będzie???
acha - no i świetnie, że masz obie płcie potwierdzone!

reklama
Do góry