reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy już czas na kolejne maleństwo?Następne pokolenie...

i po wizycie - na tym etapie wszystko super:-)jezu jaki ciężar z serca, tak się martwiłam, że usłyszę "proszę leżeć", a tymczasem się okazuje, że chyba pessar działa swoje, tj. szyjka się nie skróciła od ostatniej wizyty, więc jest super! czyli mój sposób działa - trochę aktywnosci, troche odpoczynku i powinnam się dokulać do szczęśliwego finiszu:tak:mały leży sobie od ponad tygodnia wysoko i grzecznie kopie mnie w żeberka;-)i moje wyniki świetne; ale jestem HAPPY!!!

reklama
Oooo!!! Ania!!! na takie wiadomości czekałam od ciebie:):). Świetnie!!!! Ale sie ciesze:):). Podziękuj Adasiowi,że taki grzeczny i siedzi wysoko:). Suuuperancko!!
Woow az sie nie moge doczekac swojego poniedziałkowego połówkowego:)

andariel super, ze wiesci dobre, bo lezenie przy skaczacej jak konik polny Nince cienko widze :-D

natt ale jaja, idziemy razem na polowkowe okazalo sie :-D ja na 14-ta a Ty?

Ja na 18.00 ale ci dooobrze Alex,że tak wcześnie....Czy twoj mały czlowieczek tez ci juz tak skacze w brzuchu i ma czkawke??
U mnie bez zmian Lenka spokojniutka,nawet czka sobie tak delikatnie,co by mi nie spawiac dyskomfortu,za to Karol rozpycha sie jak moze,jak ma czkawke to taką,że cały brzuch mi skacze do gory!! i jakie długie ma te czkawki-jaaaaaaaaaaa!!!smiesznie strasznie.Ale niech tam sobie łobuzuje Maluch jeden,najwazniejsze,że czuje całą dwojeczkę:):).Aaa no i jeszcze to lezenie na boku...gehenna!!! po stronie Lenki moge lezec i jest super wygodnie,za to jak na stronie Karola sie układam to od razu bunt na pokładzie i mi nie daje! tak sie wypina Skubaniec,że nie da sie po prostu połozyc na tej stronie!

Andariel super turbo extra że wsio oki jest! Adas tak trzymac ;-)
Jejku Natt jak Ty opisujesz swoje Bąbelki to aż się wierzyc nie chce że mogą się one już tak rożnic :-)
U mnie też masakra ze spaniem ale to dlatego że ja zawsze ale to zawsze spię na brzuchu. Przy Zosi też się męczyłam spiąc na boku. No ale co zrobic. Poduszka pod brzuch albo pomiędzy nogi i lulu.
A Mały mi też fika :-) tylko dzis cos spokojniejszy (troszkę się tym niepokoję) ale pewnie przez zmianę czasu hihihi ;-)

Andariel super że pessar działa, niech sobie Adas rosnie spokojnie :-)

Natt fajnie masz ze już mówisz do maluszków po imieniu, że sie różnią i juz charakterki pokazują :-) musi to być niesamowite uczusie być w ciąży z bliźniakami :-D

A ja po piatkowym usg nadal nie wiem jakiej płci jest mój maluszek :-( nie dało sie nic obejrzeć :-( z przodu pępowinka zasłaniała a z tyłu dzidziuś sie piętką maskował
usg trwało prawie godz bo babka miała problem z racji wiercenia się malca! Ale w końcu udało jej sie wszystko posprawdzać tylko że małop czasu zostało na wykrywanie płci ;/ no nic, może za miesiąc sie uda podpatrzeć :-)
Ale co sie naoglądałam małej buźki i maleńkiego ciałka to moje :-D rozczulałam sie na maksa a małż siedział z amerykańskim uśmiechem cały czas co zazwyczaj mu sie nie zdarza ;-)

Za to po powrocie do domu Julka stwierdziła że na zdjęciu jest kotek ?

Aaaaaaaa i drugie bobo jest meeeega podobne do Julki, drugi klonik będzie :-)

Andariel- dobre wieści, tez mam nadzieję ze sie doturlasz do planowanej daty porodu bez problemu, a Adaś bardzo grzeczny

Natt- Twój post przypomniła mi że Adas tez miał czkawke- słodkie to było, a Ty masz czkawke na dwa głosy- mega słodkie:)

Megaczka - no to nadal czekasz, ale i tak najważniejsze że Maluszek zdrowy!

Reksio to ja mam dokladnie tak samo. Cale zycie zasypiam tylko i wylacznie na brzuchu,a tuuuu dupcia! juz sobie nie pospimy...dopiero po porodzie. no chyba ze cc to tez duuupcia!!!:)
Aaaa reksio i nie stersuj sie jak mniej sie rusza bejbol. Wiesz to tak jak my,raz mamy wiecej energii raz mniej..:)

Megaczka,szkoda,że płci jeszcze nie znacie,ale najwazniejsze ,że cała reszta jest bez zarzutu:):):). Gratulejszyn:)

reklama
o tak, spanie na brzuchu jawi mi się teraz jako luksus... tak mi tego brakuje... ale bez poduszki między nogami i pod brzuchem to już nawet na boku leżeć ciężko... ech!
reksio nie denerwuj się, maluch też może mieć powolniejszy, bardziej senny dzionek!
megaczko świetnie, ze parametry dzidziowe dobre oraz że do Julci podobne bobo, bo będzie ładną buźkę miało! może się następnym razem pokaże oddolnie:-D

to jutro czekamy na wieści od alex a wieczorkiem od natt!

Do góry