reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy już czas na kolejne maleństwo?Następne pokolenie...

Ja biore prenatal co drugi dzien( ze wzgledu na dwojke w brzuchu powiedzial lekarz zeby sobie łykac),poza tym osobno DHA,i zamiast klasycznego kwasu foliowego biore linocomplex follicum,a i jak Andariel magne b6,co by skurcze mnie takie nie łapały( a i tak łapią skubańce).
Ale wiesz alex jak masz dobre wyniki to w ciazy wcale nie ma obowiazku brac jakiejs suplemantacji na z wyjatkiem kw.foliowego.

A wiecie co,wczoraj jak zasypiałam to Karol tak sie wypinał,ze mi juz tak gorka na brzuchu sie pojawiała,Natka dokladnie tak samo w brzuchu mi robiła,nie skakała mi tam specjalnie,pod tym wzgledem mialam spokój,ale własnie sie tak wyginała i wypychała mi brzuch. Lenka natomoast jest bardoz spokojna,czuje ją ale jest taka delikatna. Jak leze na brzuch to Karol od razu sie buntuje,kopie ,wali,szał ciał normalnie,a Lenka? nic,dzielnie i z godnoscia znosi zachciewajki mamusi. Ale z tym lezeniem na brzuchu to juz kaszana! nie da sie juz,preszkadza,wiec kłąde sie tak pół na pół...o! kurcze chyba w całej ciaży to zawsze mi tego spania na brzuchu brakuje...ale coz...cierp ciało co sie chciało;-)

Megaczka,ale bidula jestes. Trzymaj sie dzielnie:)

reklama
Hej, ja po wizycie. Z dzieciaczkiem wszystko w porządku, rośnie zdrowo. Pooglądaliśmy sobie wszystko, łącznie z siusiakiem:-D. Mąz zadowolony:-). Mam tylko złe wyniki moczu, musze zrobić posiew i może trzeba będzie antybiotyk wziąć. No i w nocy złapała mnie jelitówka - od starszego musiałam się zarazić, więc dzisiaj ledwo zipię. Idę zaraz zalec i odpoczywać.

natt - fajnie opisujesz jak Ci bąble się w brzuchu zachowują - nie potrafie sobie wyobrazić jak to fajnie jest wiedzieć (i czuć), że tam mieszkają dwa dzidziorki, a nie jeden:-)i jeszcze jak potrafisz je rozróżnić, wiesz które gdzie leży - no kosmos! super!

enka - gratulejszyns:-) to teraz przewaga płci męskiej u Was, tak?

zostawiam Wam fotkę twarzyczki juniora:
Zobacz załącznik 337666

edit. co do wagi - u mnie od 2 dni UWAGA UWAGA +14-15:szok:straszne tempo (slodkości się chyba kłaniają...)!!!a ja już prawie 70 ważę (a dziwiłam się czemu mnie pięty po dość intensywnym dniu bolały..)

Andariel, ale cudo:-):-). Pewnie już nie możesz się doczekac kiedy zobaczysz Adasia "na żywo"??. Bo ja tak mam, na usg to zastanawiam się jak on tak naprawde będzie wyglądać.

Ja juz dzisiaj trochę lepiej, chociaż ten żołądek to jeszcze nie pracuje tak jak powinien. Zjadfłam właśnie bułkę z masłem i zobaczymy:-D. Mała śpi to trochę chatę ogarnę, bo przez ostatnie dni to nic nie ruszone i się nazbierało.

Jejkuuuuu, Andariel, ale Adasia juz fajnie widac. Tak wyraźnie. No jak od fotografa:):)!! To jest fantastyczne uczucie jak juz ten Bąbelek sie urodzi i sie porównuje takie te ostatnie usg i widok w realu:):). Identyko jest po prostu! świetne. Ale ci zazdroszcze,że juz jestes prawie na mecie!!Choc wiem,ze jest ci coraz ciezej,no ale mimo wszystko to końcówka.
Ty prawie 70kg w 29tygodniu,ja 68!!!( i przyrasta:):)) w 20 tygodniu,wiec mi tu nie marudzic! Poza tym ty pewnie jak po Nince raz dwa wrocisz do swojej wagi:). Ja sie obawiam ,ze po blixniakach tak łatwo moze nie być. Chociażżżżż ułudzę się ,ze jak sie na raz dorwą do dwoch cycorkow to zadziałają jak odkuracz i wszystkie naprogramowe kilosy wessął!!!! O! i pewnie jak zacznie sie dreptanie,to bedzie dobiero kuracja odchudzająca:):) i to jeszcze trojke bedzie treba ogarnąć:):)-cuuudoooownie:):):). Wole az tak daleko nie wybiegac do przodu bo sie przerazic można:):).

Andariel Adaś cudowny.
Enka dużo zdrówka i dobrze, ze z Juniorem wszystko OK
Natt zazdroszcze pozytywnie oczywiście bliźniaków :-)

Andariel - cudowny chłopczyk, piękna buziulka, aż chce się już całować!!!
Enka - zyczę zdrówka, trzymaj się.
Natt - Tobie siły życzę na podwójny słodki cieżarek.

reklama
ale zaleglosci mi sie tu zrobily:szok:
ale doczytalam wszystko...ciesze sie ze dzieciaczki zdrowo sobie rosna.....a mamy daja rade je dzwigac w brzuszkach:-D

Do góry