reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jestem w ciąży?

Ech, nie potrzebnie zakładasz nowy temat, skoro w poprzednich 2 pisałaś dokładnie to samo..
Jak test nei wychodzi to idz na bete, będziesz miała pewność. No i przede wszystkim zajmij się infekcją, bo jak jest fasolka to jej to szkodzi..

reklama
Mam dosc dziwny przypadek. Miesiac temu odstawilam tabletki, ale tylko dlatego by po miesiacu znowu do nich powrocic. Z chlopakiem kochalam sie w gumce ale ktoregos razu go ponioslo i nie skonczyl w srodku ale.. okres w zeszlym mcu mialam 27ego wrzesnia, dzisiaj jest 30ty a okresu ani widu ani slychu. Ostatnio bolal mnie brzuch jak na okres ale okresu brak. Zrobilam w czwartek test ciazowy ACON Ultraczuły. Zobaczylam po minucie jedna kreska i wyrzucilam, po godzinie patrze a tam ledwo widoczna druga kreska. Zrobilam drugi test (innej firmy) i w ciagu 5 min pojawila sie kreska kontrolna i druga tak slaba ze jej prawie nie widac, ale ja ją widze :/ Zrobilam trzeci test w nocy z czwartku na piątek i wyszedl negatywny. Testy byly roznych firm. W piatek rano zrobilam kolejny (elektroniczny) i tez negatywny. Dzisiaj w nocy zmierzylam temp w srodku 37,5 a rano juz normalna 36.6. Zrobilam rano test. Znowu ACON i co? po 3 min negatywny - wrocilam do domu po kilku godzinach a tam dwie kreski znowu, ta ciazowa jakby mocniejsza ale nadal cienka nitka.

Teraz nie wiem czy to ciaza czy nie? :/

Mialyscie takie 'przeboje'? moze ten test jakis zly? :( Sama nie wiem.

kochana, jeśli na teście pojawia sie druga, nawet baaaaaaaaaardzo słaba widoczna kreska to oznacza ciążę. Radziłabym iść we wtorek do laboralorium w przychodni albo przyszpitalnej i zrobić sobie Betę. Taki test ciążowy z krwi, który daje 100% pewności wyniku. Pewnie jest jeszcze bardzo wczesna ciąża dlatego kreska taka blada. Też tak miałam :) tylko nie wiem czy cieszysz sie czy nie..

Dokladnie bardzo slaba kreska a nawet bielusienka ale widoczna w tym miejscu oznacza ciaze z tym ze testu nie odczytuje sie juz po pol godzinie bo staje sie niewiarygony taka informacja jest tez umieszczona na tescie ciazowym

test odczytywany po dwoch godzinach nie ma znaczenia....zreszta na pewno na ulotce masz taka informacje...sprawdza sie po takim czasie jakie opisany jest w ulotce,a nie dwoh godzinach

Wlasnie dostalam okres :/ heh cieszylam sie na to dzidzi choc bardzo nieplanowane :/ teraz to ja nie wiem co z tymi testami..warto robic bete?

Na jednym tescie slaba kreska, ledwo widoczna byla w czasie 5 min ktore trzeba bylo odczekac :/

no tak, ale mnie tez to zawsze zastanawiało, jak czekam 5 min, nie ma 2 kreski, wyrzucam test, a ta druga pojawia się za 10 sekund po wyrzuceniu??? i przypadkowo zaglądam do niego po 2 godz to przeciez ta kreska jest tam już 2 godz a nie 2 minuty.. mam nadzieje że nie zagmatwałam za bardzo i będziecie wiedziały o co mi chodzi :)

ja w pierwszym miesiącu ciąży miałam plamienie które wzięłam za okres bo nie uwierzyłam w słaba kreske.. Radze po okresie zrobić sobie kontrolnie test :) i nie brać pigułek to będzie dzidzia:)

Witam! ja mam pewien problem, mianowicie chodzi o to ze tydzien temu bylam u ginekologa z bolem macicy, okazalo sie ze mam stan zapalny jajnikow, i mam takie pytanie odnosnie do tego bo wczoraj bolal mnie jajnik tak jak na owu, i jesli tak wlasnie bylo to czy przy zapaleniu jest szansa na zajscie w ciaze?

reklama
Jak ja przechodziłam zapalenie przydatków, to powiedzieli mi że nie ma możliwości, w dodatku cały cykl mi się rozregulował i na @ czekałam 40 dni.. ale może nie u każdego tak właśnie jest..

Do góry