reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jestem w ciąży?

Jak już zostało wcześniej napisane - zamiast zastanawiać się przez kolejne kilka dni, czy jestes w ciąży, czy nie, zrób sobie badanie poziomu HCG we krwi i wszystko będzie wiadomo:)) poza tym takie obajwy jak wymioty, senność, podwyższona temp. itp. mogą ale nie muszą wystąpić, więc nie radziłabym się tym sugerować. Ja, poza brakiem miesiączki, nie miałam żadnych dodatkowych objawów, więc wszystko zależy od organizmu i od tego jak zareaguje na "nowego lokatora"....

reklama
czesc
001.gif

6 sierpnia urodzilam coreczke
001.gif
(w swoje urodziny
002.gif
),
17 wrzesnia kochalam sie z mezem bez zabezpieczenia (osiagnal orgazm we mnie).
Zastanawia mnie to czy moglam zajsc w ciaze?
Karmilam piersia przez 2 tygodnie (jak nacisne piers mleczko troszke leci).
Czytalam ze kobiety po porodzie maja podwyzszony progesteron do 6 tygodni
- 19 wrzresnia zrobilam test aby to sprawdzic - 1 kreska
Po porodzie krwawilam ponad 3tygodnie.
A jeszcze wczoraj wieczorem jak robilam siusiu
001.gif
do toalety wpadla jedna kropla krwi,
a jak sie podtarlam to sluz byl lekko zaczerwieniony. Dzisiaj juz tego nie mam.
Moze to byla implantacji zarodka? Niby od stosunku jest 12 dni.
Nie wiem juz co myslec ? Kiedy robic test ? Czy to moglo byc to ?
Prosze o jakakolwiek rade...

cześć

gratuluję córeczki :-)

Oczywiście istnieje mozliwość, że zaszłaś w ciąże, nie rozumiem tylko po co robiłaś test po dwóch dniach od stosunku.
Powinnaś poczekaćze zrobieniem testu min dwa tygodnie, bo chyba nie wiesz kiedy dostaniesz okres.
Poza tym po zakończeniu połogu powinnaś iść na kontorlną wizytę u lekarza, który najpewniej odpowie na Twoje pytanie i rozwieje watpliwości.
Powodzenia :-)

ja bylam u lekarza w 6 tyg ciąży, miaam wtedy bolesne pierssi i ogólne zmęczenie, teraz w 8 tyg piersi nie bola czy to normalne?

tak samo normalne jakby bolały całą ciążę, każda kobieta inaczej przechodzi okres ciąży ima różne objawy, dlatego to że przestały boleć piersi nie musi oznaczać nic złego

Hej! Mam problem.. Byłam u lekarza, niby wszystko było ok.. @ miałam 22 września, trwał jakieś 2 - 3 dni. Od następnej @ mam brać tabletki anty. Jednak wiecie co? Jakieś półtora miesiąca kochałam się bez zabezpieczenie (stosunek przerywany) i teraz nie wiem, ale mam twardy brzuch chwilami.. Właściwie to podbrzusze.. Tak mnie ciągnie do dołu ;/ Od jakichś 2 dni tak mam.. W dodatku dziś mnie zaczęło mdlić! Moja córa zrobiła kupkę, i jak nigdy mi zapach nie przeszkadzał, tak dziś nie mogłam jej przebrać bo wszystko mi się cofało.. Strasznie się zdziwiłam.. Tak samo zapaliłam papierosa i pod koniec już nie mogłam dopalić bo mnie zaczęło naciągać.. Wróciłam do domu ze spaceru, poczułam zapach smażonej wątróbki i myślałam że się przewrócę. Przy wstawaniu z łóżka bądź gdy siedzę i wstanę to mam lekkie zawroty głowy.. Mam wydzielinę (dużo jej), gęstą i podbarwioną na żółto. Może to świadczy o jakiejś chorobie? Co o tym myślicie? Proszę, pomóżcie mi.. Może coś wiecie.. Ciąży nie biorę pod uwagę, bo raczej na objawy by było za wcześnie.. :( Dodam że wcześniej nie miałam okresu półtora miesiąca, jednak jak byłam ostatnio u gina to nic nie wskazywało na ciążę..

przeczytalam miliardy forow i juz naprawde sie pogubilam..
uprawiam bardzo czesto sex z moim narzeczonym..
i od jakiegos miesiaca mam straszne bole jajnikow... i piersi..
okres mialam 2 tyg temu tzn trwal 3 dni przez 2 bylo to takie jakby brazowe plamienie.. a w 3 leciala mi taka ciemna krew ale wyczytalam wlasnie ze to mozliwe ze nie byl wcale okres .. ?
jeszcze bardziej zmartwilo mnie to ze od wczoraj strasznie mnie mdli.. tzn wczoraj zwwymiotowalam i dzisiaj gdzies od popoludnia znowu mmnie mdli.. rano prawie zemdlalam.. w dodatlu od wczoraj mam zaparcie..

infekcji zadnej nie mam bo bylam 3 tyg temu u ginekologa i mowil ze jestem zdrowa..

przy badaniu pytal czy mam podzwyzszona temperrature ale powiedzialamn ze nie bo zawsze mialam temp 36,5 a od kilku dni mam 36,8.

Czy to mozliwe ze jednak to bobas?

pozdrawiam.
Martyna.

reklama
Do góry