reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Krkisz ja rodziłam u siebie w Grodzisku Wlkp ze względu na swojego ginekologa który odbierał mi poród.

I dziękuje bogu za tak szybki i bez żadnych komplikacji poród:-p niestety połóg to dla mnie istna gehenna i czekam aż to się skończy :-(

reklama
Witajcie dziewczyny :)
Olinkaaa gratuluję serdecznie, ale Wam się z Krklisz zbiegły terminy :) słodkie te maluszki! jak sobie radzicie mamusie? :)
Jarzębinka jak sobie przypomnę to mogę iść :D
my wróciliśmy wczoraj z Mazur, przedłużyły się nam wakacje :D ale droga straszna, wszędzie remonty.. oby było lepiej ;)
zajrzyjcie na nowy dział ekspercki: CHICCO wszędzie tam, gdzie dziecko jest doula i ekspert chicco, może coś się Wam przyda :) oraz zajrzyjcie tutaj, można testować krem w rodzaju sudokremu SUDOMAX – krem doskonale łagodzący objawy podrażnień pieluszkowych.
pozdrawiam Was ciepło w te zimne dni!

Odpisze pozniej tylko wam powiem ze wczoraj znow zagoraczkowalam 38,2 ale wynik byl zafalszowany przez ibuprom ktory wzielam. Postanowialam sie skonsultowac z lekarzem zadzwonilam na IP do sw Rodziny ale babka mi powiedziala ze napewno zostane na oddziale i to bez dziecka wiec ich olalam. Pojechalam na Lutycka ale po 1h i 45 min tak dlugo lekarz schodzil do mnie) czekania na korytarzu z Julka pojechalam do domu. I dzis w koncu wybralam sie do gabinetu mojej lekarki prowadzacej ciaze ktora mnie uspokoila ;).

Skrzat To rzeczywiscie praca idzie pelna para, ale to fajnie troche oderwac sie od domowych obowiazkow
i pomyslec nad czyms innym.
Dzis w granicach 37,5 sie trzymam ;) wizyta u lekarza troche mnie podbudowala, i mama zostanie do soboty dzis tylko
pojechala na nocke ;).
Jak przyjechalismy to sie bardzo cieszyla podobal jej sie fotelik Julki i jak tylko mogla to zapakowala tam swoje
4litery :), a teraz czasami daje do zrozumienia ze jej sie nie podoba ta nowa lalka ale jak dotad panujemy nad tym.
Tak dokladnie obie 29 ;), tylko Olinka nie jechala do sw Rodziny jak ja.
Wiesz co moze kupe jest jej trudniej wyczuc mysle ze to kwestia czasu.

amandae No zestaw jak dla naszych dzieci ;). Tak tylko z tych tendencji spadkowych wczoraj sie zrobila jakas zwyzkowa.

jagmar Na poczatku brala pozniej tez jej sie znudzily gryzaki. Tak z pewnoscia wybor czarnej nie jest przypakowy ;).
Tak masz racje mozna to tak okreslic zwierzatko lub lalaka, rowniez biega do lozeczka i pokazuje ze J placze, lapie
ja za wlosy i caglnie chce pokazywac jej nos lub oko ale w malo humanitarny sposob ;). My narazie smoczka nie uzywamy
nie wiem jak bedzie dalej zobaczymy.

Patrycja Teraz w sw Rodziny poprzednio w Raszei ale jak bym wiedziala ze z ZO i oddzialu noworodkow nic nie wyjdzie to
pojechalabym do Raszei chociaz kazdy szpital ma swoje plusy i minusy.
To nice bedziesz miala co pokazywac ;).

NabAwe Jestem jestem ;), a napisz jak tam smok pokonanany?

jarzebinak Nietety chyba raz miala lyzwy na nogach ale dla chlopcow to swietny pomysl ;).

Olinka Aha no dojechac do Pn to bys chyba nie dala rady ;). A co ci tak bardzo dokucza w pologu?

Tygrynka Narazie srednio ze wzgledu na okresowo rosnaca temp mam pomoc ale pewnie od przyszlego tyg bede juz sama
to sie zacznie ;). Dokladnie ja drogi na Mazur tez nie wspominam dobrze, ale to fajnie nawet pracujac moglas
przedluzyc wakacje? ;)

Nie myslalam ze dzis uda mi sie tu wejsc i pisze pod swoim postem ;).
Jutro konczymy wietrzenie i moze uda sie normalny spacer ;), musze kupic czapke dla J i butki dla O.
Oli na szczescie zdrowieje wiec moze we wtorek uda nam sie ja zaszczepic ( jak wrocilam ze szpitala
to bylo mi jej bardzo zal bo byla gorsza niz przed).
Ostatnie 2 dni Oli idzie na spacer bez wozka dzieki czemu nie spi w dzien i lepiej zasypia wieczorem ;) zobaczymy
czy na stale drzemka wypadnie z zyciorysu? ;)
I mam nadzieje ze jiutro zrobia nam autko bo wszedzie taxi to masakra jakas jest.

Krklisz masz zdecydowanie najlepszą frekwencje na naszym forum :). Jak dzisiaj samopoczucie. Mam nadzieję, że szybko przejdzie.

My właśnie po śniadanku. Wymyśliłam sobie omleciki a moje zżarte dziecko (Marysia) zjadło omleta z półtora jaja i jeszcze później podżarło mojego i dokończyło po starszej siostrze. Nie wiem gdzie to się mieści w takim małym kurdupelku. Ja przy omlecie z 2 jaj wymiękłam w połowie. Smażyłam je chyba z 40 minut. Teraz pora na sprzątanie :( porannego rozgardiaszu. Ehhh zastanawiam się czy warto bo wieczorem i tak będzie burdel.

Dzisiaj o 5 rano wstał Piotruś i nie spał chyba przez godzinę i ciągle coś chciał, ale drugi synek też nie lepszy bo zachciało mu się robić fikołki o 5 rano, tak że synkowie od samego rana łobuzowali :p Ale za to wstaliśmy o 11 i szybko dzisiaj mi dzień ucieka :p

jagmar Widzisz nawet chlodniejsze dni co niektorych nie przygnaly ;)
Nie martw sie mama napewno dostaniesz je z powrotem tyle ze w nieco innej postaci ;).
U mnie nic lepiej te podlogi to niekonczaca sie opowiesc...........

Patrycja Bo do 8cm doszlam za szybko i wtedy jest juz za pozno, a ze pozniej sie zatrzymalo to juz inny temat ;)
Ja od poczatku mowilam ze chce to nie bylo zadneego problemu z podaniem, wiec jak chcesz to jedz tam, tylko
polozne ( obie mialy Zo ) odradzaly jedna mila przy rozwarciu 8cm i nic nie dalo a drgo miala prz 6cm ale zlapalo
"w laty" wiec tez nie byla zadowolona.
11 nie pamietam kiedy wstalam o takiej godzinie ;).

Dzis 1 dzien radzimy sobie same ;), jak narazie mama zyje ;)

witam poniedziałkowo.....:tak:

Kirklisz......zdrówka, aby gorączka Cie za długo nie męczyła i zdrówka dla Oli....:tak:
Tygrynka odnalazlaś się już w domu po powrocie z wojaży mazurskich? :tak:
Jagmar mój młodszy tez zajada z takim apetytem.... starszy tez, ale najchętniej to tylko słodycze.....ostatnio sa one u nas reglamentowane.....prawie jak za czasów kartek "na mięso"....:-D

reklama
Witam się:)
przepraszam, ze trochę mnie mniej jakoś "na wariata" zleciały ostatnie dni. W piątek cały dzień nad projektem,w sobotę imprezka u2owa na mieście i pełna chata gości, bo z zjechali na nocleg:D Lubie to wracamy o 4 do domu a do 6 gadu gadu bo jednak przez odległość rzadziej się widujemy!!! Ale niewyspana jestem bo niecałe 3 h snu to naprawdę za mało:p Wczoraj z kolei zlądowaliśmy w w domku po 22 bo imieniny u mojego brata, to rogali się opychaliśmy:p He he a dzisiaj już spotkanie i teraz z Basikiem czekamy na tatusia;P

Krkisz a jak się czujesz, gorączka minęła? Jak Julka? Opowiadaj coś jak się czujesz jako podwójna mamuśka?
Jarzebinka, Kozaczino, Julka, Amandae, Nabawe co u Was?

Do góry