reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Krkisz ja rodziłam u siebie w Grodzisku Wlkp ze względu na swojego ginekologa który odbierał mi poród.

I dziękuje bogu za tak szybki i bez żadnych komplikacji poród:-p niestety połóg to dla mnie istna gehenna i czekam aż to się skończy :-(

reklama
Witajcie dziewczyny :)
Olinkaaa gratuluję serdecznie, ale Wam się z Krklisz zbiegły terminy :) słodkie te maluszki! jak sobie radzicie mamusie? :)
Jarzębinka jak sobie przypomnę to mogę iść :D
my wróciliśmy wczoraj z Mazur, przedłużyły się nam wakacje :D ale droga straszna, wszędzie remonty.. oby było lepiej ;)
zajrzyjcie na nowy dział ekspercki: CHICCO wszędzie tam, gdzie dziecko jest doula i ekspert chicco, może coś się Wam przyda :) oraz zajrzyjcie tutaj, można testować krem w rodzaju sudokremu SUDOMAX – krem doskonale łagodzący objawy podrażnień pieluszkowych.
pozdrawiam Was ciepło w te zimne dni!

Odpisze pozniej tylko wam powiem ze wczoraj znow zagoraczkowalam 38,2 ale wynik byl zafalszowany przez ibuprom ktory wzielam. Postanowialam sie skonsultowac z lekarzem zadzwonilam na IP do sw Rodziny ale babka mi powiedziala ze napewno zostane na oddziale i to bez dziecka wiec ich olalam. Pojechalam na Lutycka ale po 1h i 45 min tak dlugo lekarz schodzil do mnie) czekania na korytarzu z Julka pojechalam do domu. I dzis w koncu wybralam sie do gabinetu mojej lekarki prowadzacej ciaze ktora mnie uspokoila ;).

Skrzat To rzeczywiscie praca idzie pelna para, ale to fajnie troche oderwac sie od domowych obowiazkow
i pomyslec nad czyms innym.
Dzis w granicach 37,5 sie trzymam ;) wizyta u lekarza troche mnie podbudowala, i mama zostanie do soboty dzis tylko
pojechala na nocke ;).
Jak przyjechalismy to sie bardzo cieszyla podobal jej sie fotelik Julki i jak tylko mogla to zapakowala tam swoje
4litery :), a teraz czasami daje do zrozumienia ze jej sie nie podoba ta nowa lalka ale jak dotad panujemy nad tym.
Tak dokladnie obie 29 ;), tylko Olinka nie jechala do sw Rodziny jak ja.
Wiesz co moze kupe jest jej trudniej wyczuc mysle ze to kwestia czasu.

amandae No zestaw jak dla naszych dzieci ;). Tak tylko z tych tendencji spadkowych wczoraj sie zrobila jakas zwyzkowa.

jagmar Na poczatku brala pozniej tez jej sie znudzily gryzaki. Tak z pewnoscia wybor czarnej nie jest przypakowy ;).
Tak masz racje mozna to tak okreslic zwierzatko lub lalaka, rowniez biega do lozeczka i pokazuje ze J placze, lapie
ja za wlosy i caglnie chce pokazywac jej nos lub oko ale w malo humanitarny sposob ;). My narazie smoczka nie uzywamy
nie wiem jak bedzie dalej zobaczymy.

Patrycja Teraz w sw Rodziny poprzednio w Raszei ale jak bym wiedziala ze z ZO i oddzialu noworodkow nic nie wyjdzie to
pojechalabym do Raszei chociaz kazdy szpital ma swoje plusy i minusy.
To nice bedziesz miala co pokazywac ;).

NabAwe Jestem jestem ;), a napisz jak tam smok pokonanany?

jarzebinak Nietety chyba raz miala lyzwy na nogach ale dla chlopcow to swietny pomysl ;).

Olinka Aha no dojechac do Pn to bys chyba nie dala rady ;). A co ci tak bardzo dokucza w pologu?

Tygrynka Narazie srednio ze wzgledu na okresowo rosnaca temp mam pomoc ale pewnie od przyszlego tyg bede juz sama
to sie zacznie ;). Dokladnie ja drogi na Mazur tez nie wspominam dobrze, ale to fajnie nawet pracujac moglas
przedluzyc wakacje? ;)

Nie myslalam ze dzis uda mi sie tu wejsc i pisze pod swoim postem ;).
Jutro konczymy wietrzenie i moze uda sie normalny spacer ;), musze kupic czapke dla J i butki dla O.
Oli na szczescie zdrowieje wiec moze we wtorek uda nam sie ja zaszczepic ( jak wrocilam ze szpitala
to bylo mi jej bardzo zal bo byla gorsza niz przed).
Ostatnie 2 dni Oli idzie na spacer bez wozka dzieki czemu nie spi w dzien i lepiej zasypia wieczorem ;) zobaczymy
czy na stale drzemka wypadnie z zyciorysu? ;)
I mam nadzieje ze jiutro zrobia nam autko bo wszedzie taxi to masakra jakas jest.

Krklisz masz zdecydowanie najlepszą frekwencje na naszym forum :). Jak dzisiaj samopoczucie. Mam nadzieję, że szybko przejdzie.

My właśnie po śniadanku. Wymyśliłam sobie omleciki a moje zżarte dziecko (Marysia) zjadło omleta z półtora jaja i jeszcze później podżarło mojego i dokończyło po starszej siostrze. Nie wiem gdzie to się mieści w takim małym kurdupelku. Ja przy omlecie z 2 jaj wymiękłam w połowie. Smażyłam je chyba z 40 minut. Teraz pora na sprzątanie :( porannego rozgardiaszu. Ehhh zastanawiam się czy warto bo wieczorem i tak będzie burdel.

Dzisiaj o 5 rano wstał Piotruś i nie spał chyba przez godzinę i ciągle coś chciał, ale drugi synek też nie lepszy bo zachciało mu się robić fikołki o 5 rano, tak że synkowie od samego rana łobuzowali :p Ale za to wstaliśmy o 11 i szybko dzisiaj mi dzień ucieka :p

jagmar Widzisz nawet chlodniejsze dni co niektorych nie przygnaly ;)
Nie martw sie mama napewno dostaniesz je z powrotem tyle ze w nieco innej postaci ;).
U mnie nic lepiej te podlogi to niekonczaca sie opowiesc...........

Patrycja Bo do 8cm doszlam za szybko i wtedy jest juz za pozno, a ze pozniej sie zatrzymalo to juz inny temat ;)
Ja od poczatku mowilam ze chce to nie bylo zadneego problemu z podaniem, wiec jak chcesz to jedz tam, tylko
polozne ( obie mialy Zo ) odradzaly jedna mila przy rozwarciu 8cm i nic nie dalo a drgo miala prz 6cm ale zlapalo
"w laty" wiec tez nie byla zadowolona.
11 nie pamietam kiedy wstalam o takiej godzinie ;).

Dzis 1 dzien radzimy sobie same ;), jak narazie mama zyje ;)

witam poniedziałkowo.....:tak:

Kirklisz......zdrówka, aby gorączka Cie za długo nie męczyła i zdrówka dla Oli....:tak:
Tygrynka odnalazlaś się już w domu po powrocie z wojaży mazurskich? :tak:
Jagmar mój młodszy tez zajada z takim apetytem.... starszy tez, ale najchętniej to tylko słodycze.....ostatnio sa one u nas reglamentowane.....prawie jak za czasów kartek "na mięso"....:-D

reklama
Witam się:)
przepraszam, ze trochę mnie mniej jakoś "na wariata" zleciały ostatnie dni. W piątek cały dzień nad projektem,w sobotę imprezka u2owa na mieście i pełna chata gości, bo z zjechali na nocleg:D Lubie to wracamy o 4 do domu a do 6 gadu gadu bo jednak przez odległość rzadziej się widujemy!!! Ale niewyspana jestem bo niecałe 3 h snu to naprawdę za mało:p Wczoraj z kolei zlądowaliśmy w w domku po 22 bo imieniny u mojego brata, to rogali się opychaliśmy:p He he a dzisiaj już spotkanie i teraz z Basikiem czekamy na tatusia;P

Krkisz a jak się czujesz, gorączka minęła? Jak Julka? Opowiadaj coś jak się czujesz jako podwójna mamuśka?
Jarzebinka, Kozaczino, Julka, Amandae, Nabawe co u Was?

Do góry