reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Krklisz gratulacje :-)
Duża dziewczynka z Twojej Julki ;-)

U nas leci.
A. mi smarczy i pokasłuje, wczoraj miała 38,2 gorączki, dziś nie ma po niej śladu.
J. się trzyma póki co i dzielnie do szkoły chodzi ;)
W czwartek miał pasowanie i jest już oficjalnie uczniem :happy2:

Zrobiliśmy sobie wycieczkę do rodziców w świętokrzyskie na weekend i zaliczyliśmy pierwszą zimę i śnieg po kostki :-D

reklama
Hej
Byłyśmy dzisiaj z dziewczynkami na imprezce halloween w madagaskarze. Dziewczyny się wyszalały, wybiegały, wyskakały i wróciły zmordowane do domu ale chyba nie tak bardzo jak ich matka. Padam na twarz bo musiałam za Mysią ganiać i czasem z Zosią zjechać z jakiejś zjeżdżalni. Kiedy nadejdą te czasy, że dzieci będą się same obsługiwać a ja ze spokojem wypije sobie kawkę ;).

Ishi my czekamy na śnieg. Zosia codziennie mówi, że "jak będzie śnieg to będzie śnieg" i doczekać się nie może.
Nabawe ale u mnie z wagą wygląda tak, że ja się w spodnie nie mieszczę, które kupiłam sobie miesiąc temu i wątpię, żeby aż tak się skurczyły w praniu (wszystkie się skurczyły!) Wiążę to z zaprzestaniem karmienia Marysi piersią i oczywiście zażeraniu bez pamięci słodkościami.

Hej dziewczyny ja już po porodzie
laugh.gif
urodziłam 29 października o 8,10 cały poród trwał 15min. Wody płodowe odeszły mi w domu razem z czopem jak dojechałam do szpitala po badaniu okazało się, że rozwarcie na 8cm więc szybko na porodówkę i po pięciu partych synek był już z nami. Waga 3,470 długi 53cm i 10punktów apgar.
biggrin.gif

Wstalam 4.50 i zaczelam liczyc skurcze wlaczylam kompa bo chcialam cos zalicytowac a aukcja konczyla sie o 12 ;),
wiec weszlam tez na BB ;). Po stwierdzeniu regularnosci i telefonie do niani przed 7 pojechalismy do szpitala.
Na izbie polozna stwierdzila ze czynnosc skurczowa marna ale przyszedl lekarz zbadal i stwierdzil 5-6cm rozwacia-
pol porodu za pania. O 7.30 bylismy na bloku porodowym caly czas mowilam ze chce ZO wiec zadzwonili po anestezjologa
ale okazalo sie ze moja morfologia byla troche stara i trzeba zrobic nowa, i chociaz jej wynik byla bardzo szybko to
rozwarcie bylo juz 8cm wiec na ZO jest za pozno, wiec nie powiem bylam rozczarowana tymbardziej ze potem wszystko
stanelo w miejscu bole byly ale rozwarcie sie nie powiekszalo, wiec stwierdzili ze trzeba podac oksytocyne. A po niej
to juz bylo gorzej bole szybie i ostre bole a wychnac tak duze dziecko to tez bylo nielatwo, za pierszymi probami
to mialam wrazenie ze nie mam na to zadnego wplywu :) i mialam bardzo duza ochote wstac bo mialam wrazenie ze
tak byloby mi duuuzo latwiej :), ale po kilku skurczach jakos dalam rade bez wspomagaczy ;)i o 13.15 Julka byla na
swiecie ;). Tylko zaraz po porodzie zlapaly mnie dreszcze a dla Pani poloznej wazniejsze bylo montowanie lozka niz
podanie mi porannika ;(.

Tygrynka Dziekujemy ;), no waga byla duzym zaskoczeniem ;). A wy znow na Mazury ? Na dlugo ?

Patrycja Dziekujemy ;)

Marciaa Dziekujemy ;)

lilou Dziekujemy ;), cos dawno cie tu nie bylo ;).

jagmar A wygladasz i tak swietnie ;). no tez czasem marze o takich czasach ;).

NabAwe Jestes spostrzegawcza ;) a wiesz dlaczego o 5 ?
Bo wstalam liczic czestotliwosc skurczy ;), ale nie wspomialam o tym fakcie zeby nie zapeszyc ;).

Ishi Dziekujemy, o to fajnie posmakowaliscie zimy ;).
Wspolczujemy chorobska i zyczymy zdrowka.

jarzebinka Dziekujemy ;).

Gosia Dzieki

Olinkaaaaaa Gratulacje to wymarzony porod a do jakiego szpitala pojechals?

W domku jestesmy od srody tylko w drodze ze szpitala mielismy zonka z autem i modlilismy sie zeby dojechac i narazie
nic nie udalo nam sie z nim zrobic ;(. A ja rozlozylam sie zupenie wczoraj i przedwczoraj goraczkowalam do 38,7 wiec
bylo ciezko dzis mam tem w granicach 37,3 wiec mam nadzieje ze nie bede musiala szukac pomocy lekarza bo po 3 dniach
takiej temperatury u mamy karmiacej powinno sie wlaczyc antybiotyk ;(.
z karmieniem jakos idzie mala czasem przesnie na dluzej wiec znaczy ze musi sie najadac ;) mam nadzieje ze bedzie
dobrze ;). Buziaki dla wszystkich pa

ojej jakie nowiny! Gratulacje Krklisz! :-)
Witamy Julcię! Jak się czujecie? Mam nadzieję, że gorączka Ci spadła.

Witam nową Mamusię. Gratulacje Olinka! Jaki błyskawiczny poród :-)

Ostatnia edycja:
reklama
olinka
gratulacje! o takim porodzie właśnie marzę na przyszłość, bo ten który mam za sobą wołał o pomste do nieba...

krklisz
kochana graty graty i jeszcze raz graty
w sumie to fajnie że udało sie bez ZO- domyślam sie że jesteś niepocieszona, ale za to masz prawo być z siebie dumna! Niesamowitą robote odwaliłaś aby urodzić takiego poączusia! Jak się czujesz, gorączka mija? karmisz piersią? mała daje do wiwatu? No i jak Oli na nowego domownika :)?

Do góry