reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

amandae Dziekujemy ;)

NabAwe Utrzymuje sie stan podgoraczkowy wiec chyba powinnam sie jeszcze trzymac blisko lozka ;). Tak karmie i mala chyba sie najada bo przysnela nawet na 6h ;), jak narazie nie daje ale nie chwal dnia przed......... ;).
Martwi mnie tylko Oliwia bo ona wciaz ma katarzysko i kaszel chyba w poniedzialek bede musiala pojawic sie u lekarza po raz kolejny.

A jak tam walka ze smoczkiem?

U mnie jest teraz tesciowa i siora szkoda ze moj plan spalil na panewce i nie moglam tesciowej w czwartek odeslac do domu ;( bo wkorza mnie na maksa o nic nie pyta wszystko wie najlepiej!!!!!!!!! i co ciekawe jak ona robi zle to nikt jej uwagi nie zwroci, tylko ja jestem potem wszystkiemu winna: brudna kanapa, powycierana podloga, brudne sciany to tylko moja wina:wściekła/y:

reklama
Krklisz może warto wybrać się do lekarza z tą gorączka przepraszam ale musiałam to napisać :-Dbo rozmyślam od wczoraj czy to nie czasem od czegoś innego niż przeziębienie :zawstydzona/y: ale jak piersi Cię nie bolą wszystko na dole ok to pewnie nieźle się przeziębiłaś :sorry2:

nie rozumiem tego że mówicie że waga dziecka taka duża mi się wydaje standardowa a do mojego młodego to maleństwo :-D

Nabawe kazdy poród jest inny ja miałam 2 zupełnie inne pierwszy długi ,bolesny ,nacięcie i ból miesiąc a w ciąży same problemu z cisnieniem , krwawienia, wymioty nawet na porodówce i nawet jak urodziłam :baffled:...drugi szybszy choć przenosiłam i bez nacięcia mogłam normalnie funkcjonować w ciązy zero problemów troszkę mdłości na poczatku ale nie wymiotowalam ani razu chyba tylko z 2 jak umyłam zęby i mi zaschło w buzi hehe ;) a podobno drugi zawsze idzie szybciej i jest lżejszy choć niektórzy to i przy pierwszym mają tak luksusowo :)

krklisz
teściowe mają to do siebie że nie dają się lubić. Za dużo sie nie denerwuj. No i popieram gosie- idź do lekarza lepiej.

co do porodów ja wiem że każdy jest inny, jednak ciesze sie że są osoby którym dane było rodzić "łagodnie" :)

Gosia Tez o tym myslalam i rozmawialam z polozna ktora powiedziala mi ze taka temp przez 3 dni u karmiacej jest wskazaniem do anybiotyku, ale od wczoraj mam 37,2 a wychodzi mi tez zab madrosci wiec taka temp to juz od niego bedzie. Piersi sa ok bola oczywiscie sutki bo mala uczy sie ssac, na poczatku obkurczajaca macica mnie bardzo bolala i polozna tez rozwazala czy to nie powod ale bol szybko ustawal takze teraz juz go nie czuje ;).

No jak masz duze dzieci to z pewnoscia ale moja pierwsza corka wazyla 2720 ;) takze roznica byla gigantyczna do tego po brzuchu tego bys nie powiedziala ;)

NabAwe Na szczescie juz pojechala ;)))))))

Krkisz jeszcze raz Gratulacje i dużo zdrówka!, mam nadzieję że już lepiej sie czujecie! Niech Julka się dobrze chowa;) A jak Oliwka reaguje na małą, jest zazdrosna?
Olinkaaa dla Cieie też gartulacje!
Czy ja dobrze rozumuję, że obie rodziłyście 29tego? He he jak tak to miałam rację mówiąc ze "spotkacie" się na porodówce;D

U nas po staremu, ja walczę z projektami, weekend zleciał aktywnie, w czwartek groby i rodzinny obiad u nas, więc się naszykowałam, w pt na 12 h do pracy :p a w sobotę już mieliśmy gości, z Katowic, bo w niedziele impreza niespodzianka dla kuzyna Zet:D Fajnie było, wszystko się udało, ale ja mam dwie nocki z głowy:p :-D:-D a nawet więcej bo ostatnio chodzę spać koło 2-3:p I cierpię na chroniczne niewyspanie:p:cool:
Basia się tak prędko rozwija, że nie nadążam:D Zaskakuje mnie każdego dnia, ale mamy problem z kupą bo co druga ląduje w majtkach:/ a ona mówi "Mama zrobiłam kupę w gacie
, przebierzesz mnie, zmienimy rzeczy" Tłumaczę, ale bez efektów:( A z siuśkami wpadek już nie ma;(

Tez jestem ciekawa jak Oli reaguje na siostrzyczkę. :tak: 37,2 to już niższa temp, mialaś wyższą i spada? zdrówka życzę! a na zęba mądrości to cóż.. skórki od chleba, schłodzony gryzaczek i maść :-p

hej
taaaaak polecam schłodzony gryzaczek. Mi też zęby mądrości rosły w ciąży ale na szczęście nie miałam z tego powodu żadnych problemów. Może poza tym, ze mi się zęby ścisnęły i jak mi ostatni wyrośnie to będzie kłopot i wyrywanie.
Czy wasze dzieci używały gryzaczków? Moje gryzaczki olewają w ogóle nie są im do niczego potrzebne. Marysia woli gryźć kredki - najchętniej czarne.

Krklisz no właśnie jak Oliwia reaguje na siostrę? Pamiętam, ze Zosia traktowała ją trochę jak zwierzątko. Jak tylko zakwiliła to leciała do niej a po chwili zapominała, że jakaś tam Marysia leży w łóżeczku. Później był etap wciskanie smoczka.... :). Teraz Marysia jest najważniejsza. Jak gdzieś wychodzimy to Z się pyta czy na pewno zabierzemy Mary Jane i czy jej nie zostawimy na spacerze w lesie bo będzie bez niej płakać. Niemniej nie przeszkadza jej to w wiecznym psoceniu się siostrze i zabieraniu zabawek.

Skrzat nie wiem co powiedzieć na temat kupy. (???) U nas czasem siki się w gaciach znajdują bo Z zapomina, że jej się chce. Za to z kupa już problemu nie ma :D robi się sama i to 2 do 4 razy dziennie.

Gosia_k23 to się w pierwszej ciąży nacierpiałaś. Mnie na szczęście mdłości ominęły za to w obu ciążach miałam za wysokie ciśnienie i z tej okazji gościłam na polnej ;). Pierwszy poród długi choć nie wspominam go źle za to drugi "pyk" i po sprawie.

krklisz- a gdzie rodziłaś?
Ja po wczorajszym USG jestem szczęśliwa
smile.png
nerki, płuca, serce, pęcherz moczowy wszystko ok
smile.png
Mały potwierdzony, będzie Filipek na 100%
smile.png
Jest starszy o 5 dni i waży 461 gram
smile.png
zdjęcia w 4d się nie udały bo Filipek troszkę za mały ale pan doktor powiedział że mam przyjść za 3-4 tygodnie to zrobi mi za darmo parę kolorowych zdjęć
smile.png

krklisz
???
patrycja
najważniejsze że z małym wszystko ok :) i oby druga połowa ciązy była lepsza niż ta pierwsza:)

jagmar
Emilka gryzie gryzaki, podobnie zreszta jak wszystko inne... A Zofik wyjątkowo jest wrażliwa, zauważyłam to naweet jak moją Emilę traktuje, ogroooooomnie troskliwa jest.

skrzat
no patrz jaki Ci daje instruktarz Basia:D zamiast narzekać ciesz się, ze masz takie intelygentne dziecko, bo gdyby nie ona to nie jestem pewna czy wiedziałabyś co z Basiową kupką zrobić :D

reklama
Hej dziewczyny ja już po porodzie
laugh.gif
urodziłam 29 października o 8,10 cały poród trwał 15min. Wody płodowe odeszły mi w domu razem z czopem jak dojechałam do szpitala po badaniu okazało się, że rozwarcie na 8cm więc szybko na porodówkę i po pięciu partych synek był już z nami. Waga 3,470 długi 53cm i 10punktów apgar.
biggrin.gif

WIELKIE GRATULACJE......:tak::-D:tak:

krklisz- a gdzie rodziłaś?
Ja po wczorajszym USG jestem szczęśliwa
smile.png
nerki, płuca, serce, pęcherz moczowy wszystko ok
smile.png
Mały potwierdzony, będzie Filipek na 100%
smile.png
Jest starszy o 5 dni i waży 461 gram
smile.png
zdjęcia w 4d się nie udały bo Filipek troszkę za mały ale pan doktor powiedział że mam przyjść za 3-4 tygodnie to zrobi mi za darmo parę kolorowych zdjęć
smile.png

super wieści :tak:

ja pierwszy poród miałam dłuższy ale przyzwoity, a drugi jak Olinka.... 5.40 izba przyjęć a 5.55 juz po wszystkim.....:tak::-D:tak:
dziewczyny czy wy chodzicie na lodowisko ???? bo zaczyna się sezon i może udałoby nam się wyjść razem ???:tak::-D:tak:

Do góry